معرفی انواع زامیفولیا + { نگهداری. مراقبت. شناخت و…+ ویدئو و عکس }

انواع زامیفولیا

بدون شک زامیفولیا گلی شگفت انگیز و سرسخت است.انواع زامیفولیا از دهه 1990 به بعد در دسترس عموم قرار گرفت و اشکال جدید و جذاب‌تری از آن کشف و تولید شد. گونه‌ای بسیار مقاوم در برابر نور کم، رطوبت کم، و همچنین در دوره‌های خشکسالی به واسطه‌ی وجود ریزوم‌ها در آن بسیار بادوام است. اما قبل از انتخاب هر نوع گل و گیاهی لازم هست که اطلاعات خوبی را نسبت به آن گیاه داشته باشیم، تا بتوانیم مناسب‌ترین گزینه را با توجه به محیطی که در آن زندگی میکنیم انتخاب کنیم. زیرا همه‌ی محیط‌ها توان مراقبت به شکل یکسان، از گونه‌های مختلف گیاهان را ندارند. و این تفاوت در محیط‌ها میتواند، به شکل جدی مشکل آفرین باشد. با کسب اطلاعات جامع از گونه‌های مختلف میتوان به راحتی از آسیب‌های پیش رو جلوگیری کرد. با ما همراه باشید تا بصورت کامل، انوع گل‌های زامیفولیا را بررسی کنیم.

زامیفولیای سبز (Regular)

برای کسانی که به تازگی میخواهند به دنیای زیبای گل ها و گیاهان وارد شوند، مناسب ترین گونه از لحاظ نگهداری بدون شک زامیفولیاسبز است . زامیفولیا نسبت به گونه های دیگر گل‌ها مقاومت بیشتری دارد. و همچنین سازگاری بیشتری با کمبود آب و کمبود نور در آنها وجود دارد. گونه‌ی معمولی این گل، برگهایی با رنگ سبز و همیشه براق دارد، دسترسی به این گل بسیار راحت است و به راحتی میتوانید این گونه را تهیه کنید.

زامیفولیای سبز
گونه ی رایج و معمولی زامیفولیا
گل زامیفولیا سبز
زامیفولیا سبز

در زامیفولیا به دلیل وجود ریزوم‌ها و ذخیره‌ی آب در آنها مقاومت این گل در شرایط سخت به شدت بالاست. و همین طور با حداقل میزان نور و حتی با نور های LED توانایی رشد را دارند، و از این بابت نیز خیالتان کاملا راحت باشد.

زامیفولیا بلک (Reven)

گونه‌ای چشم نواز از زامیفولیا، بنام زامیفیفولیای بلک، یا Ravenzz. که نام خودش را به واسطه‌ی شاخ و برگ‌های سیاه و خیره کننده‌اش گرفته است. شاخ و برگ‌های همیشه رو به بالا و آبدار آنها نشان‌ دهنده  ثبات و رشد آن است. این گونه از زامیفولیا بر خلاف ظاهر کاملا متمایزش با گونه های دیگر، به هیچ عنوان نیاز به مراقبتی ویژه نسبت به هم نوعانش ندارد و کار مراقبت از آن نیز آسان است. از جمله ویژگی های زامیفولیای بلک میتوان به :

  • زامیفولیا بلک عمل تصفویه هوا را به خوبی انجام میدهد، و میتواند مغادیر قابل توجهی از سموم مانند زایلن، تولوئن و بنزین را از بین ببرد.
  • بهتر است زامیفولیا را در مکانی روشن و یا حداقل در زیر نور LED قرار دهید. به دلیل اینکه نور کم موجب رشد کند این گل میشود.
  • رشد برگ‌های جدید در زامیفولیای مشکی ابتدا به رنگ سبز است. و رفته رفته رنگ برگ‌های آن تیره می‌شوند.
  • اگر در برگ‌های زامیفولیا نشانه‌ای از قهوه‌ای شدن مشاهده کردید، روند آبیاری و یا کوددهی را حتما اصلاح کنید.
  • به زهکشی مناسب برای گل زامیفولیا دقت کنید چون در روند رشد تاثیر بسزایی دارد.
  • از آبیاری بیش از اندازه خودداری کنید چون موجب پوسیدگی ریزوم ها میشود.
: Raven زامیفولیا
زامیفولیا مشکی

در ویدئوی زیر، علاوه بر مشاهده گل زامیفولیای بلک، میتوانید روند تغییر رنگ برگ‌های تازه متولد شده را، به راحتی مشاهده کنید.

به

زامیفولیا ابلق (variegata)

بوجود آمدن رنگ‌های متنوع در برگ‌های زامیفولیا نوید این را به شما میدهد که، با گونه‌ای بنام ابلق مواجه هستید. اینگونه تغییر و زرد شدن رنگ برگ‌‌ها، نشانگر مریض بودن و بیماری گیاه شما نیست و تشخیص آن هم به آسانی شکل میگیرد. تنوع رنگ‌ها در گونه‌ی ابلق بسیار متنوع و به صورت‌های مختلف صورت میپذیرد. از فرم هایی با رنگ سفید تا رنگ‌های کرم و نقره‌ای و یا خاکستری مشاهده شده است. که در زیر نمونه‌هایی از زامیفولیای ابلق را مشاهده میکنید.

زامیفولیا ابلق
variegataزامیفولیا
زامیفولیا ابلق

با بوجود آمدن این تغییر رنگ، زیبایی گل دو چندان میشود . تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که، با تغییر رنگ برگ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها عمل فتونستز کمتر صورت میگیرد، و گل‌ها نیاز به روشنایی بیشتری دارند. در بحث تکثیر گونه‌های ابلق در زامیفولیا، بهترین راه و روش اینکار قلمه ساقه در خاک است که، این قلمه بهتر است حداقل دو برگ با ساقه‌ای بلند باشد. که اگر این قلمه توسط وسیله ای تیز و ضدعفونی شده از گل جدا شود. و در خاکی با زهکشی خوب قرار بگیرد، احتمال موفقیت تکثیر ما را به شدت بالا میبرد.

این نکته را به یاد داشته باشید که، گل‌ها و گیاهان هم مانند تمامی موجودات زنده، برای رشد و بقا در طولانی مدت، نیاز به مکمل‌ها و تقویت کننده‌هایی دارند. و کوددهی به موقع، بخصوص در زمانی که گیاه در حال رشد (فصل بهار و تابستان) است. می‌تواند در حفظ سلامت و رشد خوب گیاه، کمک بسزایی کند.

زامیفولیا کلاسیک (zz lucky classic)

این گونه از زامیفولیا دارای برگ‌هایی تقریبا گرد است. و از این بابت جزو گونه های خاص زامیفولیا به شمار میرود. از لحاظ رنگ تفاوت خیلی خاصی با گونه‌های دیگر زامیفولیا ندارد. و همانند دیگر گونه‌ها رنگ برگ هایش سبز است. و همچنین در بحث مراقبت و نگهداری نیز، شرایط ویژه و خاصی را نمیخواهد. و مراقبت از آن نیز آسان است. زامیفولیا کلاسیک مکان‌هایی با نور روشن را ترجیح میدهد. و آن را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.

زامیفولیای کلاسیک
نمونه‌ای از برگ‌های زامیفولیای کلاسیک
در ویدئو زیر می‌توانید، گونه‌ی زیبای زامیفولیا کلاسیک را مشاهده کنید.
لبئائابئاائئاائائائائائا

زامیفولیا زنزی (Zenzi)

نوعی دیگر از کوتوله زامیفولیا، ((زنزی)) نام دارد . مواردی که باید از زنزی بدانید به شرح زیر است:

  1. برای کسانی که فضای کمی برای مراقبت و نگهداری از گل و گیاه دارند. این نوع زامیفولیا ( زنزی ) کاملا مناسب است. با توجه به کوتوله بودن این نوع زامیفولیا، طبیعتا سرعت رشد آن نسبت به سایر گونه های دیگر کندتر است. که البته با تقویت و استفاده از کود‌هایی همانید اسید هیومیک، در زمان مناسب و همچنین با برنامه‌ی مناسب، می‌توان انتظار رشد خوبی را از آنها داشت. برگهای کوچک، بیضی شکل و گوشتی، در رنگ سبز تیره و با سطح ضخیم و پرپشت از جمله ویژگی های ظاهری زنزی هستند.
  2. یکی از مشخصات که میشود زنزی را تشخیص داد این است که، برگ هایش تا حدودی پیچ دار و فرفری هستند و حالتی هلال مانند دارند. از این نکته نیز غافل نشویم که، خاصیت تصفویه کنندگی هوا هم در این گونه همانند گونه‌ی معمولی آن وجود دارد، و از لحاظ مراقبت و آبیاری و نیاز به نور هم با گونه‌ی معمولی هیچ تفاوتی ندارد.
زامیفولیا کوتوله
:zenzi zz
زامیفولیا زنزی
:Zenzi زامیفولیا

در ویدئوی زیر می‌توانید نمونه‌ای زیبا از زامیفولیا زنزی را مشاهده کنید.

زامیفولیا کوتوله (Zamicro)

اگر به گل زامیفولیا علاقه‌مند هستید و فضای خیلی مناسبی برای نگهداری از آن را ندارید، میتوانید از گونه‌های کوتوله زامیفولیا استفاده کنید. از جمله ویژگی‌های زامیفولیای میکرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با توجه به نوع کوتوله بودن آن قطعا همانند گونه‌های معمولی رشد نمیکند.
  • رنگ برگ‌های زامیفولیای میکرو همانند گونه‌های معمولی سبز است.
  • از لحاظ شرایط نگهداری هیچ تفاوتی با گونه‌های معمولی ندارد.
  • برگ‌های بسیار کوچک‌تری نسبت به زامیفولیای معمولی دارد.
  • جنس برگ‌ها مومی مانند است.
Zamicro زامیفولیا
زامیفولیا کوتوله

و در انتها، 2 نمونه از آخرین گونه‌های معرفی شده یعنی زامیفولیای کوتوله را مشاهده میکنید.

هم اکنون شما عزیزان با انواع گونه های زامیفولیا آشنا شدید و میتوانید به راحتی گونه های مختلف زامیفولیا را تشخیص بدهید.

در صورتی که  سوالی در رابطه با انواع زامیفولیا دارید در کامنت بفرمایید.

در اسرع وقت تمام پرسش‌های شما عزیزان پاسخ داده خواهد شد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 1.6 / 5. امتیاز های این مقاله: 5

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها