میزان برداشت ذرت در هکتار چقدر است؟ توجه به سود آوری کشت ذرت

میزان برداشت ذرت در هکتار

ذرت یکی از محصولات کشاورزی استراتژیک است که کاشت آن در برخی مناطق ایران به‌ صورت دیم انجام می‌شود. میزان برداشت ذرت در هر هکتار به عواملی همچون شرایط آب و هوایی، نوع خاک، مراحل کشت، نوع دانه ذرت و موارد دیگر بستگی دارد. در ادامه قصد داریم عوامل موثر بر میزان برداشت ذرت در هر هکتار را با شما در میان بگذاریم تا با اصول کلی کاشت این محصول بیشتر آشنا شوید.

حداقل و حداکثر میزان برداشت ذرت در هکتار

به طور کلی میزان برداشت ذرت در هکتار حداقل 1 تن و حداکثر 12 تن خواهد بود. در کشوری همچون آمریکا این عدد به‌طور متوسط 5 تن در هر هکتار است. البته این عددهای اعلام شده ثابت نیست و در صورت مرغوب بودن خاک و براساس نوع دانه ذرت کاشته شده، احتمال اینکه برداشت این محصول کمتر یا بیشتر شود وجود دارد. بنابراین باید نوع دانه، روش آبیاری و عوامل دیگر را هم در نظر گرفت تا میزان محصول تولیدی به‌صورت دقیق مشخص شود.

هر هکتار زمین دیم چقدر ذرت میدهد؟

ذرت یک محصول کشاورزی کاربردی است که به‌دلیل سازگاری با هر شرایط آب و هوایی می‌توان آن را در مناطق مختلف ایران کشت کرد. ذرت در مراحل کاشت تا برداشت نیاز به آبیاری زیادی ندارد به‌همین دلیل در بسیاری از مناطق ایران، به‌صورت دیم و بدون نیازی به آبیاری مستمر هم کاشته می‌شود. کشاورزان در هر هکتار کشت دیم به طور متوسط بین 1 تا 12 تن ذرت برداشت می‌کنند. البته میزان ثمردهی این محصول در مناطق گرمسیر همچون شهرهای جنوبی بهتر است.

در هر هکتار باید چند کیلو ذرت کاشت؟

میزان بذر مصرفی ذرت در هر هکتار وابسته به دانه‌ای یا علوفه‌ای سیلویی بودن ذرت و تراکم کشت متغیر است. به‌طور متوسط برای ذرت دانه‌ای معمولا بین 15 تا 20 کیلوگرم بذر در هر هکتار و برای ذرت علوفه‌ای سیلویی معمولا بین 20 تا 30 کیلوگرم بذر در هر هکتار می‌کارند. اطلاعات بیشتر راجع به کاشت ذرت از طریق بذر را در مقالۀ نامبرده می‌توانید مطالعه کنید.

با این حال تراکم نهایی محصول ممکن است به دلیل قوه نامیه بذر (میزان بذرهایی که زنده هستند و می‌توانند جوانه بزنند) یا خسارت وارده به بوته‌ها در زمان کاشت، اندکی با مقدار بذر مصرفی متفاوت باشد. بنابراین برای دانستن مقدار دقیق بذر مورد نیاز ذرت در هکتار توصیه می‌شود که با توجه به شرایط محلی و توصیه‌ کارشناس‌های کشاورزی، میزان بذر و تراکم مناسب بوته‌ها را تعیین و محاسبه کنید.

آیا کاشت ذرت سود دارد؟

قطعا کاشت ذرت می‌تواند درآمدزایی مطلوبی برای کشاورزها داشته باشد به‌شرطی که دانه مناسب برای کاشت ذرت انتخاب شده باشد. در واقع شما وقتی قصد کاشت دانه ذرت را دارید، باید میزان برداشت ذرت در هکتار را محاسبه کرده و هزینه کاشت را هم در نظر بگیرید. سپس براساس قیمت ذرت در بازار و هزینه‌ای که برای کاشت می‌پردازید، سود خود از کاشت این محصول را محاسبه کند.

سود دهی کاشت ذرت چقدر است

با مشخص کردن هر یک از عوامل زیر می‌توان میزان سود خود از کاشت ذرت را به‌راحتی محاسبه نمایید، این موارد عبارتند از:

  • شرایط آب و هوایی

کاشت ذرت در مناطق گرمسیر معمولا سوددهی بیشتری دارد، زیرا این محصول با هوای گرم سازگارتر است. مقدار بارندگی و رطوبت در فصل رشد محصول هم بر افزایش ثمر دهی مزارع ذرت تاثیر چشمگیری دارد.

  • نوع خاک

خاک‌های با بافت و اجزای غذایی مناسب برای رشد گیاه ذرت هم می‌توانند تولید و ثمردهی این محصول را چند برابر کنند. به‌همین دلیل بهتر است قبل از کاشت ذرت در زمین کشاورزی خود نسبت به شرایط خاک و سازگاری آن با گیاه ذرت اطلاعات لازم و بررسی‌های آزمایشگاهی مورد نیاز را انجام دهید.

  • روش‌های کشت

استفاده از تکنولوژی‌های کشاورزی پیشرفته می‌تواند به بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌های تولید کمک کند. ما در یک مقاله به صورت کامل همه چیز در مورد کشت ذرت را آموزش داده‌ایم که پیشنهاد می‌دهیم آن را نیز مطالعه کنید.

  • هزینه‌های تولید

هزینه‌های مرتبط با کاشت، آبیاری، کوددهی، دفع آفات و بیماری‌ها، برداشت و انبارداری به‌صورت مستقیم بر سودآوری تاثیرگذار است.

  • قیمت بازار

قیمت و تقاضای بازار برای محصول ذرت هم روی سود حاصل از کاشت ذرت تاثیر دارد. ممکن است قیمت‌های محصول‌های کشاورزی در بازه‌های زمانی مختلف تغییر کند که کشاورزها باید نسبت به این موضوع اطلاعات کافی داشته باشند.

  • نوع دانه ذرت کشت شده

مصارف مختلف ذرت همچون ذرت دانه‌دار، ذرت علوفه‌ای، ذرت شیرین و انواع دیگر دانه‌ها ممکن است بازارهای مختلفی داشته باشند و بر اساس نیازهای بازار و تقاضا، سودآوری آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

همه این عوامل در کنار هم باعث شده که این گیاه بعد از گندم و برنج به دلیل ثمردهی بالا رتبه سوم سطح زیر کشت کشور را به خود اختصاص دهد و به یک محصول با سودآوری بالا برای کشاورزها تبدیل شود. البته وجود یک برنامه تغذیه مناسب برای ذرت می‌تواند عملکرد را تا چندین برابر افزایش دهد، پیشنهاد می‌دهیم حتما مقالۀ بهترین برنامه غذایی و کوددهی ذرت را نیز مطالعه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به عوامل موثر بر میزان برداشت ذرت در هکتار اشاره کردیم. ذرت یک محصول کشاورزی بسیار محبوب و پرسود است که اگر در زمان کاشت آن به‌تمامی ویژگی‌ها ذکر شده در این مقاله توجه شود به‌راحتی می‌توان از کاشت آن در زمین‌های کشاورزی سود زیادی را به‌دست آورد. کاشت ذرت به دلیل شرایط خشکسالی که کشورمان در سال‌های اخیر با آن روبرو شده یک حرکت بسیار مهم در جهت کمک به حفظ منابع آبی و افزایش سودآوری کشاورزان است.

سوالات متداول

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 3 / 5. امتیاز های این مقاله: 4

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها