فواید کاشت گردو در پاییز (راز باغداران موفق)

کاشت گردو در پاییز

کاشت گردو در پاییز در بسیاری از مناطق کشور صورت می‌گیرد و باغداران زیادی برای کسب سود از پوست، مغز، برگ و حتی ساقه این درخت، اقدام به کاشت این محصول می‌کنند. برداشت محصول با تناژ بالا نیازمند آگاهی از روش اصولی کاشت و کوددهی در زمان مناسب است.

اگر تصمیم به کاشت این محصول پرسود در پاییز دارید، در ادامه با ما همراه شوید تا نکات کلیدی و نحوه کاشت این درخت را قدم‌به‌قدم بیاموزیم.

چکیده
بهترین زمان برای کاشت درخت گردو فصل پاییز، اواخر زمستان یا اوایل فصل بهار است.
برای کاشت گردو در فصل پاییز می‌توان از دو روش کاشت نهال یا کاشت بذر اقدام کرد.
از مهم‌ترین فواید کاشت گردو در پاییز می‌توان به وجود بارندگی و آب کافی، آب و هوای خنک، تغذیه مناسب و… اشاره کرد.
داشتن درختانی پربار و محصولاتی باکیفیت، در گرو انتخاب نهال مرغوب، آبیاری به‌موقع، کوددهی و سم‌پاشی منظم است.

مزیت‌های کاشت گردو در پاییز

کاشت گردو در پاییز مزیت‌های متعددی دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • بارندگی و آب کافی
    درخت گردو برای رشد و نمو بهتر، به آب کافی نیاز دارد. ازآنجاکه در فصل پاییز شاهد بارندگی‌های بیشتری هستیم؛ بنابراین آب کافی برای رشد نهال گردو به‌خوبی تأمین می‌شود؛ به همین علت پاییز را یکی از بهترین فصل‌ها برای کاشت درخت گردو معرفی می‌کنند.
  • آب‌وهوای خنک
    از دیگر دلایلی که کشاورزان را برای کاشت درخت گردو در پاییز ترغیب می‌کند، آب‌وهوای مطبوع این فصل است. همان‌طور که می‌دانید، در فصل پاییز هوا خنک‌تر است و این موضوع کمک می‌کند تا نهال گردو رشد بهتر و سریع‌تری را تجربه کند.
    نهال گردو در هوای گرم تابستان نمی‌تواند آن‌طور که باید رشد کند و حتی در برخی موارد، گرمای بیش از حد هوا موجب ازبین‌رفتن این درخت می‌شود. در فصل زمستان نیز به دلیل سرمای زیاد، درختان گردو دچار سرمازدگی و مرگ خواهند شد.
  • تغذیه کافی
    به‌عنوان آخرین علت از علل تمایل باغداران برای کاشت بذر در پاییز، می‌توانیم ‌به نبود علف‌های هرز در زمین اشاره کنیم. در این فصل معمولاً زمین عاری از علف‌های هرز بوده و این موضوع کمک می‌کند تا ریشه به بهترین شکل ممکن مواد غذایی و رطوبت خاک را به خود جذب کند؛ بنابراین برای جذب مواد غذایی و آب، با سایر گیاهان رقابتی ندارد.
فواید کاشت گردو در پاییز

آموزش نحوه کاشت گردو در پاییز

کاشت گردو در پاییز به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که این روش‌ها عبارت‌اند از:

کاشت بذر گردو در پاییز

برای کاشتن درخت گردو از طریق بذر، باید در فصل بهار به میزان نیاز گردوهای تازه جمع‌آوری کنید. سپس پوست سبزه را جدا کرده و در بالای پوست گردو یک برش کوچک بزنید. به‌این‌ترتیب راه را برای بیرون آمدن جوانه از هسته، باز می‌کنید.

در مرحله بعدی باید گردوها را درون آب غوطه‌ور سازید. توجه داشته باشید، آن دسته از گردوهایی که روی سطح آب باقی می‌مانند برای کاشت مناسب نیستند و بهتر است کنار گذاشته شوند. بعد از گذشت دو روز، گردوها را داخل دستمال‌کاغذی بپیچید و درون ظرفی مناسب با درب بسته قرار دهید.

ظرف حاوی گردو را با استفاده از اسپری به طور مداوم مرطوب کنید. اگر تمامی مراحل را درست پیش ببرید، بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۲ روز گردوها جوانه می‌زنند. نحوه کاشت گردو در پاییز به روش بذر معمولاً زمان زیادی را می‌طلبد و کاری پر زحمت است؛ ازاین‌رو چندان مورد استقبال باغداران قرار نمی‌گیرد.

کاشت این محصول به روش بذر کاری حساس است که نیاز به رعایت برخی نکات مهم دارد. ما در مقاله «کاشت بذر گردو» این روش را مفصلا توضیح داده و نکات آن را بیان کرده‌ایم.

کاشت نهال گردو در پاییز

کاشت گردو در پاییز به روش نهال، معمولاً روش راحتی است. تنها نکته مهم در این روش، انتخاب نهال‌های سالم و باکیفیت خواهد بود. در واقع با توجه و اهمیت به این موضوع می‌توانید درختانی پربار، همراه با محصولاتی باکیفیت پرورش دهید. برای کاشت نهال، فصل پاییز و اواخر اسفندماه بهترین زمان است.

ما در مقاله «بهترین زمان کاشت نهال گردو» به بررسی زمان مناسب برای کاشت این نهال در مناطق مختلف پرداخته‌ایم. با مطالعه این مقاله می‌توانید اطلاعات خوبی در این باره به دست بیاورید.

 نکات مهم کاشت گردو در پاییز

اگر برای کاشت این محصول به یک سری نکات توجه داشته باشید قطعاً از آنها به بهترین شکل ممکن بهره‌برداری می‌کنید و درختانی مفید با عمری طولانی پرورش می‌دهید. این نکات شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. بعد از کاشت نهال گردو در پاییز، به نکات مراقبتی از جمله آبیاری منظم، سم‌پاشی، کوددهی، هرس و… دقت و توجه کافی داشته باشید.
  2. زمانی که برای خرید نهال اقدام می‌کنید حتماً سلامت نهال‌ها را مورد بررسی قرار دهید. برای اطمینان از این موضوع، نهال‌ها را از مراکز معتبر تهیه کنید.
  3. ازآنجاکه هر منطقه شرایط آب‌وهوایی مختص خود را دارد، نهال‌هایی را برای خرید انتخاب کنید که با شرایط آب‌وهوایی و جغرافیای منطقه زندگی شما تناسب داشته باشند. بنابراین برای شناخت ارقام مختلف و انتخاب درست بر اساس شرایط اقلیمی می‌توانید مقاله «شناخت ارقام مختلف گردو» را مطالعه کنید.
  4. برای کاشت درخت گردو در پاییز، به فاصله مناسب این درختان از هم توجه داشته باشید و برای کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه، با کارشناسان گفتگو کنید.
چگونه گردو را در فصل پاییز بکاریم؟

سخن پایانی

همان‌طور که در طول مقاله اشاره کردیم، فصل پاییز بهترین زمان برای کاشت درخت گردو محسوب می‌شود. در واقع موضوعی که باعث شده کاشت گردو در پاییز بیشتر مورد اهمیت و استقبال قرار بگیرد، آب‌وهوای مناسب، بارندگی کافی و عدم وجود علف‌های هرز در این فصل از سال است.

اگر قصد دارید با شروع فصل پاییز، گردو پرورش دهید حتماً نهال گردو را از مراکز معتبر بخرید و به کوددهی، سم‌پاشی، آبیاری و مراقبت از درختان اهمیت دهید؛ به‌این‌ترتیب درختانی با میوه‌های بسیار زیاد و باکیفیت بسیار عالی پرورش می‌دهید.

مطالب مرتبط

شناخت بیماری‌ها و آفات درخت گردو به رفع به‌موقع و پیشگیری از آن‌ها کمک می‌کند. شما می‌توانید در مقاله «مهم‌ترین آفات و بیماری‌های گردو» با این بیماری‌ها و روش درمان آن‌ها آشنا شوید.
استفاده از کودها برای رشد بهتر و باروری بیشتر درختان گردو بسیار مؤثر است. برای شناخت بهترین کودها مطالعه مقاله «بهترین کود برای درخت گردو» را به شما پیشنهاد می‌کنیم. 

سؤالات متداول

2. بعد از کاشت گردو در پاییز چه زمانی اقدام به کوددهی کنیم؟

زمان کوددهی برای درختان گردو، در فصل بهار و قبل از رشد گردوهای جدید است. از جمله کودهای مناسب برای درخت گردو می‌توانیم به کودهای NPK اشاره کنیم.

چرا پاییز بهترین زمان برای کاشت گردو است؟

چون در این فصل، بذر و یا نهال گردو می‌تواند تا قبل از فرا رسیدن سرمای زمستان به خوبی در خاک ریشه دوانی کند و در فصل بهار با جذب مواد غذایی و تغذیه مناسب، زودتر رشد کرده و به مرحله باردهی می‌رسد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 0 / 5. امتیاز های این مقاله: 0

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها