متاسفانه برخی از کشاورزان همچنان به استفاده از روشهای قدیمی که از اجداد کشاورز خود آموختهاند، ادامه میدهند و حاضر نیستند از روشهای کشاورزی مدرن استفاده کنند. این درحالی است که استفاده از راه و روشهای قدیمی خاک را به مرور زمان ضعیف میکند و میتواند به شما خسارات جبران ناپذیری را وارد کند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در یک مقالهای تحت عنوان کشاورزی مدرن، شما را با شیوههای جدید کشاورزی آشنا کنیم و مزایا و معایب آن را باهم بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
نقش کودهای ارگانیک در کشاورزی مدرن
هر چه ایده کشاورزی مدرن در سطح جهان بیشتر رواج پیدا میکند، مردم نیز بیشتر به سلامت خود و محیط زیست و همچنین استفاده از سبد محصولات غذایی سالم و باکیفیت اهمیت میدهند. کشاورزی مدرن علاوه بر تأثیر مثبتی که بر صنعت غذایی جهان و محیط زیست گذاشته، ارزش غذایی محصولات کشاورزی را به میزان قابلتوجهی ارتقاء دادهاست. در حال حاضر تقاضا برای محصولات ارگانیک به حدی زیاد شده، که مزارع و زمینهای کشاورزی موجود نمیتوانند پاسخگوی نیاز همه مردم باشند. انسان به دنبال مواد اولیه ارگانیک، سبک آشپزی سالم و خوراک طبیعی است.
کشاورزی مدرن چیست؟
کشاورزی مدرن یک رویکرد صنعت کشاورزی است، که طرفدار محصولات سالم و عاری از مواد غیرطبیعی و مضر محسوب میشود. این رویکرد اگرچه محدود به ارتقاء کودها، هورمونها، تقویتکنندهها، اصلاحکنندهها، حشرهکشها و آفتکشها نیست، اما همه این موارد را در برمیگیرد. ایده اولیه این سبک کشاورزی ، تولید محصولات کشاورزی با حداکثر ارزش غذایی و حداقل مواد خطرناک برای سلامت انسان، حیوان و گیاه است.
اصول کشاورزی مدرن
کشاورزی مدرن چهار اصل کلی دارد که شامل؛ سلامت، زیستبوم، منفعت همگانی و مراقبت است. این چهار اصل به نوعی تکمیلکننده و ادامهدهنده یکدیگر هستند. در کشاورزی مدرن مراحلی که هر فرآیند باید طی کند شامل؛ تولید، فرآوری، تحویل، ذخیرهسازی و مصرف است، که همه آنها از چهار اصل کشاورزی پیروی میکنند. این اصول عبارتند از:
-
اصل اول کشاورزی مدرن؛ سلامت
اصل سلامت در کشاورزی مدرن مخالف صد درصد استفاده از مواد شیمیایی خطرناک در مراحل مختلف کاشت و برداشت محصول است. بر اساس این اصل، موادی که کوچکترین آسیبی به میکروارگانیسمهای موجود در خاک میزنند باید به طور کامل از فرآیندهای صنعت کشاورزی حذف شوند.
در واقع هر ماده یا فرآیندی که محصولات کشاورزی را تحت تأثیر قرار داده و یا مواد سمی را وارد چرخه محیط زیست میکند، غیرمجاز و ممنوع است. به این ترتیب میتوانیم با اطمینان بگوییم که خاک سالم، محصول سالم و محصول سالم، بدن سالم میسازد. بنابراین نتیجه میگیریم که پایه و اساس کشاورزی و مزرعهداری سالم در کیفیت خاک نهفتهاست. خاکِ بستر پرورش محصولات غذایی باید ساختار درستی داشتهباشد، سرشار از مواد مغذی موردنیاز گیاه باشد، رطوبت کافی در خود نگهدارد و همچنین فرآیند تنفس را برای گیاه تسهیل ببخشد. با این وجود خاک همه مناطق یک کشور و حتی یک بخش کشاورزی کوچک، هرگز نمیتواند در همه فصلهای سال ویژگیهای مورد تأیید کشاورزی را داشتهباشند. بنابراین اینجاست که نیاز به کودهای طبیعی احساس میشود. کود آهن، هیومیک اسید، جلبک دریایی، پلت مرغی و انواع تقویتکنندههای دارای NPK طبیعی پتانسیل این را دارند که به خاک سلامت ببخشند و در محصولات سالمی را عمل آورند.
-
اصل دوم کشاورزی مدرن؛ زیستبوم
-
اصل سوم کشاورزی مدرن؛ منفعت همگانی
اصل دوم کشاورزی مدرن با عنوان زیستبوم، به معنی توسعه و رواج تکنیکهای کشاورزی دوستدار محیط زیست است. این اصل با هر ماده یا فرآیندی که به محیط زیست آسیب میزند، مخالف است. از طرفی فراهم کردن شرایط بقای زیستبومهای مختلف، از جمله رویکردهایی است که از طریق ایده اصل زیستبوم دنبال میشود. ایجا تعادل و حفظ منابع طبیعی یکی دیگر از رویکردهای اصل زیستبوم است که از جنبههای مختلفی در راستای کشاورزی به حساب میآید. درست مانند اصل سلامت، کودهای طبیعی به اصل زیستبوم نیز پایبندند. کودهای طبیعی نه تنها هیچ سم یا ماده مضری را وارد محیط زیست نمیکنند، بلکه به میزان قابلتوجهی آلایندههای وارد شده به طبیعت را حذف میکنند. به علاوه کودهای شیمیایی از جنبههای مختلف به زیستبومها آسیب زده و سلامت انسان، حیوان و گیاه را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. آلوده شدن آبهای زیرزمینی از جمله تبعات استفاده از کودهای شیمیایی است که لطمههای جبرانناپذیری به منابع طبیعی و سلامت موجودات زنده وارد کردهاست. اصل منفعت همگانی به معنای رواج نگرش منصفانه نسبت به تمام فعالان صنعت کشاورزی است که شامل: کشاورزان، مزرعهداران، تأمینکنندگان، تاجران و مصرفکنندگان میشود. ایجاد فضای مناسب و فراهم کردن شرایط مساعد برای کار کردن در صنعت کشاورزی و همچنین عرضه محصولات کشاورزی سالم و باکیفیت، اصل سوم کشاورزی مدرن است.
در این اصل آمده که همه موجودات زنده از انسان تا حیوان و گیاه باید به درستی تغذیه شوند، قیمتگذاری بر روی محصولات باید به نفع کشاورز و تاجر و مصرفکننده باشد و در این میان مطالبات هر کسی که به نوعی با صنعت کشاورزی در ارتباط است، باید به طور معقولانهای برآورده شود.
-
اصل چهارم کشاورزی مدرن؛ مراقبت
اصل چهارم کشاورزی مدرن به حفاظت از منابع طبیعی و انتقال آن به نسلهای آینده اشاره دارد. در این اصل بر عدم استفاده از تکنیکهای کشاورزی که تبعات منفی بر روی منابع طبیعی دارد، تأکید شدهاست. هر چند که طرفداران مزرعهداری مدرن، تکنیکهای کشاورزی سنتی را به تکنیکهای مدرن کشاورزی ترجیح میدهند. اما کشاورزی مدرن ترکیبی از دانش روز، منطق انسانی، نوآوری کارآمد و تجربیات کشاورزان و مزرعهداران بومی، که پیش از ورود مواد شیمیایی در این صنعت فعالیت میکردهاند، است.
مزایای کشاورزی مدرن
کشاورزی مدرن تأثیر شگرفی بر سبک زندگی مردم دارد. این رویکرد علاوه بر صنعت کشاورزی و مزرعهداری، قابلیت توسعهپذیری و اعمال در صنایع مختلف و جنبههای متفاوت زندگی انسان را دارد. در ادامه به مهمترین مزیتهای کشاورزی مدرن اشاره میکنیم:
- حذف مواد شیمیایی تهدیدکننده سلامت انسان، حیوان و گیاه؛
- حذف هزینههای اضافی که صرف افزودنیهای مصنوعی میشود؛
- تضمین سلامت و کیفیت محصولات غذایی؛
- بهبود طعم و ارزش غذایی محصولات کشاورزی؛
- حفاظت از محیط زیست؛
- مراقبت از منابع طبیعی برای نسلهای آینده؛
- بهبود کیفیت خاک؛
- ارتقاء سبک تغذیه و زندگی روزمره انسان؛
یک بخش مهم و اساسی کشاورزی مدرن، شناخت و استفاده از کودهای طبیعی است که میتواند بدون هیچگونه آسیب و زیان به سلامت زمین کشاورزی شما کمک کند. در بخش بعدی به طور مفصل درباره نقش کودهای طبیعی توضیح خواهیم داد.
نقش کودهای طبیعی در کشاورزی مدرن
استفاده از کودهای ارگانیک، بخش قابلتوجهی از رویکردهای کشاورزی را پوشش میدهد. کودهای طبیعی در راستای چهار اصل سلامت، زیستبوم، منفعت همگانی و مراقبت قرار داشته و به تحقق این ایده کمک شایانی میکند.
- کودهای طبیعی سلامت خاک، گیاه، محصولات غذایی و مصرفکننده را تضمین میکنند؛
- کودهای طبیعی نه تنها آسیبی به زیستبومها نمیزنند، بلکه با بهبود ساختار خاک به حفظ و غنای آن کمک میکنند؛
- کودهای ارگانیک هم به لحاظ سلامت محصولات و هم از نظر صرفه اقتصادی در راستای منفعت همگانی قرار دارند؛
- کودهای ارگانیک با حفظ رطوبت آب و پالایش خاک و آبهای زیرزمینی، انسان را در جهت انتقال منابع طبیعی به نسلهای آینده یاری میکند؛
یکی از کودهای شیمیایی بسیار پرکاربرد هیومیک اسید میباشد که از عملکرد بالایی نیز برخوردار است. هیومیک اسید با بهبود و اصلاح بافت خاک به گیاهان شما جانی دوباره میبخشد. اگر هنوز شک دارید که کود ارگانیک بهتر است یا کود شیمیایی، پیشنهاد میکنیم مقاله آن را حتما مطالعه کنید.
اسید هیومیک، یکی از اهداف تحققیافته کشاورزی مدرن
هیومیک اسید به عنوان مادهای که از دل طبیعت به دست آمده، نمونه بارز پایبندی به کشاورزی مدرن است. این ماده چهار اصل کشاوری و مزرعهداری را پوشش داده و گل سرسبد کودهای ارگانیک به حساب میآید. خبر خوب اینکه ما به عنوان عرضه کننده هیومیک اسید مایع و پودری، در راستای به سرانجام رساندن اهداف کشاورزی مدرن، در زمینه تولید و عرضه انواع کودهای طبیعی و بیضرر فعالیت میکنیم. دغدغه ما نیز مانند ایدهپردازان کشاورزی؛ توسعه سلامت، حفظ زیستبوم، ایجاد منفعت همگانی و مراقبت از منابع طبیعی است. پانزده سال واردات و صادرات کودهای طبیعی از قبیل کود آهن، هیومیک اسید، پلت مرغی و جلبک دریایی، بخشی از دغدغههای ما را در جهت رواج استفاده از کودهای ارگانیک و جایگزین کردن مواد طبیعی به جای مواد شیمیایی برآورده کردهاست.
تهیه انواع کودهای طبیعی
ما در مجموعه نیاز گیاهان با تهیه و عرضه انواع کودهای طبیعی و شیمیایی اصل و با کیفیت در تلاشیم به شما باغدار و کشاورز محترم در جهت تولید محصولی با کیفیت کمکی کرده باشیم. شما میتوانید با مراجعه به وب سایت فروشگاه نیاز گیاهان سفارش خود را به صورت آنلاین سفارش دهید. مشاوره رایگان و ارائه برنامه غذایی برای انواع زمینهای کشاورزی و زراعی، بخش کوچکی از خدمات ما است، که به منظور رفاه حال قشر زحمتکش جامعه خود در نظر گرفتهایم.