ذرت یکی از محصولات پر طرفدار در سراسر دنیا محسوب میشود و برای پرورش آنها لازم است از یک برنامه کودی دقیق پیروی کنید تا بتوانید تمام شرایط لازم برای رشد گیاه را فراهم کنید.
در این مقاله قصد داریم با معرفی بهترین برنامه غذایی و کوددهی ذرت به شما در برداشت محصولی با کیفیت کمک کنیم. آنچه در این مطلب میخوانید شامل برنامه کودی ذرت و کود دهی ذرت خواهد بود. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
بهترین روش کوددهی ذرت چیست؟
ذرت یکی از انواع گیاهانی است که میتوان با استفاده از روشهایی همچون دانهای و علوفهای، آن را کاشت و برداشت کرد. نحوه کود دهی ذرت اهمیت زیادی دارد و باید با دقت بالایی انجام شود تا محصول نهایی خوب از آب دربیاید.
در ابتدای کار کوددهی میبایست سطح خاک را برای این کار آماده کنید تا انجام عمل کوددهی به خوبی پایان پذیرد. بهترین روش کوددهی ذرت به صورت آبیاری و محلول پاشی است.
زیرا عناصر غذایی به سرعت جذب گیاه شده و در کمترین زمان ممکن شاهد تاثیرات فوقالعاده آنها خواهید بود. در ادامه تمام مراحل رشد گیاه و همچنین نیازهای کودی هر مرحله را به طور کامل توضیح میدهیم.
برنامه کودی ذرت و مراحل رشد آن
اکنون بهتر است با بهترین برنامه غذایی و نحوه کود دهی ذرت در هر مرحله آشنا شوید. برنامه کودی ذرت شامل مراحل زیر میشود:
- مرحله اول: آماده سازی خاک قبل از کاشت
یکی از اولین اقدامات جهت کشت ذرت در زمین کشاورزی، آماده سازی زمین برای کشت است. در این مرحله لازم است شرایط خاک را برای رشد گیاه آماده کنید و این عمل را با اضافه کردن کود فسفر بالا و کود گوگرد همزمان با شخم زدن زمین میتوانید انجام دهید.
مقاله “همه چیز در مورد کشت ذرت” را مطالعه کنید.
کود گوگرد با ضد عفونی کردن بستر کشت تمامی آفات خطرناک ذرت را از بین میبرد و به رشد هرچه بهتر گیاه کمک فراوانی میکند. بنابراین مصرف گوگرد را در این مرحله جدی بگیرید.
توصیه کودی: استفاده از کود گوگرد+ کود فسفر بالا (P80)
- مرحله دوم: بذر مال کردن
یکی از مراحلی که اکثر کشاورزان به آن بی توجه هستند، مرحله بذر مال کردن ذرت است. به این معنی که قبل از کاشت بذر ابتدا آنها را به کودهای محرک رشد آغشته میکنیم و سپس بعد از گذشت چند ساعت آنها را درون خاک میکارید.
این عمل به تقویت بذر کمک میکند و سبب افزایش جوانه زنی میشود. همچنین جوانههای حاصل شده با قدرت بیشتری به رشد خود ادامه میدهند.
توصیه کودی: استفاده از کود جلبک دریایی مایع شوک و یا کود هیومیک اسید شوک و یا کود فولویک اسید مایع شوک به صورت محلول پاشی
- مرحله سوم: آبیاری اول
در این مرحله از برنامه کودی ذرت لازم است با آبیاری کودهای اصلاح کننده قوی خاک مانند کود هیومیک اسید بستر خاک را برای رشد گیاه آماده کنیم. استفاده از کود فولویک اسید نیز به ریشه بذر این امکان را میدهد که با سرعت بیشتری عناصر غذایی را جذب کند و در نتیجه رشد گیاه با سرعت بیشتری ادامه پیدا میکند.
توصیه کودی: آبیاری کود هیومیک اسید مایع شوک+ آبیاری کود فولویک اسید مایع شوک
- مرحله چهارم: شش برگی
در این مرحله ضروری است با از بین بردن علفهای هرز و خاک دادن پای بوته به افزایش رشد ذرت کمک کنیم. سپس گیاه را با ریز مغذیها و درشت مغذیها تغذیه کنیم.
در این زمان گیاه در اوج رشد رویشی خود قرار دارد و بهترین زمان استفاده از کودهای کامل و تقویتی است. کود کامل 10x شوک برای ذرت میتواند بسیار عالی عمل کند و تناژ محصولات را به طرز چشم گیری افزایش دهد. کود ده ایکس شوک حاوی 10 ترکیب و عنصر مختلف است که میتواند به تنهایی پاسخگوی تمام نیازهای ذرت باشد.
توصیه کودی: محلول پاشی و آبیاری کود ده ایکس مایع شوک (حاوی ریز مغذی، درشت مغذی و هورمون رشد گیاهی)
- مرحله پنجم: ساقه رفتن ذرت
در این زمان میتوانید مجددا کود 10 ایکس شوک را کوددهی کنید. و یا از کود سه بیست مایع (20-20-20) به همراه جلبک دریایی استفاده کنید. کود دهی ذرت در این مرحله رشد به صورت محلول پاشی است.
توصیه کودی: محلول پاشی کود 10x مایع شوک و یا محلول پاشی کود سه بیست و کود جلبک دریایی
- مرحله ششم: زمان ظهور ابریشم یا گل نر
عنصر پتاسیم به دلیل فواید بیشماری که دارد یکی از عناصر پر مصرف برای ذرت به خصوص در مراحل نهایی محسوب میشود. پتاسیم سبب افزایش مقاومت گیاه و تقویت سیستم ایمنی آن میشود و همچنین افزایش حجم دانه ذرت و در نهایت افزایش تناژ را به همراه دارد.
توصیه کودی: محلول پاشی کود پتاس بالا 60 درصد شوک+ محلول پاشی کود آمینو اسید شوک
با “بهترین کود برای پنجه زنی ذرت و تاثیر آن در افزایش تناژ” آشنا شوید.
- مرحله هفتم: زمان شیری شدن ذرت
در این مرحله لازم است مجددا محلول پاشی کود پتاس بالا را تکرار کنید و یا از کود ده ایکس شوک استفاده نمایید.
توصیه کودی: محلول پاشی کود پتاس بالا مایع شوک و یا محلول پاشی کود ده ایکس شوک
جدول کوددهی ذرت
در این بخش با ارائه جدول کوددهی ذرت تمام کودهای مورد نیاز در هر مرحله را نام بردیم و روش مصرف آنها را نیز توضیح دادهایم. برای کسب اطلاعات درباره مقدار دقیق مصرف هر کود روی لینک آنها کلیک کنید تا جواب سوالات خود را دریافت کنید.
مرحله رشد | توصیه کودی | روش مصرف |
آماده سازی خاک قبل از کاشت | کود گوگرد+ کود فسفر بالا | چالکود و آبیاری |
بذر مال کردن | کود جلبک دریایی مایع و یا کود فولویک اسید مایع و یا کود هیومیک اسید مایع | محلول پاشی |
آبیاری اول | کود هیومیک اسید مایع+ کود فولویک اسید مایع | آبیاری |
شش برگی | کود ده ایکس مایع شوک (حاوی ریز مغذی، درشت مغذی و هورمون رشد گیاهی) | محلول پاشی و آبیاری |
ساقه رفتن ذرت | کود 10x مایع شوک و یا محلول پاشی کود سه بیست مایع و کود جلبک دریایی مایع | محلول پاشی |
زمان ظهور ابریشم یا گل نر | کود پتاس بالا 60 درصد شوک+ کود آمینو اسید مایع | محلول پاشی |
زمان شیری شدن ذرت | کود پتاس بالا مایع و یا کود ده ایکس شوک | محلول پاشی |
نکات مهم تغذیه ذرت
برای دریافت نتیجه بهتر، صرفه جویی در هزینههای مالی و مصرف هوشمندانه کودهای کشاورزی توصیه میکنیم ابتدا با انجام آزمایش خاک از کمبودها و بیشبودهای خاک اطلاع پیدا کنید و سپس با توجه به نیازهای گیاهان خود اقدام به کوددهی کنید. در ادامه به برخی از مهمترین نکات تغذیه ذرت اشاره میکنیم:
- از کود ده ایکس شوک میتوانید جهت تقویت ذرت و افزایش تناژ استفاده کنید و برای صرفه جویی روش محلول پاشی را در اولویت قرار دهید؛
- اگر شوری خاک و یا آب زمین کشاورزی شما زیاد است، آبیاری کود هیومیک اسید را در چند مرحله تکرار کنید؛
- مهمترین نکته در تغذیه ذرت اعمال مقدار مناسب کود در هر نوبت است که با مراجعه به صفحه هر محصول میتوانید اطلاعات مقدار و نحوه مصرف آنها را مطالعه کنید؛
- برای مصرف کودها به روش محلول پاشی دقت کنید اسپری کردن را به قدری انجام دهید که خیس شدن گیاه را به چشم خود ببینید؛
- از تهیه کودهای بی کیفیت و نامرغوب بپرهیزید؛
شما میتوانید کودهای موجود در برنامه غذایی ذرت و یا هرکود طبیعی و شیمیایی دیگری را که نیاز دارید از طریق وب سایت فروشگاه نیاز گیاهان به صورت آنلاین سفارش دهید و ما در کمترین زمان ممکن همراه با بسته بندی کاربردی به دستتان میرسانیم.