کود گوگرد مایع برای زعفران (دفع آفت و رشد بهتر زعفران)

کود گوگرد مایع برای زعفران

زعفران، یکی از گران‌بهاترین و ارزشمندترین محصولات کشاورزی، به مراقبت و تغذیه مناسب نیاز دارد تا بتواند بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. یکی از عناصری که می‌تواند نقش کلیدی در بهبود کیفیت و افزایش بازدهی این گیاه ایفا کند، گوگرد است.

کود گوگرد می‌تواند به تقویت رشد زعفران، افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری‌ها و بهبود خواص خاک کمک کند. در این مقاله، به بررسی اهمیت و مزایای استفاده از کود گوگرد برای زعفران به ویژه نوع مایع آن می‌پردازیم و نکاتی را درباره زمان و نحوه استفاده از آن ارائه خواهیم داد. پس با ما همراه باشید تا با یکی از ابزارهای مهم برای بهبود عملکرد مزرعه زعفران خود آشنا شوید.

خلاصه‌ای از این مقاله
کود گوگرد برای زعفران یکی از عناصر پرمصرف گیاه زعفران است که علاوه بر اینکه ویژگی‌های مثبت خاک را بهبود می‌دهد می‌تواند با ایجاد بوی نامطبوع و خطر برای سیستم تنفسی آفات، آنها را از مزرعه زعفران دور کند.
گوگرد مایع برای زعفران از برند شوک، با قابلیت جذب سریع و ساخته شده با تکنولوژی نانو، بهترین کود گوگرد برای زعفران است.

نقش کود گوگرد مایع برای گیاه زعفران

گوگرد عنصری متحرک و چهارمین عنصر ضروری برای گیاهان از جمله زعفران است. گوگرد در ساختار بسیاری از مواد مغذی درون گیاه،‌ از جمله آمینواسیدها، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و هورمون‌های گیاهی حضوری اساسی دارد. مهم‌ترین فواید این کود برای زعفران شامل موارد زیر است:

  • افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها
  • دور شدن آفات خطرناک از زعفران از جمله موش‌ها
  • بهبود کیفیت رنگ و عطر
  • افزایش جذب عناصر مغذی دیگر
  • کنترل شوری خاک
دوری آفات از زعفران با مصرف کود گوگرد

گیاه، گوگرد مورد نیاز خود را می‌تواند به طور طبیعی از محیط اطراف خود دریافت کند اما این منابع کافی نیستند و با توجه به پرمصرف بودن گوگرد در گیاه، باید حتماً کود دهی انجام شود.

اگر توضیحات این قسمت راجع به «کود گوگرد و کاربرد آن» برایتان کافی نبود پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ ذکر شده را حتماً مطالعه فرمایید. در ادامه با انواع کود‌های گوگرد برای زعفران بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع گوگرد برای گیاه زعفران

شرکت‌های مختلف، کود‌ گوگرد را در فرم‌های متفاوتی می‌سازند؛ بنابراین تنوع این محصول در بازار ممکن است گیج کننده به نظر برسد. کودهای گوگرد از لحاظ شکل فیزیکی به سه شکل مایع، پودر و گرانول در دسترس قرار می‌گیرند. هر چند که گوگرد گرانوله برای زعفران به علت ناخالصی زیاد و تاثیر گذاری پایین منسوخ شده‌اند.

کود گوگرد مایع برای زعفران

این نوع از کود گوگرد انحلال پذیری و غلظت بسیار بالایی داشته و برای رفع کمبود‌های خاک و گیاه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت استفادۀ صحیح، کود گوگرد مایع می‌تواند نیازهای گیاه شما را به طور کامل بر طرف کند و امتیازاتی را برای گیاه شما به همراه داشته باشد که کمی جلوتر به آن می‌پردازیم.

کود گوگرد پودری برای زعفران

یکی دیگر از کودهای گوگرد رایج برای زعفران است؛ این نوع کود هم به شرطی که هنگام استفاده با آب به خوبی ترکیب شود می‌تواند گزینه مناسبی باشد. در مجموع، کود گوگرد مایع به دلیل جذب سریع توسط مزرعه در بین کشاورزان شهرت بیشتری دارد.

معرفی بهترین گوگرد مایع برای زعفران

مهم‌ترین شاخصه در انتخاب گوگرد مایع، فناوری ساخت و درصد خلوص آن است. کود گوگرد مایع شوک دارای 80 درصد خلوص است و نیازهای زعفران را به راحتی پوشش می‌دهد. این کود با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا در تهیه کود، یعنی نانوکود تولید شده است و ذرات آن فوق‌العاده کوچک و نفوذپذیر هستند. از خواص گوگرد مایع شوک برای زعفران می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. آفات زعفران از مهم‌ترین تهدیدات این گیاه ظریف هستند، گوگرد شوک می‌تواند بویی ناخوشایند تولید کند و بر سیستم تنفسی یا لایه‌های محافظتی بدن آفات تأثیر بگذارد و به این ترتیب، مانع تغذیه یا تخم‌گذاری آنان شود.
  2. گوگرد شوک قابلیت این را دارد که به طور طبیعی باعث کاهش pH سطح گیاه شود. یعنی قلیایی بودن خاک و شوری آن را کنترل کند تا اوضاع خاک مساعد شود؛
  3. کود گوگرد شوک می‌تواند با استحکام ساختار سلولی زعفران، کمک کند این گیاه مقاومت بیشتری در برابر تنش‌های محیطی مانند گرما و خشکی داشته باشد؛
  4. مصرف این کود گوگرد شرایطی را فراهم می‌کند تا زعفران بتواند عناصر مغذی دیگر را هم جذب کند؛
  5. عیار زعفران در ارزش‌گذاری این محصول اهمیت بالایی دارد؛ کود گوگرد شوک می‌تواند واحد رنگ‌دهی زعفران و عطر و طعم را افزایش دهد. (درصد کروسین، پیکروکروسین و سافرانال)
  6. پیازهای زعفرانی که با کود گوگرد به خوبی تغذیه شده‌اند، رشد سریع‌تری دارند و قابلیت تکثیر بالاتری دارند.

حال که کامل با کود گوگرد مایع شوک برای زعفران آشنا شدید و می‌دانید که وجود آن برای مزرعه‌تان چه امتیازات مثبتی دارد، می‌توانید جهت تهیه این محصول کاربردی بر روی تصویری که مشاهده می‌کنید کلیک فرمایید.

بهتر است بدانید که نبود گوگرد در مزرعه زعفران خساراتی را به بار می‌آورد. برای اینکه بدانید چگونه متوجه کمبود گوگرد در خاک مزرعه‌تان شوید و آن را نجات دهید، بخش بعدی را مطالعه کنید.

علائم کمبود گوگرد در زعفران

بسیار طول می‌کشد تا علائم کمبود گوگرد در زعفران آشکار شوند و در صورت مشاهدهاین علائم، مسیر سختی برای احیای گیاه در پیش دارید. به همین سبب توصیه می‌شود کود گوگرد را با وسواس بیشتری به خاک بدهید و از دستورالعمل ها به طور کامل پیروی کنید. علائم کمبود گوگرد در زعفران عبارتند از:

  • زردی برگ‌های زعفران: یکی از بارزترین علائم کمبود گوگرد، زرد شدن برگ‌های زعفران است. این زردی معمولاً به شکل کلروز در برگ‌های جوان‌تر ظاهر می‌شود، چرا که گوگرد یک عنصر غیرمتحرک است و در گیاهان به راحتی منتقل نمی‌شود.
  • رشد ضعیف و کند زعفران: کاهش تعداد گل‌های زعفران و شاداب نبودن گل‌ها از علامت‌های کمبود گوگرد در زعفران است. بنابراین یکی از «دلایل کم گل دادن زعفران» که در یک مقاله به طور کامل آنها را بررسی کرده‌ایمف می‌تواند کمبود عنصر مغذی همچون گوگرد باشد.
  • کاهش عطر و طعم زعفران: اگر چه تشخیص این مورد کار دشواری است اما اگر عطر و طعم زعفران قوی نباشد می‌توانید به کمبود گوگرد شک کنید.
تشخیص کمبود گوگرد در زعفران

توجه کنید که وجود مقادیر زیادی از عناصر کلسیم یا منیزیم، خاک فقیر از مواد آلی، بارش‌های سنگین و فرسایش خاک از عواملی هستند که اجازه نمی‌دهند عنصر گوگرد جذب خاک شود.

بهترین زمان مصرف کود گوگرد برای زعفران

همان طور که چندی پیش گفتیم بهترین راه مقابله با علائم کمبود گوگرد در زعفران پیشگیری است؛ به همین منظور باید بدانید که زمان مناسب برای کود دهی گوگرد مایع برای زعفران چه زمانی است. بهترین زمان برای کود دهی گوگرد برای زعفران دو بار در سال است:

  • زمان کاشت زعفران، برای افزایش مقاومت پیازهای زعفران و اصلاح pH خاک.
  • از زمانی که محصول را برداشت می‌کنید تا اوایل بهار که رشد رویشی علف‌های زعفران ادامه دارد برای جذب مواد مغذی.

در قسمت بعدی شما را با نحوه مصرف صحیح این محصول آشنا می‌کنیم.

نحوه مصرف کود گوگرد مایع برای زعفران

کود گوگرد مایع به دو شکل محلول پاشی و آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در روش آبیاری می‌توانید این کود را با آب مورد نیاز مزرعه ترکیب کنید تا به ریشه‌ها برسد. معمولاً روش شیر و بشکه بین کشاورزان رایج است.

در روش محلول پاشی می‌توانید فقط در مرحله‌ پس از برداشت که علف زعفران رشد کرده است، کود را در یک سمپاش ریخته و آن را ترکیب کنید. پس از آن به نحوی که تمام علف‌های زعفران خیس شوند، محلول پاشی را ادامه دهید.

نکته: اطلاعات اشتباهی مبنی بر ترکیب کود گوگرد مایع و هیومیک اسید در سایت‌های نامعتبر وجود دارد. باید بدانید این کار خاک شما را به شدت اسیدی می‌کند و در نتیجه ریشه گیاه شما آسیب جدی خواهد دید.

مقدار مصرف کود گوگرد مایع شوک برای زعفران

مقدار مصرف کود گوگرد امری حیاتی است زیرا که اسیدیته خاک را تنظیم می‌کند، اگر آزمایش خاک را دارید می‌توانید مطابق با آن عمل کنید و چنانچه نیاز به راهنمای کلی دارید جدول زیر مناسب شماست.

نحوه مصرفمقدار مصرف در هر هکتار
محلول پاشی ۳ تا ۵ لیتر با ۴۰۰ تا ۸۰۰ لیتر آب
آبیاری ۱۰ تا ۲۰ لیتر

سخن نهایی

کود گوگرد برای زعفران در انواع مختلف در بازار عرضه می‌شود که بهترین آنها گوگرد مایع است که انحلال پذیری عالی و خلوص بسیار بالا از مزایای آن محسوب می‌شود و می‌تواند نیازهای گیاه شما را به طور کامل برطرف کند. گوگرد در اغلب فرایند‌های حیاتی گیاه زعفران تاثیرات زیادی می‌گذارد از جمله: تقویت خاک و گیاه، افزایش طعم و عطر زعفران، تقویت سیستم ایمنی گیاه و… .

چنانچه نیاز به دریافت مشاوره رایگان جهت تهیه این کود دارید، همکاران کارشناس ما آمادۀ خدمت رسانی به شما عزیزان از طریق ارائه مشاوره تلفنی هستند.

در پایان از شما همراهان گرامی خواستاریم سوالاتی که در مقاله به آنها اشاره نشده است را برای ما ارسال کنید تا در اولین فرصت، پاسخ صحیح را به شما بدهیم.

مطالب مرتبط

خاک‌هایی که از نظر مواد آلی فقیر هستند، ظرفیت کمتری برای نگهداری گوگرد دارند. جهت تأمین ماده آلی خاک می‌توانید از «کود حیوانی برای زعفران» استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ ذکر شده را حتماً مطالعه فرمایید.
علاوه بر آفات، بیماری‌های قارچی هم باعث آسیب شدید به یپاز زعفران می‌‎‌شوند؛ راه حل این مشکل استفاده از «قارچ کش زعفران» است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 3.3 / 5. امتیاز های این مقاله: 15

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها