آموزش نگهداری و مراقبت از زاموفیلیا

نگهداری زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا بسیار زیبا است. این گیاه جزء گیاهان گرمسیری است که تاریخچه آن به جنوب شرقی آسیا و استرالیا بر می‌گردد. مردم زاموفیلیا را به دلیل شاخ و برگ‌های منحصر به فردش (از لحاظ اشکال، رنگ‌ها و اندازه) دوست دارند.

نگهداری زاموفیلیا بسیار راحت است تا حدی که می‌توان از آن در محیط‌های مختلف نگه داری کرد. منظور از نگه داری انتخاب خاک مناسب، آبیاری، نور، دما و رطوبت، کود دهی و مدیریت آفات است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شرایط نگهداری زامیفولیا و پرورش آن را با هم بررسی کنیم.

چرا باید گیاه زاموفیلیا را انتخاب کنیم؟

معمولاً گیاه زاموفیلیا به‌عنوان گیاهان Zamioculcas zamiifolia یا ZZ شناخته می‌شود. این گیاهان دارای برگ‌های سبز تیره و براق است. ضخامت برگ‌های آن باعث شده تا نسبت به خشکی مقاوم باشد و بتواند آب را برای مدت طولانی ذخیره کند.

اگر طرز نگهداری گل زامیفولیا درست باشد او می‌تواند تا ارتفاع 3 سانتی متری و عرض 3 سانتی متری رشد کند و همپنین ترجیح می‌دهد در نور روشن و غیرمستقیم باشد.

نگهداری زاموفیلیا

جالب است که بدانید زاموفیلیا به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردش به‌عنوان تصفیه کننده هوا شناخته شده و بهترین گزینه‌ای برای فضاهای داخلی است. ما در مقاله “معرفی جامع و کامل گل زامیفولیا” به طور کامل درمورد این گل زیبا صحبت کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله آن را مطالعه کنید. در بخش بعدی درباره شرایط نگهداری زامیفولیا صحبت می‌کنیم.

شرایط نگهداری زامیفولیا چیست؟

زاموفیلیا انواع مختلفی اعم از زاموفیلیا سبز، بلک، ابلق، طلایی و کوتوله دارد که در مقاله “معرفی انواع زاموفیلیا و نگهداری از آنها” شما را کامل با شکل‌های مختلف آن آشنا کرده‌ایم. اکنون بهتر است بدانید برای نگه داری از این گیاه باید شرایط زیر را فراهم کنید:

  • نور مورد نیاز برای نگهداری زاموفیلیا در آپارتمان

گیاهان زاموفیلیا نور روشن و غیرمستقیم را ترجیح می‌دهند. این گیاه بیشتر برای محیط‌های داخلی است. زاموفیلیا می‌تواند نور کم را تحمل کند اما سرعت رشدش کاهش می‌یابد؛ البته نور مستقیم خورشید باعث سوختگی برگ‌های گیاه می‌شود.

اگر زاموفیلیا نور کافی دریافت نکند احتمالاً برگ‌هایش زرد می‌شود؛ پس برای جلوگیری از این اتفاق مطمئن شوید که گیاه به‌اندازه کافی نور روشن و غیرمستقیم دریافت می‌کند.

نکته: چرخاندن گیاه به‌طور منظم یک امر ضروری است و به او کمک می‌کند تا همه برگ‌هایش در معرض نور قرار بگیرند و بهتر رشد کنند.

  • خاک مناسب برای نگهداری زاموفیلیا

انتخاب خاک مناسب برای این گیاهان بسیار ضروری است. زاموفیلیا نیاز به خاکی با زهکشی خوب و مواد مغذی دارد. مخلوطی از خاک گلدان، پرلیت و ماسه برای او یک گزینه ایده آل است. خاک گلدان مواد مغذی را فراهم می‌کند و پرلیت و ماسه زهکشی آن را بهبود می‌بخشند و از تجمع آب در ریشه‌ها جلوگیری می‌کند.

رشد خوب گیاه با رعایت شرایط نگهداری زامیفولیا

یک موضوع مهم در نگهداری از زاموفیلیا «اجتناب از آبیاری بیش از حد» است؛ زیرا این امر باعث پوسیدگی ریشه می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید سوراخ‌هایی در انتهای گلدان وجود داشته باشد. بهتر است فاصله بین آبیاری‌ها به‌گونه‌ای باشد که خاک خشک شود سپس آبیاری مجدد صورت بگیرد.

  • آبیاری صحیح برای نگهداری از زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا به خشکی مقاوم است یعنی می‌تواند تا چند هفته بدون آب زنده بماند اما آبیاری منظم هم برای حفظ رشد گیاه ضروری است. پیشنهاد ما این است که گیاه را به‌طور کامل آبیاری کنید تا آب از سوراخ‌های زهکشی گلدان خارج شود و از آبیاری بیش از حد گیاهان زاموفیلیا خودداری کنید، زیرا این امر می‌تواند منجر به پوسیدگی ریشه شود.

اگر این سوال برایتان پیش آمده است که دلایل زرد شدن برگ‌های زاموفیلیا و راه‌های درمان آن چیست، بهتر است یادتان باشد آبیاری بیش از حد نیز می‌تواند باعث زرد شدن و ریزش برگ‌های گیاه شود بنابراین باید با آبیاری منظم از این اتفاق جلوگیری کرد.

آبیاری بیش از حد یکی از دلایل زرد شدن برگ زامفولیا است.
  • رطوبت و دما مورد نیاز برای نگهداری زاموفیلیا در آپارتمان

زاموفیلیا محیط‌های مرطوب و دمای بین 15 تا 25 درجه سانتی گراد را دوست دارد. این گیاه می‌تواند دمای 30 درجه سانتی گراد را تحمل کند اما در صورت کاهش دما تا زیر 10 درجه احتمال دارد آسیب ببیند. برای حفظ رطوبت مورد گیاه برگ‌های آن را به‌طور منظم آب پاشی کنید یا آن را در معرض دستگاه بخور سرد قرار دهید.

  • کود دهی زاموفیلیا

زاموفیلیا نیازی به کود دهی مکرر ندارد اما از تغذیه گاه به گاه استقبال می‌کند. شما می‌توانید در فصل رشد گیاه (بهار و تابستان) به او کود دهید. از یک کود متعادل و محلول در آب مانند کود مخصوص گل‌ها و گیاهان آپارتمانی استفاده کنید و از کود دهی بیش از حد بپرهیزید؛ زیرا این امر می‌تواند منجر به سوختن ریشه و آسیب به گیاه شود. گاهی اوقات کود دهی بیش از حد باعث قهوه‌ای شدن و ریزش برگ‌های زاموفیلیا می‌شود.

  • آفات و بیماری‌های نادر زاموفیلیا

این گیاهان در برابر آفات و بیماری مقاومت نسبتاً خوبی دارد اما گاهی اوقات از آفاتی مانند کنه‌های عنکبوتی، شپش‌های آلوده و حشرات فلس دار رنج می‌برد. این آفات می‌توانند زاموفیلیا را تحت تأثیر قرار دهند.

برای حل این مشکلات می‌توانید برگ‌های گیاه را با یک پارچه مرطوب یا محلول‌های مخصوص پاک کنید. یک بیماری شایع زاموفیلیا «پوسیدگی ریشه» است. این بیماری در اثر آبیاری بیش از حد پیش می‌آید و به ریشه آسیب می‌زند.

نحوه تکثیر گیاه زاموفیلیا

زاموفیلیا را می‌توان از طریق قلمه‌های ساقه تکثیر کرد. برای تکثیر باید یک ساقه سالم انتخاب کنید و از زیر یک گره آن را برش دهید. قلمه ساقه را در گلدانی با خاک و زهکشی کافی قرار دهید و آن را آبیاری کنید. مرطوب نگه داشتن خاک شرط است اما نباید به حال گلی برسد.

نگهداری زاموفیلیا در آپارتمان

معمولاً چند هفته طول می‌کشد تا قلمه ریشه کرده و شروع به رشد کند. حالا که طرز نگهداری گل زامیفولیا را یاد گرفتید، می‌توانید آن را در گلدان بزرگ‌تری بکارید و از او نگه داری کنید.

ما در یک مقاله به طور کامل درباره انواع روش‌های تکثیر زاموفیلیا صحبت کرده‌ایم که می‌توانید آن را مطالعه کنید. در بخش بعدی درباره فواید این گیاه زیبا توضیح می‌دهیم.

فواید جالب زاموفیلیا

  • مراقبت و نگهداری از زاموفیلیا آسان است به همین علت هرکسی که عاشق گل و گیاه است، می‌تواند آن را داشته باشد.
  • این گیاه تصفیه کننده هوا است و می‌تواند سموم مضر را از آن حذف کند.
  • زاموفیلیا بهترین انتخاب برای فضای خانه یا محل کار است.
  • این گیاه مقاومت قابل قبولی در برابر خشکی دارد پس اگر نتوانستید چند هفته‌ای به او آب دهید، نگران از بین رفتنش نخواهید بود.

کلام آخر

شرایط نگهداری زامیفولیا راحت و مراقبت از آن مهم است. برای نگهداری زاموفیلیا باید اطلاعات کافی درباره خاک مناسب، آبیاری درست، نور کافی، دما و رطوبت مورد نیاز و کود دهی او داشته باشید تا گیاهتان همیشه زیبا و سالم باشد.

این گیاه خواص جالبی دارد که از مهم‌ترین‌های آن می‌توان به خاصیت ضد افسردگی، ضد التهابی، ضد سرطان، ضد استرس و اضطرابش اشاره کرد. اگر محیط شما دمای ملایمی دارد و نسبتاً خنک است «زاموفیلیاهایی که برگ‌های رنگارنگ» دارند و در صورتی که دما گرم‌تر و هوا خشک‌تر است «زاموفیلیاهایی که برگ‌های سبز و تیره» دارند را انتخاب کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 2.6 / 5. امتیاز های این مقاله: 9

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها