زمان مصرف کود آهن برای درخت، مزرعه و گیاهان آپارتمانی

زمان دادن کود آهن به درخت

آهن یکی از ریزمغذی‌های مورد نیاز گیاهان بوده و نسبت به سایر عناصر، به مقدار خیلی کمی توسط گیاه مصرف می‌شود. اما با این حال، از عناصر حیاتی در گیاه محسوب می‌شود.

کمبود آهن به مرور می‌تواند منجر به خشکی و مرگ گیاه شود؛ به همین دلیل باید از کود آهن استفاده کنید. بهترین زمان دادن کود آهن به درخت، نحوه استفاده درست و میزان مصرف آن می‌تواند مشکل فقر آهن در گیاه را برطرف کند. در ادامه قصد داریم در مورد این موضوعات صحبت کنیم و پاسخ این سوال را که چه موقع کود آهن را به گیاهان بدهیم را بررسی کنیم. دعوت می‌کنیم تا پایان همراه ما باشید.

خلاصه‌ای از این مقاله
زمان مصرف کود آهن برای درختان و محصولات زراعی در فصل رشد فعال گیاه است. استفاده از این کود برای سبزیجات و صیفی جات پس از دوران جوانه زنی است.
نحوه مصرف کودهای آهن پودری و مایع به دو صورت آبیاری و محلول پاشی می‌باشد که بسته به نیاز گیاه انتخاب می‌شود.

زمان مصرف کود آهن چه وقتی است؟

برای اینکه بدایند چه زمانی کود آهن را برای محصولات باغی یا زراعی استفاده کنید ابتدا باید آزمایش خاک انجام دهید. تفسیر نتیجه آزمایش خاک برای عنصر آهن به این شرح است:

  • کمبود آهن: اگر سطح آهن در خاک کمتر از ۲۰ ppm باشد، نشان‌دهنده کمبود آهن است و باعث کلروز (زرد شدن برگ‌ها) در گیاهان می‌شود.
  • آهن کافی: چنانچه سطح آهن بین ۲۰ تا ۱۰۰ ppm باشد برای گیاهان کافی است، معمولاً فقط زمانی که نشانه‌های کمبود این عنصر بر روی گیاهان دیده شود، کود دهی لازم است.
  • آهن بیش از اندازه: اگر در تفسیر نتیجه، آهن بیش از ۳۰۰ ppm باشد وضعیت نگران کننده است و می‌تواند خطر سمیت آهن را افزایش دهد، در این حالت گیاه دچار علائمی مانند سوختگی ریشه و پژمردگی و بی حالی می‌شود.

نکته‌ای که کمتر جایی ممکن است به شما یادآوری کنند این است که ممکن است سطح آهن کافی در خاک وجود داشته باشد اما خاک نتواند آن را جذب کند! حتماً می‌پرسید چرا؟ به این دلیل که pH خاک تأثیر زیادی بر جذب آهن دارد.

خاک‌های شور و قلیایی که پی اچ آن‌ها معمولاً بین بازۀ 7 تا 8.5 است، جذب آهن را مختل می‌کنند، در صورتی که پی اچ خاک مناسب برای اکثر گیاهان بین 6.5 تا 7 است.

در چنین شرایطی استفاده از کود هیومیک اسید که پی اچ خاک را تنطیم می‌کند و شوری خاک را افزایش می‌دهد بهترین راهکار است. پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ ذکر شده را مطالعه کنید تا به فواید این کود پی ببرید.

حالا برویم به ادامۀ مطلب بپردازیم. زمان مصرف کود آهن در درختان، محصولات زراعی و گیاهان آپارتمانی متفاوت است؛ در ادامه به هر کدام مفصل اشاره کرده‌ایم.

بهترین زمان دادن کود آهن به درخت

کود آهن معمولاً به دو منظور برای درختان استفاده می‌شود:

  1. به منظور پیشگیری از کمبود آهن باید زمانی که درخت سرحال است و علائم کمبود آهن مثل زردی برگ‌های جوان و… در آن دیده نمی‌شود کود دهی را انجام دهید. تغذیه با کود آهن در این مرحله باعث باردهی هر چه بهتر درخت و شیرین شدن میوهای آن می‌شود.
  2. هدف دوم استفاده از کود آهن، زمانی است که درخت مبتلا به فقر آهن شده و علائم آن قابل مشاهده است.

معمولاً بهترین زمان دادن کود آهن به درخت برای درختان برگریز، حداقل دو مرتبه است.

  • یک بار اواخر زمستان تا اوایل فصل بهار، درست قبل از شروع فصل رشد و گلدهی
  • بار دوم پس از دوران گلدهی و در دوران رشد میوه

اگر می‌خواهید علت آن را بدانید حتماً به مقالۀ کود آهن برای درخت مراجعه کنید و توضیحات را کامل بخوانید.

زمان مصرف کود آهن برای درختان

البته تابستان هم برای این کار مناسب است، اما بهتر است زمانی این کود مصرف شود که درخت پس از پشت سرگذاشتن زمستان، رشد خود را از سر گرفته و به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد.

درختان در تمام دوره‌های رشد خود به آهن نیاز دارند بنابراین از کود اهن در پاییز و زمستان هم می‌توانید استفاده کنید منتهی تاثیر این کود در فصل سرما به دلیل کاهش فعالیت متابولیک و کاهش سرعت جذب مواد مغذی به دلیل دمای پایین، بسیار کمتر است.

البته این زمان می‌تواند در درختان مختلف، با توجه به نوع آن‌ها متفاوت باشد. اگر مشغول به تولید مرکبات هستید و می‌خواهید بدانید زمان مصرف کود آهن در مرکبات چه وقتی است، پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ نام‌برده را مطالعه کنید.

زمان مصرف کود آهن برای محصولات زراعی

نیاز به کود آهن فقط مختص درختان نیست و محصولات زراعی برای انجام فتوسنتز و تولید کلروفیل، به این ریز مغذی احتیاج دارند.

بهترین زمان مصرف کود آهن برای محصولات زراعی مانند گندم، ذرت، برنج، زعفران و… در زمان کاشت محصول یا در ابتدای دوره رشد است، زمانی که گیاهان به سرعت در حال رشد هستند.

بهترین زمان استفاده از کود آهن برای صیفی‌جات و سبزیجات

بهترین زمان برای مصرف کود آهن در سبزیجات، ، پس از مرحله جوانه‌زنی و در ابتدای دوره رشد است. کود دهی در زمان جوانه زنی می‌تواند به ریشه‌های جوان گیاه آسیب برساند. بهترین زمان محلول‌پاشی کود آهن در سبزیجات چندبرگی مثل ترخون، گشنیز و ریحان، زمانی است که گیاه دارای 4 تا 5 برگ باشد.

این زمان برای صیفی‌جاتی مانند خربزه، هندوانه و… که مصرف خام دارند، وقتی است نشاء به ۶ تا ۷ برگ رسیده باشد. در مورد صیفی جاتی هم که پخته شده مصرف می‌شوند مثل بادمجان، انواع کدو و فلفل دلمه‌ای، ترجیحاً کود دهی پس از ۸ برگی شدن انجام شود.

زمان استفاده از کود آهن برای صیفی‌جات و سبزیجات

در صورتی که زمین کشاورزی قبلاً برای کاشت محصولات دیگر استفاده شده است، خوب است که کود آهن را پس از برداشت محصولات و قبل از کاشت دوره بعدی به رمین بدهید تا به بازسازی مواد مغذی خاک و تقویت سلامت خاک کمک کند.

بهترین زمان مصرف کود آهن برای گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی که به منظور تأمین سرسبزی و نشاط در فضاهای داخلی منازل استفاده می‌شوند، برای حفظ سبزینگی خود، نیاز اساسی به عنصر آهن دارند و این عنصر باید در فواصل زمانی معین در دسترس گیاه قرار گیرد.

فواصل زمانی در نظر گرفته شده برای مصرف کود آهن در گیاهان آپارتمانی، در صورتی که دچار کمبود آهن (کلروز) باشند، ماهی یک بار است. در غیر این صورت برای اکثر گیاهان آپارتمانی مصرف کود آهن هر دو تا سه ماه یکبار کافی است.

زمان مصرف کود آهن برای گیاهان آپارتمانی

بهترین فصل کوددهی گل‌ها نیز در فصول بهار و تابستان است که رشد گیاه از سر گرفته می‌شود. ولی در کل، نوع گیاه، نوع خاک گلدان و مواردی از این قبیل، تعیین کننده زمان مناسب برای استفاده از کود آهن است.

اگر می‌خواهید از فواید کود آهن برای گیاهان آپارتمانی، عوامل کمبود این عنصر و نحوه مصرف این کود بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقالۀ ذکر شده را مطالعه کنید.

خرید بهترین کود آهن با قابلیت نانو

هر نوع کودی و از جمله کود آهن، برای اینکه بتواند حداکثر تأثیر را بر گیاهان و درختان بگذارد، باید به میزان درست، در زمان مناسب و به بهترین روش استفاده شود. علاوه بر این باید تا جای ممکن از نوع باکیفیت و مرغوب کود استفاده شود؛ بنابراین برای اینکه در زمان دادن کود آهن، خیالتان از بابت کیفیت آن راحت باشد، باید آن را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.

کود آهن مایع شوک

کمپانی آمریکایی شوک یک کود آهن تولید شده با فناوری نانو را به بازار عرضه کرده است که آهن کافی را در دسترس گیاه قرار می‌دهد. آهن موجود در این کود می‌تواند در فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف از جمله فتوسنتز و تشکیل کلروفیل کاربرد فراوانی داشته باشد.

فتوسنتز، فرآیندی محوری برای سنتز قند و کربوهیدرات است و آهن به عنوان منبع انرژی برای رشد گیاهان، نقش مهمی در این فرآیند پیچیده ایفا می‌کند. آهن موجود در این کود، اجزای جدایی ناپذیر پروتئین‌ها و آنزیم‌ها را تشکیل می‌دهد که تبدیل انرژی نور به انرژی شیمیایی را برای گیاه آسان می‌کند.

در این کود علاوه بر آهن، عناصر دیگری مثل پتاسیم، نیتروژن، ریز مغذی‌ها و… نیز وجود دارند.

شما می‌توانید برای خرید کود آهن شوک به صفحۀ ذکر شده مراجعه کنید و محصول دلخواهتان را از بین سه بسته بندی یک لیتری، پنج لیتری و بیست لیتری سفارش دهید.

سخن نهایی

در این مقاله راجع به زمان دادن کود آهن به درخت، گیاهان آپارتمانی و سبزیجات و صیفی جات صحبت کردیم. چنانچه راجع به تهیه کود آهن و مصرف آن سوالی دارید می‌توانید با شماره‌‌هایی که بر روی سایت قرار دارند، تماس حاصل نموده و از مشاوره‌های رایگان کارشناسان ما بهره‌مند شوید. همچنین در بخش کامنت‌ها منتظر دریافت نظرات شما عزیزان هستیم و در اولین فرصت پاسخگوی شما همراهان گرامی خواهیم بود.

مطالب مرتبط

یکی از کودهایی که علاوه بر طعم بهتر میوه، باعث درشتی محصولات باغی می‌شود کود درشت شدن میوه است. برای اطلاع از زمان مصرف و فواید آن به مقالۀ نام‌برده مراجعه کنید.
اگر محصولات باغی یا زراعی شما در معرض خطر تنش‌هایی مانند سرما، گرما و خشکی و کم آبی هستند باید مقاومت‌شان را با کود اسیدآمینه را بالا ببرید. خواص کود اسید آمینه را در مقالۀ ذکر شده مطالعه کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 3.6 / 5. امتیاز های این مقاله: 17

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها