دلایل زرد شدن برگ زامیفولیا + ( راه‌ های درمان )

زرد شدن برگ های زامیفولیا

بدون شک یکی از ویژگی های متمایز کننده زامیفولیا نسبت یه سایر گل‌‌ها، مقاومت فوق العاده آن در برابر انواع بیماری‌ها، و شرایط نگهداری آسان آن است. اما زرد شدن برگ‌های زامیفولیا، یکی از شایع ترین مشکلاتی است که دغدغه‌ی بسیاری از دوست‌ داران این گیاه می‌باشد. که به واسطه‌ی مهیا کردن شرایط نامناسب ممکن است بروز دهد. بطور قطع، زرد شدن برگ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های زامیفولیا، محدود به یک دلیل خاص نیست و باید تمامی دلایل را بررسی کنیم، تا به نتیجه‌ی درستی برسیم. در این مقاله به طور کامل به بررسی دلایل بوجود آمدن این بیماری و همچنین راه درمان آن پرداخته‌ایم. در ادامه با ما همراه باشید. تا بتوانید با تشخیص سریع و درمان به موقع، گیاه خود را نجات دهید.

علت زرد شدن برگ های زامیفولیا

با وجود اینکه زادگاه زامیفولیا در کشور‌های آفریقایی است. و طبیعتا ماهیتی مقاوم با کم‌آبی، آبیاری نامنظم، و همچنین سازگاری فوق العاده آن با شرایط آب و هوایی سخت، زامیفولیا را تبدیل به یکی از سرسخترین گونه‌های موجود در بازار گل‌ها و گیاهان کرده است. اما با این وجود، با فراهم نکردن شرایط مناسب برای آن،  قطعا این گونه هم مستعد گرفتن انواع بیماری‌‌ها است، که یکی از عمده بیماری‌هایی که ممکن است با آن درگیر شود، زرد شدن برگ‌های آن است. در لیست زیر موارد متعددی را مشاهده می‌کنید که باعث می‌شود، برگ‌‌های زامیفولیا (Zamifolia) زرد شود:

  • آبیاری بیش ازحد
  • شرایط نوری نامناسب
  • عدم رعایت اصل کوددهی
  • زهکشی نامناسب خاک

در ادامه با ما همراه باشید با بصورت مفصل به توضیح موارد بالا بپردازیم.

آبیاری بیش ازحد

با قطعیت این نکته را می‌توان گفت که، آبیاری بیش از حد یکی از مهمترین مواردی است که باعث میشود، برگ های زامیفولیا زرد شود و زرد شدن برگ های زامیفولیا یکی از نشانه هایی است که نشان میدهد، گل ما نیاز به توجه و مراقبتخاصی دارد، چون شرایط خوبی را سپری نمیکند. و امکان این که ریشه و ریزوم های آن دچار مشکل شده باشند بسیار بالا است. بهتر است زمانی آبیاری زامیفولیا را انجام دهید که، مطمئن شوید خاک گلدان کاملا خشک است و گیاه به آب نیاز دارد. و همین طور که میدانید با توجه به وجود غدهها در گل زامیفولیا و ذخیره و نگهداری آب در آنها، این گل نیاز به آبیاری مداوم ندارد. پس با این وجود، با رعایت آبیاری مناسب و به موقع زامیفولیا، به راحتی میتوان از ابتلا و شیوع بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرد.

زرد شدن برگ‌ های زامیفولیا
پدید آمدن برگ‌های زرد در زامیفولیا

شرایط نوری نامناسب

بدون شک یکی از مزیت های بالقوه ی گل زامیفولیا که باعث تمایز آن با سایر گونه های دیگر گل ها شده این است که، قادر است با حداقل نور و حتی در محیطی با نور کم و با نور های مصنوعی نیز به حیاط خود ادامه دهد و زنده بماند و حتی رشد کند. اما باید به این نکته نیز توجه کرد که یکی از عواملی که باعث زرد شدن برگ های زامیفولیا میشود، نور مستقیم و بدون فیلتر خورشید است. گل زامیفولیا با محیطی که روشن است مشکلی ندارد اما نور مستقیم خورشید این گل را اذیت میکند. و بهتر است هر چه سریعتر گل را به محیطی تغییر دهید که نور مستقیم خورشید با زامیفولیا ارتباط نداشته باشد.

عدم رعایت اصل کوددهی

یکی دیگر از مواردی که باعث میشود برگ های زامیفولیا زرد شود عبارت است از:

  1. مصرف بیش از حد کود
  2. عدم کوددهی مناسب به گیاه در زمانی که به کود احتیاج دارد.

هنگامی که احساس کردید بیش از حد به گیاهتان کود داده اید و گل به سرعت تغییر حالت میدهد، حتما گل را از گلدان خارج کرده و به همراه خاک گلدان، شتشتشو دهید. تا مقدار مواد اضافی کود از گیاه و خاک جدا شود. و به این نکته نیز توجه داشته باشید که طبیعتا بعد از مدتی مواد مغذی موجود در خاک توسط خود گیاه مصرف میشود، و گیاه به کوددهی برای جبران کمبود مواد مغذی احتیاج پیدا میکند. پس به هیچ عنوان این نکته را از یاد نبرید که گل ها و گیاهان در برهه هایی از زمان  به کود برای رشد و ادامه ی حیاط خودشان احتیاج دارند. بدون شک یکی از کودهای مفید برای زامیفولیا، اسید هیومیک است، که در صفحه ‌ی لینک شده می‌توانید اطلاعات جامع و کامل آن را مشاهده کنید.

کوددهی زامیفولیا
یکی از مواردی که گل‌ها و گیاهان در طول زمان به آن احتیاج دارند، بدون شک کود مناسب است.

زهکشی نامناسب خاک و گلدان

یکی دیگر از مواردی که باید به آن در بحث جلوگیری از بیماری گیاهان توجه کنیم این نکته‌ی مهم است که، زهکشی خاک و گلدان میتواند نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت گیاهمان ایفا کند. برای مشاهده ی جزئیات چگونگی فراهم کردن زهکشی مناسب کلیک کنید. در لیست زیر چند مورد از مزیت های زهکشی را مرور میکنیم:

  • جلوگیری از پوسیدگی ریشه
  • جلوگیری از بیمار شدن گیاه
  • پیشگیری از زرد شدن برگ گیاه
کود‌دهی زامیفولیا:
زهکشی مناسب خاک و گلدان یکی از عوامل مهم در حفظ و رشد سلامت گیاه است.

زهکشی خاک و گلدان یکی از پایه‌ای ترین اصول نگهداری گل و گیاه قبل از کاشت آن است، که توجه به آن موجب حفظ سلامت گیاه، و همچنین منجر به رشد عالی آن میشود.

بدون شک یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های انتخابی، برای دیزاین محیط‌های اداری و کاری و حتی اتاق خواب‌ها، با توجه به وجود نور کم در آنها، گل زامیفولیا است. زامیفولیا هیچ مشکلی با کمبود نور ندارد و حتی امکان رشد و ادامه‌ی حیات و دور بودن از هر‌گونه بیماری را در محیط‌هایی با نور‌های مصنوعی را نیز دارد.

 درمان زردی برگ های زامیفولیا

در حالت کلی در مواجه با زرد شدن برگ های زامیفولیا با دو نوع درمان مواجه هستیم. که درمان ها بستگی به حالت گیاهمان دارد.

  1. حالت پوسیدگی ریشه و غده ها : این اتفاق در اثر آبیاری بیش از حد و نداشتن زهکشی مناسب خاک و گلدان بوجود می آید. هنگامی که ریشه ها و غده ها دچار پوسیدگی شوند در نهایت منجر به زرد شدن برگ‌ها و نابودی گیاه می‌شوند. و اما راه تشخیص پوسیدگی در ریشه های گیاهمان به این شکل است که اگر متوجه رطوبت بیش از حد در گلدان شدیم احتمال بروز پوسیدگی در گیاهمان وجود دارد و بلافاصله باید به فکر درمان آن باشیم.

و اما راه درمان آن بدین شکل است:

  • ابتدا گل را از گلدان خارج کرده تا بتوانیم به طور دقیق گیاه را بررسی کنیم.
  • در حالت عادی ریشه‌های زامیفولیا سفید است، پس اگر ریشه های گیاهتان قهوه ای و سیاه بودند باید هر چه سریعتر درمان را آغاز کنیم.
  • توسط وسیله ای تیز که ضدعفونی شده قسمت های آسیب دیده را برش میزنیم تا به ناحیه ی سالم برسیم.
  • ناحیه های برش خورده را با قارچ کش‌های موجود دربازار ضدعفوفنی میکنیم.
  • در این مرحله خاک گلدان را عوض کرده و همین طور مراحل زهکشی خاک و گلدان را بصورت کامل رعایت میکنیم.
  • کاشت گل را در خاک جدید انجام میدهیم و بهتر است آبیاری اولیه را در ساعات ابتدایی کاشت انجام ندهیم
درمان زرد شدن برگ‌های زامیفولیا
کاشت مجدد زامیفولیا پس از درمان آن
  1. صرفا فقط زرد شدن برگ ها بر اثر عوامل دیگر: گاهی اوقات زرد شدن برگ ها بر اثر عوامل دیگر رخ میدهد و بر اساس پوسیدگی ریشه ها و غده‌ها نیست .

در این حالت مراحل زیر را انجام میدهیم:

  • اگر برگ های گل زامیفولیا و یا گونه‌های دیگر گل‌ها مثل سانسوریا به طور کامل زرد شده اند حتما اینگونه برگ ها را هرس میکنیم و اجازه نمیدهیم در گل ما باقی بمانند و اما اگر قسمی از برگ ها دچار زردی شدند، احتمال بهبودی در آنها وجود دارد. کمی فرصت به آنها میدهیم تا بتوانند خودشان را بازسازی کنند.
  • در صورت زرد شدن بقیه قسمت های گل مثل ساقه، اگر زرد شدن بصورت کامل رخ داده باشد،  حتما آن قسمت را هرس میکنیم تا  بیماری به قسمت های دیگر گیاه سرایت نکند.

نکته ی مهم در بحث درمان بیماری گل‌ها و گیاهان این است که در درجه ی اول سعی کنیم با رعایت نکات مهم مراقبتی از دچار شدن گیاهمان به بیماری جلوگیری کنیم. و همچنین تشخیص سریع بیماری گیاهمان میتواند کمک بسزایی در نجات آن داشته باشد.

کلام آخر

سپاس ویژه از شما جهت مطالعه این مقاله چنانچه سوال و یا نکته نظری دارید خوشحال می شویم که آنرا از طریق فرم نظرات با ما در میان بگذارید.کارشناسان ما در اسرع وقت نظرات شما عزیزان را بررسی و پاسخ داده می دهند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 5 / 5. امتیاز های این مقاله: 1

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها