بهترین قارچ کش سیب زمینی با عملکرد بالا

کشاورزانی که مزرعه سیب زمینی دارند برای مبارزه با بیماری‌های قارچی از قارچ کش سیب زمینی استفاده می‌کنند و سلامت محصول و سود خود را تضمین کرده‌اند. شناسایی درست این بیماری‌ها و قارچ‌ها به کشاورزان کمک می‌کند تا تصمیم درستی بگیرند و بتوانند بهترین روش برای حفاظت از محصولات خود را انتخاب کنند.

با داشتن اطلاعات صحیح در مورد بیماری‌های قارچی، می‌توانید زمان مناسبی برای مبارزه با این بیماری‌ها را در نظر بگیرید و از وارد شدن تلفات سنگین جلوگیری کنید. استفاده از قارچ کش سیب زمینی به شما کمک خواهد کرد تا تولید محصولات با کیفیت و سالم‌تری داشته باشید و از آسیب‌های احتمالی به محصولات خود جلوگیری کنید. در ادامه این محتوا همراه ما باشید تا هر آنچه در این خصوص لازم است را بیان کنیم. 

خلاصه مقاله
بیماری‌های قارچی سیب زمینی از جمله شوره سیاه، پوسیدگی آبدار، بادزدگی، پوسیدگی صورتی و سفیدک سطحی باعث آسیب به محصول می‌شوند. برای کنترل این بیماری‌ها می‌توان از قارچ کش‌ فسفیت پتاسیم شوک استفاده کرد. استفاده از روش‌های پیشگیری مناسب می‌تواند به کاهش اثرات منفی این بیماری‌ها و افزایش محصولات سیب زمینی سالم کمک کند.

بیماری های قارچی سیب زمینی

  • شوره سیاه سیب زمینی

علائم این بیماری شامل تشکیل بافت‌های ناهموار، سخت و قهوه‌ای تیره یا سیاه روی سطح غده و بافت‌های زیر خاک است. این بیماری می‌تواند باعث قطع ارتباط گیاه با غده شود و بافت‌های پودری سفید یا خاکستری را در ناحیه اتصال ساقه با خاک تولید کند.

  • پوسیدگی آبدار سیب زمینی

علائم ابتدایی آن شامل بافت‌های رنگ پریده و آب سوخته روی سطح غده‌های سیب زمینی است. با گسترش آلودگی، زخم‌ها برنزی می‌شوند و بافت سیب زمینی تیره و پوک خواهد شد. بوی مشخص و شبیه به بوی الکل یا ماهی از سیب زمینی‌های آلوده متصاعد می‌شود. 

  • بادزدگی سیب زمینی

توسط قارچ Phytophthora infestans ایجاد شده که در شرایط مرطوب و با دمای ١٥ الی ٢١ درجه سانتی گراد رشد می‌کند. بیماری بادزدگی سیب زمینی علائمی نظیر زخم‌های نامنظم و قهوه‌ای روی برگ‌ها، آب سوخته و تیره شدن ساقه‌ها را نشان می‌دهد.

  • بوته میری سیب زمینی

نهال‌های سیب زمینی در سطح خاک متلاشی شده و ساقه به رنگ قهوه‌ای در می‌آید. بوته میری به دلیل قارچ‌های پیتیوم و ریزوکتون رخ می‌دهد.

قارچ کش بوته میری سیب زمینی
  • پوسیدگی صورتی سیب زمینی

علائم بیماری پوسیدگی صورتی سیب زمینی شامل پژمردگی، پوسیدگی ساقه، کاهش رشد و زردی برگ‌ها است. بیماری باعث تشکیل زخم‌های آب سوخته، تیره و رطوبتی روی غده‌ها می‌شود. 

پوسیدگی خشک سیب زمینی

علائم این بیماری از روی غده‌ها آغشته به لکه‌های تیره و فرو رفته شروع می‌شود و به تدریج به صورت سطحی گسترش می‌یابد. این بیماری می‌تواند باعث تخریب بافت داخلی غده و سیاه شدن آن شود، همچنین باعث ایجاد حفره‌های متعدد در داخل غده شده که مکان مناسبی برای رشد قارچ‌ها و باکتری‌های مولد پوسیدگی هستند.

  • سفیدک سطحی سیب زمینی

علائم این بیماری معمولا از طریق لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها و ساقه‌ها شناسایی می‌شود. این لکه‌ها با گذر زمان گسترش می‌یابند و باعث ایجاد بافت‌های آبسوخته و تیره می‌شوند. سپس بافت‌های سفید و خاکستری شکل می‌گیرند و در نهایت به رنگ سیاه درمی‌آیند و از گیاه جدا خواهند شد. 

  • کپک خاکستری سیب زمینی

علائم این بیماری شامل تشکیل زخم‌های تیره و زوایه‌دار روی برگ‌ها، بافت قارچی خاکستری و ارغوانی رنگ و پوسیدگی نرم و قهوه‌ای روی ساقه‌ها است.

  • لکه موجی سیب زمینی

علائم این بیماری شامل زخم‌های تیره و آفتاب سوخته روی برگ‌های سیب زمینی است که می‌تواند به سرعت گسترش یابد و منجر به خشک شدن برگ‌ها شود. 

سیب زمینی علاوه بر بیماری‌های قارچی ممکن است درگیر بیماری‌ها و آفات مختلفی نیز بشود. بنابراین بهتر است راه‌های پیشگیری و کنترل «بیماری‌ها و آفات سیب زمینی» را بدانید تا از آسیب به مزرعه جلوگیری کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله ذکر شده را حتماً مطالعه کنید.

کنترل بیماری‌های قارچی سیب زمینی با کود فسفیت پتاسیم شوک

کود فسفیت پتاسیم شوک یک محصول وارداتی است که در کشور آمریکا تولید می‌شود. این کود به دلیل درصد خلوص بالا و جذب سریع، برای تمامی گیاهان باغی و زراعی مناسب است. اثربخشی آن زودهنگام بوده و به عنوان یک قارچ کش بسیار قوی شناخته می‌شود. از آن برای درمان و پیشگیری انواع بیماری‌های قارچی استفاده می‌شود.

یکی از روش‌های کنترل رشد سلول‌های قارچ، ایجاد تغییر در ساختار دیواره سلولی آنهاست. این تغییرات می‌تواند دفاع گیاه را فعال کرده و سیگنال‌های هشدار را بین سلول‌ها منتقل کند، که در نهایت مقاومت گیاه در برابر قارچ‌ها را افزایش می‌دهد.

این ترکیب نه تنها می‌تواند به افزایش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی کمک کند، بلکه هزینه‌ها و آسیب‌های ناشی از استفاده از سموم شیمیایی مخرب را نیز کاهش می‌دهد.

این کود می‌تواند تا حدودی نیاز گیاهان به پتاسیم را برطرف کند، اما باید توجه داشت که منبع غنی از این عنصر نیست. به طور کلی، استفاده از کود فسفیت پتاسیم شوک به بهبود رشد و سلامت گیاهان کمک می‌کند.

جهت تهیه کود نام برده می‌توانید از طریق کلیک بر روی تصویر محصول بالا اقدام فرمایید. کارشناسان نیاز گیاهان نیز می‌توانند شما را در انتخاب بهترین کود راهنمایی کنند.

زمان مصرف قارچ کش سیب زمینی چه موقع است؟

کود فسفیت پتاسیم باعث افزایش رشد و توسعه گیاهان، بهبود کیفیت محصولات، افزایش ماندگاری و مقاومت محصول در برابر بیماری‌ها و شرایط نامساعد می‌شود. اما مصرف صحیح و به موقع آن بسیار مهم است تا بهترین نتایج حاصل شود. در ادامه به بررسی زمان مصرف این کود می‌پردازیم:

  • جهت پیشگیری از بیماری‌های قارچی سیب زمینی: یکی از بهترین زمان‌های مصرف فسفیت پتاسیم، اوایل فصل رشد گیاه، حدوداً 2 تا 3 هفته پس از جوانه‌زنی سیب زمینی و مرحله بذرمال است. در این زمان، مصرف کود فسفیت پتاسیم می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قارچی کمک کند.
  • جهت درمان بیماری‌های قارچی سیب زمینی: هنگامی که نشانه‌های بیماری‌ قارچی را مشاهده می‌کنید، باید هرچه سریع‌تر اقدام به مصرف فسفیت پتاسیم کنید تا بیماری پخش نشود و محصول خود را نجات دهید.
  • زمان برداشت سیب زمینی: استفاده از فسفیت پتاسیم نزدیک به زمان برداشت می‌تواند به بهبود کیفیت محصولات کمک کرده و ماندگاری آن‌ها را افزایش دهد. برای جلوگیری از آسیب‌های اقتصادی و نگهداری بهتر، مصرف کود فسفیت پتاسیم 2 تا 4 هفته قبل از برداشت توصیه می‌شود.
زمان مصرف قارچ کش سیب زمینی

نحوه مصرف فسفیت پتاسیم مایع شوک

فسفیت پتاسیم مایع شوک یک کود کشاورزی است که می‌توان آن را به دو روش محلول پاشی و آبیاری استفاده کرد. 

اگر می‌خواهید کود بیشتر در خاک ماندگاری داشته باشد و از طریق ریشه جذب شود، روش آبیاری مناسب است. در این روش کود را با آب مخلوط کرده و به مزارع بدهید. در مزارع و باغات نیز می‌توانید کود را داخل بشکه ریخته و با آب ترکیب کنید و به طور مستقیم بر سر راه آبیاری شیر آن را باز کنید. 

اما اگر قصد دارید تاثیر کود دهی را سریع‌تر ببینید، روش محلول پاشی را انتخاب کنید. در این روش باید کود را داخل سمپاش ریخته و با آب ترکیب کرده و سپس تمام قسمت‌های سیب زمینی را محلول پاشی کنید. این روش برای درمان مناسب است و می‌تواند به رشد و توسعه محصول کمک کند.

مقدار مصرف کود فسفیت پتاسیم شوک

برای مزارع، مقدار مصرف بر حسب هکتار متفاوت است:

  • در محلول پاشی بین ۳ تا ۵ لیتر در هکتار با ۴۰۰ تا ۸۰۰ لیتر آب 
  • در آبیاری بین ۱۰ تا ۲۰ لیتر به صورت شیر بشکه 

حتما قبل از استفاده از کود فسفیت پتاسیم شوک با کارشناسان مشورت کنید، زیرا مقدار مصرف ممکن است بسته به نوع خاک و سن مزرعه و … متفاوت باشد. این نکته قابل ذکر است که استفاده از محلول پاشی هزینه‌های کود دهی را کاهش می‌دهد و همچنین تاثیرگذاری بیشتری دارد.

سخن پایانی

بیماری‌های قارچی مانند شوره سیاه، پوسیدگی آبدار، بادزدگی، پوسیدگی صورتی، پوسیدگی خشک، سفیدک سطحی، لکه موجی و کپک خاکستری در سیب زمینی مشکلاتی ایجاد می‌کنند. استفاده از کود فسفیت پتاسیم شوک می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا از این بیماری‌ها جلوگیری کرده و محصولات خود را حفظ کنند. جهت تهیه بهترین سم قارچ کش سیب زمینی می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت در تماس باشید.

مطالب مرتبط

برای اینکه غده زایی سیب زمینی را افزایش دهید نیاز است که از یک کود مناسب استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم با «بهترین کود برای غده‌زایی سیب زمینی» آشنا شوید.
اگر قصد دارید بدانید که «میزان برداشت سیب زمینی در هکتار» چقدر است، حتماً مقاله پیشنهادی ما را مطالعه فرمایید.

سوالات متداول

فواید کود فسفیت پتاسیم مایع شوک برای سیب زمینی چیست؟

فواید آن شامل تامین مواد مغذی، افزایش جذب، کاهش استرس جابجایی در گیاه، خلوص بالا، تحریک رشد ریشه و گیاه، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف و پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 0 / 5. امتیاز های این مقاله: 0

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها