آموزش کاشت بذر خیار در سینی نشا و معرفی کود مناسب برای افزایش عملکرد

کاشت بذر خیار در سینی نشا

یک روش بهینه برای کاشت انواع سبزی‌ها و صیفی‌جات از جمله خیار، گوجه، توت‌فرنگی و غیره کاشتن آنها به صورت نشا است. کاشت بذر خیار در سینی نشا هم روش متداولی برای کاشت خیار است. در این روش زمانی که هوا سرد است بذر گیاه را در سینی‌های مخصوص می‌کارند و در خزانه با شرایط محیطی مناسب نگه‌داری می‍کنند تا جوانه بزند و سبز شود.

 این کار به این دلیل انجام می‌شود که در فصول سرد سال جوانه‌زدن این صیفی‌جات به‌سختی و کندی پیش می‌رود. از طرفی کاشت آنها در زمین سرپوشیده‌ی گلخانه نیز فضای بسیار زیادی می‌گیرد؛ بنابراین بذر آنها را در سینی‌های نشا می‌کارند و پس از رشد اولیه آنها را به زمین منتقل می‌کند. در ادامه صفر تا صد کاشت بذر خیار در سینی نشا به همراه معرفی بهترین کود برای افزایش رشد آن را بیان می‌کنیم.

چکیده
برای کاشت نشا خیار باید شرایطی مانند آماده‌سازی بستر خاک، ظرف مناسب، بذر مناسب، دما و رطوبت مناسب فراهم باشد.
تغذیه مناسب برای نشا خیار استفاده از کود ۱۹_۶۳ شوک است.
این کود با تقویت ریشه‌زایی و استحکام ریشه‌ها به تقویت نشا و افزایش جذب مواد مغذی کمک می‌کند.
بهتر است این کود را در مراحل ابتدایی کاشت نشا به صورت محلول‌پاشی و بعد از انتقال به زمین به روش آبیاری استفاده کرد.

شرایط مناسب برای کاشت بذر خیار در سینی نشا

پرورش خیار کاری حساس است که البته با رعایت برخی نکات که در مقاله «کاشت خیار » ذکر شده است، می‌توانید به راحتی میوه‌هایی باکیفیت برداشت کنید. البته یکی از اولین اقدامات، آموزش کاشت و نگهداری از نشا خیار است. بهتر است قبل از کاشت بذر خیار در سینی نشا شرایط زیر را رعایت کنید.

ضدعفونی خاک

در فضاهای بسته و نمناکی مثل گلخانه و خزانه امکان رشد قارچ در بستر گیاهان زیاد است. به همین دلیل حتماً باید خاک قبل از اینکه چیزی درونش کاشته شود ضدعفونی شود. روش‌های بسیار زیادی برای ضدعفونی خاک وجود دارد که به دو دسته روش‌های شیمیایی و روش‌های غیر شیمیایی تقسیم می‌شوند. 

برای ضدعفونی خاک به روش‌های شیمیایی از قارچ‌کش‌ها استفاده می‌شود. در این روش باید مقدار کافی از قارچ کش با خاک مخلوط شود تا خاک کاملاً ضدعفونی شود. روش‌های طبیعی مثل بخاردهی و آفتاب‌دهی خاک نیز برای ضدعفونی خاک استفاده می‌شوند که البته کمی مشکل و زمان‌گیر هستند.

انتقال نشا خیار به زمین

انتخاب سینی نشاء مناسب

سینی نشا در انواع سایزها و جنس‌ها عرضه می‌شود. برخی از سینی‌های نشا چند بار قابل‌استفاده‌اند ولی برخی یکبار مصرف هستند. برای کاشت نشا خیار باید از سینی نشا با سایز بزرگ استفاده کرد. همچنین سعی کنید از سینی‌هایی با جنس پلی اتیلن استفاده کنید که انعطاف‌پذیری و زهکشی بهتری دارند. 

به علاوه از سینی‌هایی استفاده کنید که رنگ تیره داشته باشند؛ چرا که رنگ تیره گرما را به خود جذب می‌کند و باعث رشد سریع‌تر نشاها می‌شود. توجه داشته باشید که عمق زیاد حفره‌ها در سینی نشا باعث کاشت نشاهایی قوی‌تر و بهتر می‌شود. اما در آبیاری آنها باید از آب بیشتری استفاده شود و فضای بیشتری نیز اشغال می‌شود.

ایجاد محیطی با رطوبت و دمای مناسب

دمای محیطی که نشاها را درون آن می‌گذارید نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد. دمای کم روند رشد را خیلی کند می‌کند و دمای بالا باعث می‌شود ریشه‌های نشا خیار بپوسد و گیاه ضعیف شود؛ پس سعی کنید دمای محیط را بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگاه دارید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

همچنین نشا خیار در رطوبت بهتر رشد می‌کند. فضای خزانه معمولاً نم و رطوبت لازم را دارد؛ اما توجه داشته باشید که سینی زهکشی مناسب داشته باشد تا خاک بیش‌ از حد نمناک نشود.

تغذیه مناسب و تقویت گیاه

برای اینکه نشاهای قوی و خوبی بکارید تا پس از انتقال به خاک کارایی مناسب داشته باشند باید خاک به‌قدر کافی غنی‌سازی شود. استفاده از کود برای ریشه‌زایی و تقویت نشاها پیشنهادی عالی است. به‌علاوه بهتر است برای کاشت نشا به‌جای خاک مزرعه از خاک کمپوست یا خاک‌های غنی دیگر استفاده کنید.

آموزش کاشت بذر خیار در سینی نشا

وقتی بستر مناسب را فراهم کردید وقت کاشت نشا خیار فرا می‌رسد. ابتدا می‌توانید برای زهکشی بهتر مقدار کمی شن در کف حفره‌های سینی نشا بریزید و سپس باید تقریباً ۶۰ درصد حفره‌ها را با خاک پر کنید. بعد بذرها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس کنید و بیرون بیاورید.

 پس از خشک‌شدن بذرهای خیار آنها را در سینی‌های نشا قرار دهید. بهتر است در هر حفره ۲ بذر قرار دهید تا در صورت جوانه‌نزدن یکی از بذرها بذر دیگر جوانه بزند. پس از قراردادن بذرها مابقی فضای حفره‎‌ها را با خاک پرکرده و آبیاری کنید. بهتر است مقداری کود نیز همراه با آبیاری برای نشاها استفاده کنید.

می‌توانید یک‌لایه نازک روزنامه برای حفظ رطوبت روی سینی‌ها قرار دهید؛ اما پس از جوانه‌زدن نشاها باید روزنامه را بردارید. خاک نشاهای خیار نباید خشک شوند و باید مرتباً آنها را آبیاری کنید.

برای آبیاری خیار می‌توانید از آب‌پاش استفاده کنید تا خاک نشاها جابه‌جا نشود. پس از به‌وجودآمدن جوانه‌های کوچک در حفره‌هایی که ۲ جوانه ایجاد شده یکی از جوانه‌ها که ضعیف‌تر به نظر می‌رسد را به‌آرامی بیرون بیاورید. پس از اینکه نشاها به رشد کافی رسیدند می‌توانید آنها را به زمین منتقل کنید.

کاشت بذر خیار

بهترین کود برای نشا خیار

کاشت نشا خیار باید به‌گونه‌ای باشد که پس از منتقل‌کردن نشاها به خاک آنها به‌خوبی ادامه روند رشدشان را طی کنند و محصول بدهند؛ بنابراین نشاهای قوی و کارآمد نشاهایی هستند که به خوبی تقویت شده باشند. با کوددهی و آبیاری به اندازه و مناسب این امکان فراهم می‌شود که نشاهایی باکیفیت برای انتقال به خاک آماده کنید.

کود 63-19 شوک مایع

کود 63-19 حاوی ۱۹ درصد نیتروژن و ۶۳ درصد فسفر است و به‌عنوان یک کود ریشه‌زا مخصوص نشاکاری شناخته می‌شود. ۱۸ درصد دیگر این کود از آمینواسید و ریزمغذی‌های بسیار مفید دیگر برای نشا خیار تشکیل شده است. این کود با فناوری نانو تولید شده و رشد سلول‌های گیاهی را افزایش می‌دهد.

همچنین کود 63-19 شوک مقاومت ساقه را افزایش می‌دهد و از تغییر رنگ و ریزش برگ‌ها جلوگیری می‌کند. به‌علاوه این کود با تقویت ریشه نشا  باعث استحکام بیشتر بوته‌ها و در نتیجه جذب بیشتر مواد غذایی می‌شود.

گفتنی است با استفاده از این کود دیگر نیاز به هیچ کود شیمیایی دیگری نیست؛ چراکه نشاها کاملاً تغذیه می‌شوند و رشد آنها سریع‌تر پیش می‌رود.

زمان مصرف بهترین کود برای نشا خیار

استفاده از این کود هم در زمان کاشت بذر نشا در سینی و هم پس از انتقال بذر به زمین لازم و مفید است. پس از جوانه‌زدن نشاهای خیار در سینی برای تقویت آنها بهتر است یک‌بار با کود ریشه زایی شوک سینی‌ها را کوددهی کنید. همچنین پس از انتقال به زمین بهتر است بوته‌های خیار با این کود آبیاری شوند. 

نحوه مصرف بهترین کود برای نشا خیار

برای استفاده از کود ۱۹-۶۳ زمانی که بذر نشا در سینی است باید محلولی از کود و آب با نسبت مناسب تهیه کنید. سپس با استفاده از اسپری نشاها را محلول‌پاشی کنید؛ به‌طوری‌که سطح برگ‌ و خاک نشاها کاملاً به کود آغشته شوند.

همچنین پس از انتقال نشاها به زمین بهتر است آنها را با این کود آبیاری کنید. برای استفاده از این کود به روش آبیاری شما باید کود را در مخزن آب بریزید و بوته‌ها را با آن آبیاری کنید.

مقدار مصرف بهترین کود برای نشا خیار

اما به‌طورکلی میزان مصرف کود ۱۹-۶۳ برای نشا خیار به شرح زیر است.

نحوه مصرف مقدار مصرف
محلول پاشی برای هر سینی نشاء30 سی سی کود در یک لیتر آب
آبیاری هنگام انتقال نشا به زمین اصلی۱۰ لیتر به‌صورت شیر بشکه برای هر هکتار

یکی از نکات مهم برای استفاده از کود این است که مقدار مناسب آن را بدانید. وقتی کود بیش از حد نیاز استفاده شود باعث هدر رفت کود و افزایش هزینه‌های مالی می‌شود و زمانی هم که کمتر از نیاز مصرف شود بازدهی کافی را نخواهد داشت. برای تخمین میزان مورد نیاز کود بهتر است آب‌وهوا و خاک منطقه را در نظر بگیرید و با متخصصان نیاز گیاهان مشورت کنید.

Hidden

خرید بهترین کود برای نشا خیار

برای خرید بهترین کود برای نشا خیار کافی است از طریق صفحه خرید کود ریشه‌زا شوک سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید. مشاوران و کارشناسان نیاز گیاهان علاوه بر این که در کوتاه‌ترین زمان کود را به دست شما می‌رسانند، به صورت رایگان تمامی نکات مربوط به مصرف و عملکرد این کود را به شما ارائه می‌کنند. 

سخن پایانی

خیار به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین صیفی‌جات در کشور شناخته می‌شود و با اینکه به آب‌وهوای گرم نیاز دارد در تمام فصول کاشته می‌شود. نشاکاری خیار یک روش بهینه برای کاشت آن است که در این مقاله در مورد این روش توضیح کامل داده شد. برای کاشت خیار به صورت نشا پیشنهاد می‌شود حتماً به نکاتی که در این مقاله گفته شد توجه کنید تا نتیجه‌ی مطلوب بگیرید.

مطالب مرتبط
کود مرغی یکی از کودهای بسیار مناسب برای افزایش باروری و تقویت بوته خیار بعد از کاشت در زمین است. با مطالعه مقاله «کود مرغی برای خیار» اطلاعات خوبی درباره مصرف این کود برای خیار به دست می‌آورید.
یکی از اهداف هر کشاورزی برداشت محصول درشت‌تر و باکیفیت‌تر است. در مقاله «کود درشتی خیار» به طور مفصل به معرفی این کود و روش مصرف آن پرداخته‌ایم. 
اگر تمام مراحل را به‌خوبی طی کرده‌اید و باز هم بوته خیار شما باردهی خوبی ندارد، بهتر است به دنبال راه‌حل آن باشید. در مقاله «علت خیار ندادن بوته خیار» دلایل این مشکل و راه‌حل آن را ارائه کرده‌ایم.

 سؤالات متداول

1. شرایط لازم برای کاشت نشا خیار چیست؟

فراهم‌آوردن برخی شرایط مانند:
ضدعفونی خاک
انتخاب سینی مناسب نشا
بذر مناسب
رطوبت و دمای مناسب
تغذیه و کوددهی مناسب
از مهم‌ترین مواردی است که برای رشد بهتر نشا لازم است.

2. بهترین کود برای کاشت بذر خیار در سینی نشا چیست؟

کود ۱۹_۶۳ شوک

3. بهترین زمان استفاده از کود ریشه‌زا شوک برای نشا خیار در چه زمانی است؟

یک‌بار در مراحل ابتدایی رشد نشا و یک‌بار بعد از انتقال نشا به زمین

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 0 / 5. امتیاز های این مقاله: 0

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها