با کامل ترین انواع انار در ایران آشنا شوید

انواع انار

درخت انار، یکی از محبوب­‌ترین انواع میوه در ایران و سراسر دنیا است، این میوه خوشمزه بر اساس محل رویش و آب و هوا و … انواع و ارقام گوناگونی دارد، اگر قصد پرورش یک نهال انار را دارید آشنایی با ارقام گوناگون انار برای شما ضروری است. همیشه این سوال را از ما می‌پرسید که چند نوع انار داریم؟

ما در ادامه این مطلب لیستی کامل از انواع انار همراه ویژگی­‌های هر گونه را آورده‌­ایم؛ اگر قصد پرورش نهال انار را دارید، مطالعه این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم.

علت وجود ارقام انار

در قدم اول شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که علت وجود انواع انار چیست؟ چه اتفاقی موجب تشکیل­ ارقام انار می‌شود؟ در حقیقت نوع آب و هوا، خاک، شرایط رویش، نوع تکثیر و… جزو مهم‌ترین دلایل پدید آمدن ارقام مختلف انار هستند.

تفاوت انواع نژاد انار با یکدیگر چیست؟

بدون شک ارقام و انواع مختلف درختان انار از لحاظ فاکتورهای متنوع با یکدیگر متفاوت هستند که از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رنگ پوست
  • طعم
  • بو
  • اندازه
  • مدت رویش
  • زمان رسیدن و ….

در نظر گرفتن این تفاوت‌ها می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای را در روند کاشت درخت انار در مناطق مختلف کشورمان ایفا کند.

مهم­ترین انواع انار کدامند؟

حالا که با مفهوم اصلی انواع انار آشنا شدیم احتمالا این سوال برای شما ایجاد شده است که مهم­‌ترین انواع درخت انار که داخل ایران پرورش داده می­‌شوند شامل کدام ارقام هستند؟ پربارترین درخت انار کدام هستند؟برای یافتن پاسخ این سوالات در ادامه همراه ما باشید.

انار ساوه

انار ساوه با دانه­­‌های درشت آبدار ترش و سرخ رنگ، به عنوان یک انار صادراتی شناخته می­‌شود که بهترین نوع انار می‌باشد؛ این انار خوشمزه گرد است و دانه‌های سرخ رنگ آبداری دارد و به عنوان بهترین انار ایران معروف است که در ساوه پرورش می‌­یابد.

انار ساوه

انار سیاه پوست نازکا

انار سیاه پوست نازک، طعم دلچسب ترشی دارد که زمان میل کردن آن، انگار مشغول خوردن یک لواشک زرشک ناب و خوش طعم هستید! دانه‌­های این انار، زرشکی پررنگ است و پوستی نازک دارد. انار پوست نازک در مناطق سردسیری رشد می­‌کند و دیر گل می‌دهد و فصل برداشت آن تقریبا اوایل زمستان است.

انار آمریکایی

انار آمریکایی، دارای پوستِ قرمز ضخیمی است و دانه‌­های آن درشت و آبدار هستند و طعم آن نیز ملس رو به ترش است، اگر به طعم انار آبدار ملس علاقه دارید و حوصله سروکله زدن با پوست ضخیم  انار را دارید کاشت و پرورش انار آمریکایی را به شما توصیه می‌کنیم.

انار سفید

رنگ پوست این مدل انار، سفید متمایل به زرد و است و دانه‌­های آن نیز، سفید خالص هستند، طعم این انار، ملس رو به ترش است و عاشقان آن دوستدار عطر خوش و طعم ناب آن هستند، این انار در سرتاسر کشور طرفداران زیادی دارد به همین دلیل پس از رسیدن انار سفید در مدت زمان کوتاهی، به حجم زیادی فروخته می‌شود.

انار سفید

انار پربر

این رقم انار، یک گونه انار زینتی خوشمزه محسوب می­‌شود که از نظر ظاهری حرف ندارد! پربر، جزو مهم­‌ترین گونه­‌های انار ایرانی است که امروزه به سراسر جهان صادر می‌شود و خواهان بین‌المللی دارد، اگر دوست دارید طعم یک انار رویایی را بچشید برای کاشت این گونه انار شک نکنید.

انار واندرفول

انار واندرفول جزو ارقام خاص و محبوب انار است که در مناطق شمالی کشور طرفداران زیادی دارد این رقم انار پوستِ ضخیم و قرمزی دارد و همچنین دانه‌­های آن ملس ترش و شیرین آبدار است، کشاورزان می­‌گویند که توریست‌­های مزارع، اکثرا عاشق طعم این انار بی­‌نظیر می‌شوند. انار واندر فول را به عنوان بهترین نهال انار در ایران می‌شناسند.

انار پاکوتاه

از انار پاکوتاه به عنوان انار مجلسی نیز یاد می­‌شود؛ گل‌­های این درخت انار بسیار ریز و سرخ رنگ هستند و نمای ظاهری فوق العاده جذابی دارند اصولا کشاورزان این نوع انار را به عنوان انار زینتی به قیمت گران­‌تری به فروش می­‌رسانند.

انار کلود

انار کلود با داشتن درختی حدود سه مترو برگ‌های سبز تیره و سوزنی شکل، به عنوان یکی از محبوب‌ترین انواع درخت انار ایرانی محسوب می‌شود ، این انار گرد و آبدار و خوشمزه است و اصولا پس از رسیدن کامل شکستگی‌هایی روی بدنه آن دیده می‌شود.

انار فاقد خار

نهال فاقد خار جزو گونه‌­های پیوندی نهال انار است که به خاطر نداشتن خار در مسیر رشد، مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است، میوه‌های این انار گرد و خوشمزه است و جزو محبوب‌ترین گونه‌های انار در کشور محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید انار را پیوند بزنید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقالۀ پیوند انار را مطالعه کنید.

انار بالگان

انار بالگان، جزو نژاد‌های صادراتی انار است که از محبوبت بالایی برخوردار است این نژاد انار بیشتر در مناطق گرمسیری رشد می­‌کند و دانه‌­هایی سرخ رنگ و گرد و خوش طعم دارد و جزو پرفروش‌­ترین نژادهای انار در ایران محسوب می‌­شود.

انار گراندا

گراندا از نظر نژادی شبیه‌­ترین نوع به نژاد واندرفول است، میوه­‌های نژاد انار گراندا بسیار خوش طعم و رنگ هستند و توریست­‌های اروپایی عاشق این مدل انار هستند، طعم گراندا ترش است و زمان رسیدن آن تقریبا یک ماه زود تر از انار واندر فول است.

انار کراب

انار کراب، نسبت به سایر نژادها باردهی کمتری دارد اما از نظر طعم و مزه، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد! ارتفاع درخت انار کراب به تقریبا 6 متر می­‌رسد، میوه­‌های این نژاد گرد و خوش طعم رنگ هستند و تقریباً طعمی ملس دارند، این روزها به علت مخارج سنگین پرورش این نژاد انار، کراب کمتر تولید می‌­شود.

انار کینگ

نهال انار کینگ، یکی از بهترین گونه­‌های انار است که امکان رشد و پرورش در هر نوع آب و هوایی را دارد، امروزه از نژاد انار کینگ به عنوان یکی از مهم­‌ترین نژاد­های انار صادراتی یاد می­‌شود که از نظر اقتصادی برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

انار چیکو

چیکو جزو نژادهای انار محبوب است که در هر آب و هوای محیطی امکان رشد و میوه دادن دارد، این نژاد انار بواسطه داشتن گل‌­های سرخ رنگ با گلبرگ­‌های متعدد نمای ظاهری فوق العاده‌­ای دارد که چشمان هر بیننده‌­ای را مسخ می­‌کند.

انار فرانسیس

انار فرانسیس نیز جزو نژادهای انار خوشمزه‌­ای است که با یک بار امتحان کردن، قطعا عاشق آن خواهید شد، انار فرانسیس تقریبا می‌­توان گفت که دانه‌­های سرخ آبدار خوشمزه‌­ای دارد.

انار فلش من

انار فلش من جزو نژادهای انار خوشمزه پرطرفداری است که طعم ملس دارد، رنگ دانه‌­های این انار صورتی است دانه­‌های آبدار خوشمزه‌­ای را دارد، اگر به طعم‌­های خیلی شیرین یا خیلی شور علاقه ندارید و طرفدار انارهای ملس هستید، انار فلش من را بکارید.

یوتا اسویت

نژاد یوتا اسویت جزو نژادهای پرطرفدار ایرانی است که در ایران خریداران زیادی دارد؛ دانه‌های این نژاد انار یکدست صورتی رنگ هستند و طعم ملس رو به ترشی دارد، امروزه به علت افزایش محبوبیت این نوع انار کشاورزان زیادی به تولید انار یوتا اسویت روی آورد­ه‌­اند.

انار کنبران

انار کنبران دارای پوستی نازک و صاف است و از طعم بی­‌نظیری برخوردار است، این انار در نواحی گرمسیری کشور تولید می‌شود و سایر نقاط کشور ارسال می‌شود، دانه‌های این گونه انار، ملس رو به ترش هستند و از ترکیب طعمی عالی برخوردار می‌باشند.

با شناخت انواع گونه‌های متفاوت درخت انار این را هم در نظر داشته باشید که نحوه‌ی برخورد ما با این ارقام مختلف نیز باید به شکلی متفاوت باشد و توجه به جزئیات و موارد زیر نیز می‌تواند میزان موفقیت و بهره‌وری باغ شما را به شدت افزایش دهد:

  • هرس درخت انار
  • نحوه آبیاری درخت انار
  • چگونگی مصرف و مقدار کوددهی و…

سخن پایانی

خیلی خوشحالیم که تا اینجای مطلب همراه ما بودید، تلاش کردیم تا اطلاعات جامع و کاملی پیرامون انواع انار و ویژگی‌­­های هر رقم، خدمت شما عزیزان ارائه کنیم اگر سوال یا ابهامی دارید که در این مقاله به آن پاسخ ندادیم حتما در بخش کامنت‌ها برای ما بنویسید؛ کارشناسان مجموعه‌ی نیاز گیاهان در اسرع وقت پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان خواهند بود.

برای تهیه کودهای مورد نیاز درخت انار می‌توانید با مشاورین مجموعه تماس حاصل فرمایید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 4.2 / 5. امتیاز های این مقاله: 5

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی

بسیار خوب بود.
مطالبی نیز درباره انار دون سیاه و انار شیرازی بزارید.ممنون