آیا کوددهی برای گیاهان آپارتمانی مفید است؟

اگر شماهم از کود برای گیاهان استفاده نمی‌کنید باید به شما بگویم کود انقدر از ارزش بالایی برخوردار است که بهتر است به آن به عنوان نیمه دوم خاک خود نگاه کنید.با این وجود آیا باز هم می‌پرسید کوددهی برای گیاهان آپارتمانی مفید است؟ زیرا جواب شما قطعا مثبت است. اما به یک شرط! باید قبل از هر گونه اقدام انواع کودها را بشناسید، بتوانید اعداد روی بسته کودها را بخوانید، با نیازهای گیاه خود آشنا باشید و در بهترین زمان ممکن کوددهی را انجام دهید تا عالی‌ترین نتیجه ممکن را دریافت کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کود چیست؟

در همین ابتدا بهتر است بدانید کود غذای گیاهان نیست و گیاهان غذای خود را با کمک نور خورشید و در طی فرایند فتوسنتز تهیه می‌کنند.اگر بخواهم کود را برای شما تشبیه کنم، بیشتر شبیه یک مولتی ویتامین است که سبب رشد بهتر گیاه می‌شود. همچنین از کود می‌توان به عنوان جایگزینی برای مواد غذایی مصرف شده توسط گیاه استفاده کرد.مواد مغذی اصلی و ضروری برای گیاه شامل 3 عنصر نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) است، که هرکدام وظایفی را بر عهده دارند و در صورت کمبود آنها در فعالیت‌های گیاه اختلال بوجود می‌آید.قبل از آنکه که به معرفی بهترین کود گیاهان آپارتمانی بپردازیم، بهتر است بدانید چرا باید آنها را کوددهی کنیم؟ در ادامه به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

نکته اول: چرا باید گیاهان آپارتمانی را کوددهی کنیم؟

بسیاری از افراد کوددهی گیاهان آپارتمانی را نادیده می‌گیرند. با این حال تغذیه گیاهان برای سبز و زیبا نگه‌داشتن آنها ضروری است. گیاهانی که در طبیعت هستند توسط باران و یا بقایای پوسیده سایر گیاهان تغذیه می‌شوند و با توسعه‌ی هرچه بیشترِ ریشه های خود در خاک به خوبی رشد می‌کنند.

خاک‌های آماده حاوی مواد مغذی برای گیاهان

اما در مورد گیاهان آپارتمانی قضیه فرق می‌کند. ریشه این گیاهان محدود به خاک درون گلدان است و با مصرف مواد مغذی جایگزین دیگری برای آنها وجود ندارد.خاک‌هایی که امروزه در فروشگاه‌ها و گلخانه‌ها به فروش می‌رسند غنی از مواد مغذی مورد نیاز گیاه هستند، اما بعد از گذشت چندین ماه گیاه با مصرف آنها به کوددهی نیاز پیدا می‌کند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که استفاده از کودهای طبیعی را ترجیح می‌دهید، کود جلبک دریایی مخصوص گیاهان آپارتمانی گزینه خوبی برای شماست. اما آیا نیاز تمام گیاهان به کود یک اندازه است؟ اگر پاسخ این سوال را نمی‌دانید نکته دوم را از دست ندهید.

نکته دوم: نیاز گیاهان به کود با یکدیگر متفاوت است

زمانی که گیاهی گل یا میوه تولید می‌کند، قطعا به کود بیشتری نیاز دارد تا بتواند انرژی از دست رفته را بازیابی کند و باید دقت کنید که کود را حتما رقیق کنید. درصورتی که بیش از یک سال است کوددهی انجام نداده‌اید، مشکلی ندارد اگر غلظت کود را فقط کمی بالا ببرید.زمانی کوددهی به ضرر شما تمام می‌شود که هدف شما اجبار به رشد بیش از حد و رشد رویشی سریع گیاه باشد. دقت کنید که کوددهی باید به سلامت گیاه، رویش برگ جدید و افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها و آفات ختم شود.

حال که متوجه اهمیت کوددهی شده‌اید، چالش بعدی انتخاب بهترین کود است که برای رد شدن از این مرحله باید اعداد روی بسته های کود را بفهمید تا به راحتی انتخاب خود را انجام دهید. در بخش بعدی به شما در این مسیر کمک خواهیم کرد.

نکته سوم: بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی چیست؟

حتما تابحال اسم کودهای NPK به گوشتان خورده یا حداقل یک بار از آنها استفاده کرده‌اید. کودهای NPK به دلیل دارا بودن عناصر ضروری شهرت زیادی پیدا کرده‌اند و بسیار کابردی هستند.روی برچسب کودهای NPK ممکن است اعدادی  را ببینید که به عنوان مثال به صورت 10-5-8 نوشته شده‌اند. معنی این اعداد چیست؟ و چگونه بهترین کود را انتخاب کنیم؟هرکدام از این اعداد نشان دهنده درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که می‌توانید با توجه به این درصدها کود مورد نیاز خود را تهیه کنید. ولی به خاطر داشته باشید که بالا بودن هریک از این اعداد صرفا به معنای بهتر بودن آن کود نیست!می‌توانید از کودهای NPK متعادل مانند 5-5-5 برای گیاهان آپارتمانی استفاده کنید، یا به عنوان مثال درصورت کمبود نیتروژن از کودی استفاده کنید که درصد N بالاتری دارد.ما قبلا در یک مقاله به طور مفصل درباره بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی صحبت کردیم. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات کامل‌تر حتما مقالهکود مخصوص گل‌ها و گیاهان آپارتمانیرا مطالعه کنید.

نکته چهارم: از ریز مغذی‌ها غافل نشوید!

کودهای NPK ممکن است شامل ریز مغذی‌هایی مانند آهن، منگنز، بور، مس و… باشد که آن را به یک کود کامل تبدیل می‌کند. ریزمغذی‌ها نقش‌های متعددی در گیاه ایفا می‌کنند اما مقدار نیاز گیاه به آنها نسبت به درشت مغذی‌ها (فسفر، نیتروژن، پتاسیم) کمتر است.

تاثیرات مثبت کوددهی بر سلامت گیاهان آپارتمانی

درست است که گیاه به مقدار کمتری از آنها نیاز پیدا می‌کند اما دقیقا به اندازه درشت مغذی‌ها مهم هستند و درصورت کمبود ریز مغذی‌ها گیاه علائمی را بروز می‌دهد. اکنون که کود مورد نیاز خود را انتخاب کردیم، چه زمانی باید از آن استفاده کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید.

نکته پنجم: چه زمانی به گیاه آپارتمانی کود بدهیم؟

اکثر گیاهان آپارتمانی دچار کمبود مواد مغذی هستند بنابراین باید چندبار در سال کوددهی شوند. در فصل زمستان به دلیل کاهش نور خورشید و دما، فعالیت گیاهان کاهش پیدا کرده و به کود نیازی ندارند و حتی کوددهی در این فصل می‌تواند به بعضی گیاهان آسیب برساند.بهترین زمان کوددهی به گیاهان آپارتمانی در طول فصل رشد، یعنی از ابتدای بهار تا انتهای تابستان است. در این دوره همانطور که از اسم آن مشخص است گیاه در حال رشد است و بیشترین استفاده را از عناصر غذایی می‌کند. بنابراین در این دوره باید کود در دسترس گیاه قرار بگیرد تا بیشترین بازدهی را به ارمغان بیاورد.

کلام آخر

  • چنانچه گیاهان شما بعد از مدتی دچار کمبود مواد غذایی شده‌اند برای تقویت آنها توصیه می‌شود از کودهای NPK استفاده کنید.
  • درصورتی که آزمایش خاک انجام نداده‌اید و کمبودهای خاک را نمی‌دانید یا گیاه علائم خاصی را بروز نمی‌دهد، بهتر است از کودهای متعادل مانند 5-5-5 استفاده کنید.
  • بهترین زمان کوددهی گیاهان در طی فصل رشد یعنی از ابتدای بهار تا انتهای تابستان است.

ما در مجموعه نیاز گیاهان آماده‌ایم تا به شما در انتخاب کود مورد نیازتان کمک کنیم و با مشورت بهترین کارشناسان، می‌توانید اطلاعات کافی را کسب کنید و با اطمینان خرید کنید. برای خرید آنلاین انواع کود می‌توانید از طریق “وب سایت فروشگاه نیاز گیاهان” اقدام کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 0 / 5. امتیاز های این مقاله: 0

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها