تکثیر زامیفولیا +| آموزش جامع و کامل انواع روش های کاربردی |

تکثیر زامیفولیا

تکثیر زامیفولیا بدون شک یکی از دغدغه‌ها و نیاز‌های اساسی کسانی هست که این گیاه زیبا و مقاوم را نگهداری می‌کنند. اما باید در روند تکثیر زامیفولیا به نکاتی حیاتی آن توجه کرد تا در انتهای کار بتوان نتیجه‌ی موفقیت آمیزی را از تکثیر آن بدست آورد. یکی از موارد مهم در روند تکثیر زامیفولیا این است که بدانیم روند تکثیر در این گیاه روند طولانی مدت است و نباید انتظار تکثیری با سرعت بسیار زیاد را از آن داشته باشیم. علاوه بر این نکته تشخیص زمان مناسب برای تکثیر از طریق ریزوم‌ها، چگونگی روند و نیاز‌های آبی گیاه در ابتدای کشت، چگونگی روند نور‌رسانی به آن و…. را می‌توان از مهمترین مواردی نام برد که میتوان با رعایت آنها زمینه‌ی موفقیت در تکثیر زامیفولیا را بشدت افزایش دهیم. تمامی نکاتی که باید بدانید در ادامه‌ی مقاله به آنها اشاره شده است حتما تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

تکثیر زامیفولیا از طریق ریزوم ها

یکی از بهترین روش‌های تکثیر گیاه زامیفولیا بدون هیچ شک و شبهه‌ای، تکثیر از طریق ریزوم‌های این گل با ارزش است. روشی مطمئن و سریع که با رعایت نکات زیر میتوانید به موفقیت در این نوع تکثیر دست پیدا کنید.

  1. در مرحله ی اول لازم هست که زامیفولیا را از گلدان در بیاورید.
  2. سعی کنید بجای بریدن و شکستن ریشه‌ها برای جدایی آنها از هم، با دقت و ملایمت و با حوصله این کار را انجام دهید.
  3. هر دسته از ریزوم‌های زامیفولیا قابلیت انتقال به یک گلدان مجزا را برای تکثیر دارند، تقسیمات ریزوم‌ها با توجه به شرایط گل شما میتواند متفاوت باشد.
  4. حتما در گلدان‌های جدید عمل زهکشی را بصورت کامل اجرا کنید.
  5. سعی کنید ریزوم‌ها و ریشه‌ها را بصورت عمودی در گلدان قرار دهید و سپس عمل کاشت را انجام دهید.
  6. بعد از کاشتن زامیفولیا بصورت کامل آبیاری را انجام دهید. و به مقداری آبیاری را انجام دهید که آب اضافی از انتهای گلدان خارج شود.
  7. و در ادامه برای رشد بهتر حتما گلدان را در نور آفتاب اما در حالتی غیر مستقیم قرار دهید.

در ضمن به این نکته نیز حتما توجه کنید که، بهتر است زمانی که احساس کردید گل شما کاملا بالغ شده است از این روش استفاده کنید ، میتوان گفت: زمانی گیاه شما اماده‌ی تکثیر هست که، ریشه‌های آن به دیوارهای گلدان فشار بیاورند، این دقیقا همان هنگامی است که زامیفولیای شما آماده‌ی تکثیر است. در ویدئوی درج شده در این قسمت می‌توانید چگونگی جداسازی ریشه‌ها و ریزوم‌های زامیفولیا را مشاهده بفرمایید.

تکثیر زامیفولیا از طریق ساقه (قلمه ساقه)

یکی از بهترین راه‌ها برای تکثیر زامیفولیا قطعا از طریق قلمه زدن ساقه است. احتمال موفقیت ما در این نوع تکثیر بالاست. مراحل این نوع تکثیر شامل موارد زیر است:

  • برای جداسازی ساقه حتما از گیره‌های ضدعفونی شده و تیز استفاده کنید. این کار برای جلوگیری از له شدن ساقه‌ها و برای اطمینان کسب کردن از برشی صاف و تمیز است.
  • در هنگام جداسازی، سعی کنید که ساقه‌های سالم را با چندین برگ سبز برای جداسازی انتخاب کنید. به دلیل اینکه ساقه‌ی بیمار احتمال موفقیت در تکثیر را کاهش میدهد.
  • میتوانید برگ‌های پایین قسمت جداسازی شده را حذف کنسد تا ساقه‌ی بیشتری در اختیار داشته باشید.
  • قسمت جداسازی شده را در گلدانی با زهکشی مناسب قرار دهید. به زهکشی گلدان بشدت دقت کنید زیرا یکی از عوامل مهم در رشد گل است.
  • در زمان قرار دادن ساقه‌ها در گلدان سعی کنید در کناره‌های ساقه خاک بیشتری جهت حمایت از آن قرار دهید.
  • به طور کامل آبیاری گلدان را انجام دهید و مطمئن شوید به تمامی نواحی گلدان به میزان یکنواختی آب رسیده باشد.
  • بهترین محرک برای رشد گل‌ها در زامیفولیا نور غیرمستقیم آفتاب است.
  • با قرار دادن چند تا ساقه در یک گلدان به بهتر جلوه دادن تکثیر خودتان کمک می‌کنید.
تکثیر زامیفولیا
تکثیر ساقه زامیفولیا
تکثیر ساقه زامیفولیا در خاک
تکثیر زامیفولیا
قلمه زدن زامیفولیا
قلمه زدن ساقه زامیفولیا

تکثیر زامیفولیا در آب

روش تکثیر در آب یکی از راه‌هایی است که میشود به زیبایی هر چه تمام تر نحوه‌ی ریشه زدن گیاه را مشاهده کرد. میزان موفقیت در این نوع تکثیر هم بستگی به رعایت نکاتی است که که در ادامه‌ی مطلب به آنها میپردازیم. قبل از شروع مطالب این بخش لازم است به این نکته اشاره کنیم که، مراحل تکثیر در آب و خاک دارای شباهت های بسیار زیادی است.

تکثیر برگ زامیفولیا در آب

برای اینکه در روش تکثیر زامیفولیا از طریق قلمه برگ در آب، راندمان و درصد موفقیت خودمان را بالا ببریم بهتر است که موارد متعددی را مورد آزمایش و تکثیر قرار دهیم و صرفا به انجام یک نمونه اکتفا نکنیم. مراحل تکثیر قلمه برگ زامیفولیا در آب به شرح زیر است:

  • ابتدا برگ های مورد نظر خودمان را به وسیله‌ی گیره‌های ضدعفونی و تیز به همراه مقداری از ساقه جدا میکنیم.
  • ظرف بسیار کوچکی در حد یک فنجان چای برداشته و آب را به آن اضافه میکنیم. به حدی آب میریزیم که فقط انتهای برگ‌ها را آب فرا بگیرد و اگر از این مقدار بیشتر شود موجب پوسیدگی برگ میشود.
  • فنجان را در نور روشن و غیر مستقیم آفتاب قرار دهید .
  • با کدر شدن یا کم شدن آب فنجان بلافاصله آب را تعویض کنید . ظرف را بشویید و دوباره آن را پر کنید .چون گل آلود شدن آب و یا بدبو شدن آب نشان از پوسیدگی در گیاه است.
  • با استفاده از فنجانی شفاف میتوانید به راحتی تمام مراحل ریشه زدن برگ زامیفولیا را مشاهده کنید.

در این ویدئو می‌توانید مراحل ریشه زدن برگ زامیفولیا را در آب مشاهده بفرمایید.

تکثیر ساقه زامیفولیا در آب

یکی از بهترین روش‌هایی که میتوانیم بصورت کاملا مشخص ریشه زدن زامیفولیا را تماشا کنیم، بدون شک تکثیر از طریق ساقه در آب است. مراحل تکثیر ساقه در آب به شرح زیر است.

  • بعد از سپری کردن مرحله‌ی جداسازی ساقه از گیاه در این نوع تکثیر به جای قرار دادن قلمه در خاک ابتدا آن را در آب قرار میدهیم و سپس پس از ریشه زدن به گلدان و درون خاک منتقل میکنیم.

چند نکته وجود دارد که در انجام تکثیر از طریق آب به ما کمک میکند.

  • آب لیوان و یا هر چیزی که در درون آن، قلمه ساقه است را هر سه روز تا یک هفته تعویض کنیم.
  • به زهکشی گلدان حتما توجه کنید.
  • اثر بخشی نور غیر مستقیم آفتاب را به هیچ وجه فراموش نکنید.
  • رشد اولین ریشه ها حداقل سه هفته طول میکشد و بعد از سه هفته دیگر رشد ریشه‌ها به حد مناسبی میرسند که قابلیت کشت در گلدان را دارند.
تکثیر زامیفولیا
تکثیر ساقه زامیفولیا
تکثیر زامیفولیا در آب
تکثیر ساقه زامیفولیا در آب
قلمه زدن زامیفولیا
تکثیر در آب

تکثیر زامیفولیا از طریق برگ (قلمه برگ)

قلمه زدن برگ زامیفولیا، یکی از روند‌های طولانی اما بسیار نتیجه بخش و کاربردی در تکثیر آن است. اما اگر مشتاق به انجام دادن این نوع تکثیر هستید مطالب این بخش را با دقت بخوانید.

  • در ابتدا حتما توجه کنید که وسیله‌ای که قرار است گل را از ساقه جدا کنید، حتما تیز و ضدعفونی شده باشد. تا به درستی بتوانید عمل جدا‌سازی را انجام دهید.
  • در هنگام جداسازی برگ از ساقه حتما سعی کنید برگ را با قسمتی از ساقه برش دهید. مطابق تصاویر در پایان این بخش.
  • به این نکته نیز توجه کنید که، فاصله‌ی بین جدا کردن برگ از گل، تا کاشتن آن زیاد نشود. چون ممکن است برگ پژمرده شده و شادابی خود را از دست بدهد. و نیز احتمال ریشه دار شدن آن هم کمتر می‌شود.
  • برگ‌هارا از طرف ساقه‌ی آن در حدود یک سانتی متر در خاک قرار دهید.
  • در ابتدا و بعد از کاشت برگ‌ها حتما به خوبی و به میزانی که آب از انتهای گلدان بیرون بیاید آبیاری را انجام دهید.
  • تقریبا هر دو هفته یکبار نیاز به آبیاری هست، و هنگامی که خاک آن کاملا خشک شد آبیاری را مجدد انجام دهید.
  • بعد از گذشت زمان تقریبی دو الی سه ماه برگ‌ها ریشه‌دار میشوند، و ریزوم‌ها در آنها بوجود می آیند.
  • چون روند تکثیر از طریق قلمه برگ روندی تقریبا طولانی است. بهتر است تنها از یک برگ برای تکثیر استفاده نکنید، و برگ‌های متعدد را برای تکثیر انتخاب کنید تا احتمال موفقیت را در این نوع تکثیر بالا ببرید.

در ادامه تصاویر مربوط به تکثیر زامیفولیا از طریق برگ‌های آن را مشاهده می‌کنید.

پاجوش زامیفولیا
تکثیر زامیوفلیا
تکثیر گل زامیفولیا
قلمه زدن برگ از طریق برگ زامیفولیا
تکثیر گل زامیفولیا

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم روش‌های کاربردی و آزمایش شده تکثیر زامیفولیا را برای شما عزیزان شرح دهیم. و اینکه بدون شک تکثیر زامیفولیا محدود به چهار روش گفته شده در مقاله ما نیست.و در ادامه کار حتما به جزئی‌ترین موارد گفته شده نیز دقت کنید زیرا با رعایت همین عوامل کوچیک است که در آینده می‌شود اهداف مورد نظر رسید. خوشحال می‌شویم در صورت اینکه تجربه‌ای از تکثیر زامیفولیا دارید را با ما به استراک بگذارید. و اگر در این رابطه سوالی دارید حتما در بخش کامنت‌های این مقاله مطرح بفرمایید، کارشناسان ما بصورت تخصصی پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهند بود.              

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 4 / 5. امتیاز های این مقاله: 1

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها