مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان به کشاورزان خود هشدار داد که به زودی ملخ های صحرایی به این استان هجوم می آورند.
در خبر کشاورزی منتشر شده در ایرنا و به گزارش اخبار کشاورزی سایت نیاز گیاهان در روز پنجشنبه 14 اسفند 99 این خبر رسانه ای شد و سید عبدالرضا اشرف منصوری گفت:
تمامی کشاورزان، دامداران، دریانوردان به محض اینکه دسته ملخ ها را مشاهده کردند به مراکز جهاد کشاورزی شهرستان خود اطلاع دهند. تا بتوان هرچه زودتر اقدامات لازم را برای شناسایی کانون آنها انجام داد.
وی همچنین ادامه داد:
براساس پیش بینی فائو و سازمان حفظ نباتات کشور، ممکن است افزایش هجوم ملخ های صحرایی به هرمزگان با توجه به وجود جمعیت انبوه ملخ بالغ در عربستان، به خاطر جریانات جوی و جهت وزش باد باشد.
برای مقابله با این آفت نیاز است تا تمامی تجهیزات و لوازم مانند: سموم که مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور نیز می باشد و همچنین ادوات و دستگاههای سمپاشی و لوازمی مثل: ماسک، لباس ضد شیمیایی، کلاه و دستگش به شهرستان ها ارسال شود.
آفت خطرناکی مانند ملخ صحرایی که از شمال شرق آفریقا و از پاکستان به کشور می آیند و استان های بوشهر، سیستان و بلوچستان، خوزستان، هرمزگان درگیر این آفت صحرایی شده و البته بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان است.
هدف ملخ های صحرایی گیاهان زراعی، باغی و علف های هرز می باشد که با قدرت پرواز بالا می توانند در یک شبانه روز تا 150 کیلومتر پرواز کنند.
آنها در مسیر عبور خود با تغذیه کردن از سبزینه های متفاوت، میوه ها، جنگل ها؛ علوفه؛ غلات و صیفی جات محصولات را از بین می برند و باعث قحطی در منطقه می شوند.
کود گیاهی اسید هیومیک از جمله با کیفیت ترین و ارزشمند ترین منبع غذایی برای بذر و ریشه گیاهان می باشد که گیاه را در مقابل بسیاری از عوامل آسیب زا محافظت می کند. برای خرید اسید هیومیک می توانید از طریق لینک و یا با شماره 09120809366 تماس حاصل فرمایید. |
اولین دسته ملخ های صحرایی در بهمن 97 در بندرنخیلو از توابع بندر لنگه گزارش شد که دلیل مهاجرت آنها نبود بارش و غذای کافی در سواحل دریای سرخ و عربستان بود که از طریق خلیج فارس و دریای عمان وارد خاک ایران شده بودند.
ضمن اینکه براساس گزارش سازمان حفظ نباتات ایران و حمله ملخ ها به 10 استان کشور در مهر ماه 97 تا شهریور 97 هرمزگان توانست عنوان موفق ترین استان در زمینه مبارزه با این آفت خطرناک شود.
وسعت زمین های کشاورزی هرمزگان 156 هزار هکتار با تولید سالانه 2 میلیون و 900 هزار تن محصول باغی و زراعی است که البته لازم به ذکر است محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل نیز شامل می شود.
دیدگاهی ثبت نشده است
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: