معرفی جامع و کامل گل زامیفولیا و نحوه نگهداری از آن

گل زامیفولیا

در این مقاله قرار هست زامیفولیا را با نگاهی جامع و کامل مورد بررسی قرار دهیم، گلی که ما را تا حدودی از دغدغه‌های نگهداری و مراقبت حفظ می‌کند. اما باید این نکته را مورد توجه خود قرار دهیم که، برای داشتن گل و گیاهی مناسب با شرایط ایده‌ال برای رشد آن، لازم است که اطلاعات خودمان را در رابطه با آن گیاه تکمیل کنیم تا از وقوع اتفاق‌های ناگوار نظیر خشک و نابود شدن و یا گرفتار شدن در انواع بیماری‌ها جلوگیری و پیشگیری نماییم. در این خصوص در این مقاله به تمامی مباحثی که شما عزیزان در رابطه با گل زامیفولیا لازم است بدانید پرداخته‌ایم. با مراجعه به فهرست مطالب در زیر این مطلب می‌توانید بسته به نیاز خود مباحث مورد نظر را انتخاب کنید.

معرفی زامیفولیا

زامیفولیا، گلی که زادگاه اصلی آن آفریقای مرکزی است. و اما در بخش‌های شرقی این قاره نیز یافت و مشاهده می‌شود. ساختار و شکل ساقه و ریشه‌های آن کاملا متناسب با شرایط سخت قاره آفریقا خلق شده است. برگ‌هایی همیشه سبز، با حالتی چرمی مانند بصورت منظم و محکم در روی ساقه قرار دارند .

از جمله ویژگی‌های زامیفولیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت در برابر کمبود آب و آبدهی نامنظم
  • دارای برگ‌هایی همیشه سبز و براق
  • امکان رشد در نور‌های فلورسنت
  • مقاوم در برابر انواع بیماری‌ها
  • شرایط آسان نگهداری
  • امکان تکثیر آسان
  • و…….
گل زامیفولیا
گل همیشه سبز با برگ هایی براق و منظم

در ادامه به طور مفصل و دقیق به تمام موارد ذکر شده در بالا خواهیم پرداخت.

مراقبت از زامیفولیا

برای کسانی که عاشق گل‌ها و گیاهان هستند، و امکان و شرایط نگهداری و رسیدگی به آنها را، با توجه به مشغله‌هایی که هر روز با آنها درگیر هستند ندارند، بدون شک باید در انتخاب گل خود بسیار دقت کنند.

در این شرایط میتوان از گل‌ها و گیاهانی استفاده کرد که، در شرایط سخت و با کوچیک‌ترین رسیدگی هم بتواند لذت داشتن گل را به ما بدهد،

زامیفولیا با توجه به ساختاری که دارد می‌تواند با حداقل رسیدگی و کمترین زمان مراقبت به ما ارمغان گلی بادوام و در عین حال همیشه سبز را بدهد.

گل زامیفولیا
: zamiifolia گل همیشه سبز و فوق العاده مقاوم

شرایط ایده ال برای نگهداری زامیفولیا

زامیفولیا گلی کاملا خانگی است و برای رشدش در محیط خانه هیچ گونه مشکلی ندارد.

  • با نورکم. هوای خشک و رطوبت کم به خوبی سازگار است.
  • به آسانی و بدون نیاز به کار خاصی رشد می‌کند.
  • در مقابل خشکی کاملا مقاوم است.
  • دارای برگ های سبز و براق
  • به آب کمی نیاز دارد.

این ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود که این گل، از سایر گل‌های دیگر متمایز شود.

گل زامیفولیا چقدر رشد میکند؟؟

اصولا گل زامیفولیا به عنوان گیاهی دیر رشد شناخته شده است، به خصوص در هنگامی که هوا سرد و مقدار نور هم خیلی کم باشد . در طول فصل رشد گیاه زامیفولیا میتواند تا 8 ساقه جدید تولید کند.

زامیفولیا در حداکثر رشد خود به 100 سانتی متر میرسد.که این عدد در مناطق بومی این گیاه به مراتب بالاتر است.

رشد گیاه زامیفولیا
میتوان با فراهم کردن شرایط مناسب رشد گل زامیفولیا را افزایش داد

آیا زامیفولیا گل میدهد؟؟

در حقیقت زامیفولیا بیشتر به دلیل شاخ و برگ سبز تیره خود مشهور است، اما آنها گیاهان گلدار نیز هستند. گلدهی زامیفولیا به ندرت دیده میشود و معمولا بین اواسط تابستان تا اوایل پاییز گلدهی رخ میدهد.

گلدهی زامیفولیا
گلی کوچک در میان شاخ و برگ زامیفولیا

هنگامی که این گیاه گرمسیری شکوفا می شود، گل بسیار کوچکی به رنگ زرد روشن، قهوه‌ای یا برنزی می‌دهد، گلها معمولا به صورت پنهان در پایه شاخ و برگ رشد می‌کنند. و به این نکته نیز باید اشاره کرد که گل‌های زامیولیا هیچ عطر و بوی خاصی ندارند.

شرایط نوردهی به زامیفولیا چگونه است؟؟؟

  • ایده‌ال‌ترین نوری که در آن گل زامیفولیا رشد می‌کند نور غیر مستقیم آفتاب است.
  • زامیفولیا را حتما از نور مستقیم آفتاب دور نگه دارید چون، ممکن است باعث این شود که برگ‌های آن بسوزد.
  • پس حتما از فیلتر شدن نور آفتاب مطمئن شوید.
  • زامیفولیا یکی از معدود گیاهانی است که در نور فلورسنت نیز رشد می‌کند و نیاز‌های خودش را دریافت می‌کند اما باید به این نکته نیز توجه کنیم که نور کم، رشد آن را نیز کاهش می‌دهد.
  • از نظر دمای ایده‌ال برای زامیمفولیا می‌توان گفت که همان دمای متوسط اتاق کاملا مناسب است و همین طور باید به این نکته توجه کنیم که، نوسانات شدید دما اثرات مثبتی بر روی گل زامیفولیا نمی‌گذارد و بهتر است از این کار در جهت رشد بهتر گیاه جلوگیری شود.

زامیفولیا گل استثنایی که امکان زنده ماندن در سختترین شرایط را دارد. دارای بیشترین میزان مقاومت در برابر انواع بیماری‌ها و همچنین یکی از انواع گل‌هایی است که نیاز به نگهداری آسانی دارد و بدون شک یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید برای خانه و یا محل کار خود انتخاب کنید.

مقدار و زمان آب دهی زامیفولیا

نکات ساده و در عین حال کاملا عملی زیر به شما کمک می‌کند که گلی سالم و شاداب داشته باشید.

  • همین طور که گفتیم گیاه زامیفولیا در برابر خشکی بسیار مقاوم هستند، و آب را در ریزوم‌‌‌های خودشان ذخیره می‌کنند به همین خاطر است که وقتی مدتی از آب دادن به آنها می‌گذرد به سرعت پژمرده نمی‌شوند.
ریزوم های زامیفولیا
ریزوم‌هایی که آب را درون خود ذخیره می‌کنند
  • و در حالت ایده‌ال هر دو الی سه هفته به آبیاری نیاز دارند.
  • تجربه ثابت کرده بهتر است، زمانی آبیاری زامیفولیا را انجام دهید که مطمئن شوید خاک گلدان کاملا خشک است.
  • این گیاه زمانی که در قسمت خشک نگهداری شود عملکرد به مراتب بهتری را از خود نشان می‌دهد.
  • به این نکته هم کاملا توجه کنید که آب زیاد منجر به زرد شدن برگها و پوسیدگی ریشه می‌شود.

کوددهی زامیفولیا

اکثر افراد مبتدی در بحث مراقبت از گیاهان، بر این باورند که به واسطه‌ی فقط آبیاری و تعویض خاک گلدان، گیاهان می‌توانند تمام نیاز‌های خودشان را برطرف کنند. اما این تصوری کاملا اشتباه هست!!!!! به دلیل اینکه گل‌ها و گیاهان آپارتمانی علاوه بر آب و خاک مناسب نیاز‌های دیگری نیز دارند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

در ابتدا به این مسئله می‌پردازیم که چرا کود دادن به گل زامیفولیا مهم است؟؟

مهمترین نکته‌ای که باید بدانیم این است که در طبیعت، گیاهان به جریان ثابتی از مواد مغذی دسترسی دارند. آنها می توانند ریشه‌های خود را گسترش دهند و مواد مورد نیاز خود را در محیط طبیعی خود پیدا کنند. و همچنین آب باران را که مملو از مواد مغذی و مواد معدنی طبیعی است را جذب کنند. اما این امکان در محیط خانه و در گلدان وجود ندارد و برای همین گل‌ها برای رشد و طراوت خودشان به کود و مکمل نیاز دارند.

کود‌های گل‌ های آپارتمانی از چه چیزی تشکیل شده اند؟؟؟

درشت مغزی ها

سه عنصر درشت مغذی اصلی در کودها نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند.

ریز مغز ها

عناصر ریز مغذی موجود در کودها عبارتند از: آهن، روی، منگنز، مس، بور، مولیبدن و کلر. در مقایسه با درشت مغذی‌ها، تنها مقدار بسیار کمی از هر یک از این مواد مغذی در مخلوط کود گنجانده شده است.

کوددهی زامیفولیا

بدون شک نوع گیاهی که می‌خواهید به آن کود بدهید، نسبت مواد مغذی مورد نیاز را تعیین می‌کند. حتی انواع مختلف گیاهان آپارتمانی به نسبت‌های متفاوتی از مواد نیاز دارند، زیرا هر یک از درشت مغذی‌ها در فرآیندهای مختلف برای گیاه شما مفید هستند.

شرایط خاک و گلدان مناسب برای رشد زامیفولیا

حتما به بحث زهکشی گلدان دقت کنید. اصولا زهکشی برای این صورت می‌گیرد که، آب اضافی از گلدان خارج شود و باعث پوسیدگی ریشه‌های گل نشود. موارد زیر چند نمونه از زهکشی‌هایی است که در رشد گیاه به ما کمک میکند.

  • حتما انتهای گلدان را چک کنید و سوراخ‌هایی در آن ایجاد کنید این کار در جهت خارج شدن آب اضافی و همین طور تنفس راحتتر گیاه می‌باشد.
  • برای گیاهانی که به آب کمی احتیاج دارند، حتما از خاک‌هایی استفاده کنید که آب را برای مدت زمان زیادی در خودشان نگه ندارند با توجه به این نکته استفاده از خاک رس به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
  • در انتهای گلدان از سنگه ریزه و یا ماسه درشت استفاده کنید و سپس خاک را روی آنها بریزید. این کار جهت بسته نشدن کامل سوراخ ها توسط خاک صورت می‌گیرد.
  • و این را هم بدانید که با توجه به رشد کند زامیفولیا تا وقتی که ریزوم‌های آن تا حدی بزرگ نشده‌اند که به دیواره‌های گلدان فشار بیاورند نیازی به تعویض گلدان و یا نیازی به پیوند آن نیست.
ریزوم های زامیفولیا
فشار آوردن ریزوم‌ها به دیواره‌های گلدان در اثر بزرگ شدن آنها
  • و برای تکثیر هم بهتر است که تا فصل رشد صبر کنید. این کار باعث این می‌شود استرس کمتری به گیاه زامیفولیا وارد شود.

نظافت و نگهداری زامفولیا

با رعایت موارد ساده‌ای که در این بخش گفته شده است شما می‌توانید گلی شاداب‌تر داشته باشید.

  • زامیفولیا به هیچ عنوان نیاز به هرس کردن مداوم ندارد.
  • اما برگ‌های آنها نیاز به تمیز شدن دارند، برای اینکه ظاهری زیباتر به گیاهتان بدهید، ساقه‌های قوسی شکل را هرس کنید.
  • در صورت امکان برگ‌های زرد و قهوه ای و یا برگ‌های قدیمی را حذف کنید.

چگونگی دقیق تمیز کردن برگ های زامیفولیا

تمیز کردن برگ های زامیفولیا
تمییز کردن برگ های زامیفولیا موجب عملکرد بهتر در رشد این گیاه میشود

برگ‌های زامیفولیا اصولا به خودی خود سبز و براق هستند به هیچ عنوان نیازی به تهیه‌ی براق کننده وجود ندارد و می‌شود هر هفته و یا دو هفته یکبار از پارچه‌ی نرم و مرطوب استفاده کرد و گرد و غبار روی برگ را تمیز کرد این کار باعث تنفس بهتر و بیشتر گیاه میشود.

تکثیر زامیفولیا

تکثیر زامیفولیا عمدتا از طریق قلمه زدن ساقه و برگ آن صورت می‌گیرد، که فرایندی کند و نسبتا آهسته است  و همچنین مدت زمان زیادی را تا به دست آمدن نتیجه‌ی مورد دلخواه از ما می‌گیرد.

یکی دیگر از راه های تکیر گیاه زامیفولیا از طریق قسمت کردن و جدا کردن ریزوم‌های آن صورت می‌گیرد که می‌شود ریزوم‌های جدا شده را در گلدان‌های مورد نظر قرار می‌دهیم.

اما این نکته مهم را در نظر داشته باشید که تکثیر زامیفولیا فقط از 3 روش بالا صورت نمی‌گیرد و راه‌های دیگری نیز برای تکثیر گل زامیفولیا وجود دارد.

ما در مقاله‌ی (( تکثیر زامیفولیا ))  بصورت مفصل و دقیق و جامع به تمامی ابعاد و روش‌های کاربردی و موثر تکثیر زامیفولیا پرداخته‌ایم. و شما عزیزان می‌توانید با مطالعه‌ی این مقاله و رعایت نکات گفته شده در آن، در پایان به نتیجه‌ی دلخواه خود در تکثیر زامیفولیا دست پیدا کنید.

تکثیر زامیفولیا
تکثیر زامیفولیا از طریق ساقه

معرفی انواع زامیفولیا

برای علاقه‌مندان به زامیفولیا شاید این نکته قابل توجه باشد که گل زامیفولیا  در چه انواعی وجود دارد و شامل چه مواردی میشود؟

در حال حاضر میتوان گفت که گونه‌های زامیفولیا خیلی زیادو بی‌شمار نیست، اما مانند همه گیاهان، گونه‌های جدید به طور مرتب کشف و سپس کشت می‌شوند

انواع گونه‌های رایج و شناخته شده زامیفولیا شامل:

  1. زامیفولیا سبز
  2. زامیفولیا بلک
  3. زامیفولیا ابلق
  4. زامیفولیا کلاسیک
  5. زامیفولیا زنزی
  6. زامیفولیا کوتوله
  7. و..

ما در مقاله‌ی (( معرفی انواع زامیفولیا )) به طول مفصل و ویژه‌ به معرفی و شناخت موارد بالا پرداخته‌ایم. شما عزیزان با خوانش مقاله‌ی معرفی انواع زامیفولیا می‌توانید تمام نکات مراقبتی و شناختی که برای انواع زامیفولیا را نیاز دارید به دست آورید.

انواع زامیفولیا

آفات و بیماری های زامیفولیا

با توجه به توضیحاتی که تا الان گفته شد پس طبیعتا قابل پیش بینی بود که گیاهی که در آفریقا رشد می‌‌کند بسیار مقاوم است. و به راحتی درگیر بیماری‌ها و آفات نمی‌شود، اما باید به این نکته هم توجه کنیم که در صورت عدم مراقبت صحیح ما از زامیفولیا این گل هم مستعد گرفتن برخی از بیماری‌های رایج در گیاهان است.

مدیریت شرایط نوردهی و آب‌دهی این گیاه تا حد بسیار زیاد و مفیدی از انواع بیماری‌ها و آفات به طور قطعی جلوگیری میکند

در قسمت پایین به نمونه‌هایی از بیماری‌ها و آفاتی که زامیفولیا گرفتار آن می‌شود اشاره خواهیم کرد:

آفات

تمیز کردن منظم برگ‌ها بیشتر مشکلات مربوط به آفات را از بین می‌برد.

با این حال، آفات رایج گیاهان آپارتمانی می‌توانند باعث تغییر رنگ برگ شوند. با اسپری کردن روغن یا صابون حشره کش، اکثر  گونه‌های آفتی را درمان کنید.

بیماری ها

بسیاری از صاحبان زامیفولیا متوجه این نکته نمی‌شوند که گیاه آنها چقدر به خشکی مقاوم است. و در نتیجه، با آبیاری بیش از حد به آنها آسیب می‌رسانند، که این عمل شایع‌ترین علت پوسیدگی ریشه است

ریشه‌های پوسیده، برگ‌های گیاه را زرد می‌کنند. حتی ممکن است شروع به پخش بوی تندی نیز کنند. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه‌ها، زامیفولیا را در خاکی با زهکشی خوب، همراه با نور مناسب مورد کاشت قرار دهید.  و بین دو آبیاری زمان کافی را در اختیار گیاه قراردهید تا کاملا خشک شود.

در این قسمت از مقاله قرار است که به یکی از مشکلات و بیماری‌های اصلی زامیفولیا که در صورت عدم مراقبت صحیح بسیار رایج است بپردازیم.  این بیماری باعث زرد شدن برگ‌های زامیفولیا، و در نهایت نابود شدن گیاه ما می‌شود، ما در مقاله‌ی (( دلایل زرد شدن برگ زامیفولیا )) بطور کامل به این جریان و این بیماری پرداخته‌ایم. شما عزیزان حتما این مقاله را مطالعه بفرمایید تا گل خود را از این بیماری مهلک و نابودکننده در امان نگه دارید.

زرد شدن برگ زامیفولیا
نمونه ای از زرد شدن برگ های گل زامیفولیا

آیا زامیفولیا سمی است؟؟؟

اکثر اوقات وقتی که با کلمه‌ی سمی مواجه میشیم تاثیر زیادی در عملکرد و رفتار دارد، اما چیزی که باید به آن توجه کنیم این است که میزان سمی و خطرناک بودن آن چه مقدار است!!

و اما در مورد زامیفولیا

واقعا شدت سمی بودن با آنچه ما در ذهنمون داریم کاملا متفاوت هست. زامیفولیا دارای اگزالات کلسیم به همین دلیل خوردن برگ آن میتواند برای کودکان و حیوانات مشکل افرین باشد.اما مشکلش در حد اسهال و استفراغ است و چیزی فراتر از آن نیست.و آب درون برگ زامیفولیا میتوآند برای کسانی که بشدت پوست حساسی دارند تحریک کننده باشد.

خواص و فواید گل زامیفولیا

خاصیت سرسخت بودن زامیفولیا واقعا شگفت انگیز است، اینکه میشود با حداقل رسیدگی به نتایج عالی در رشد این گل رسید، بدون شک این نکته برای ما کار را خیلی آسان کرده است.

و اما در ادامه‌ی مطلب، به خواص دیگر زامیفولیا میپردازیم که می‌تواند از جنبه‌های زیادی زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهد.

جذب آلاینده ها و تصفیه کنندگی هوا

بدون شک یکی از دلایل ما انسان‌ها برای رفتن به طبیعت، بهره‌مندشدن از هوای خوب آن و همین‌طور فاصله گرفتن از جوامع شهری، هر چند برای مدتی کوتاه است.

و قطعا هوای مطبوع و نقش گل‌ها و گیاهان را میتوان به وضوح در آن حس کرد.

جذب آلایندگی های هوا
زامیفولیا و نقش موثر آن در تصفیه و بهبود جریان هوا

یکی از فواید و نقش‌های بسیار ارزشمند گل زامیفولیا در کنار زیبایی و مقاومت فوق العاده آن، کمک شایانی است که به بهبود و تصفیه جریان هوا می‌کند. اصولا زامیفولیا نیز مانند دیگر هم نوع‌های خودش عمل تصفیه کنندگی هوا را به خوبی انجام می‌دهد و از این رو این عملکرد، واقعا قابل ستایش است.

کاهش استرس

در رابطه با گل‌ها و گیاهان این مورد کاملا از لحاظ علمی تاییید شده است که، موجب کاهش استرس به طرز چشم‌گیری در اعضای خانواده میشوند.

زامیفولیا علاوه بر کاهش استرس،از لحاظ نگهداری هم استرسی به فرد وارد نمی‌کند و از این بابت هم جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

سخن پایانی

در صورت وجود هر گونه سوال و یا ابهامی در رابطه با گل زامیفولیا، می‌توانید پرسش و یا دغدغه‌ی خودتان را در غالب کامنت در این بخش اضافه کنید.

همکاران و کارشناسان مجموعه در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ شما عزیزان را خواهند داد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 0 / 5. امتیاز های این مقاله: 0

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها