معرفی و بررسی غنی‌ ترین کود زاچ آب زعفران

در صورت مناسب بودن کود زاچ آب زعفران باشد تداوم محصول دهی به بهترین شکل ممکن حفظ می‌شود

کود زاچ آب زعفران برای تداوم محصول‌ دهی زعفران و حفظ کیفیت خاک اهمیت حیاتی دارد. کود زاچ آب زعفران درست بعد از برداشت محصول و هم زمان با پایان گلدهی زعفران انجام می ‌شود.پیاز زعفران برای گلدهی و ایجاد پیازهای دختری انرژی بسیار زیادی مصرف می ‌کند. همچنین منابع غذایی موجود در خاک که توسط ریشه جذب می‌ شود، برای تولید گل مصرف می ‌گردد. بنابراین پیازهای مادری در این مرحله نیاز زیادی به منابع غذایی و آبیاری اصولی دارند.نقش کود زاچ آب زعفران اینجا مشخص می ‌شود. در واقع در صورت عدم کوددهی زاچ آب زعفران، گیاه قدرتی برای ایجاد پیازهای دختری و محصول دهی در سال های بعد نخواهد داشت.اما آیا می‌دانید غنی‌ ترین کود زاچ آب زعفران کدام است؟

غنی‌ ترین کود زاچ آب زعفران

کودی که همزمان با آبیاری دوم و پس از برداشت زعفران اعمال می‌شود را کود زاچ آب می‌گویند. برای این کار از ترکیب چندین کود مختلف استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌شود در مرحله اول کود زاچ آب از کود سه بیست استفاده شود.همچنین لازم است از ریزمغذی‌های کلاته در این مرحله برای زعفران استفاده کرد. در مرحله دوم لازم است از کودهای حاوی فسفر بالا به عنوان کود زعفران استفاده کنید. هیومیک اسید نیز بهترین کود برای آبیاری‌های فصل پاییز برای زعفران است.

همچنین کود NPK را می‌توان به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای زاچ آب زعفران معرفی کرد. کود NPK شامل سه عنصر حیاتی برای رشد گیاه از جمله نیتروژن  (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) است. نیتروژن رشد رویشی گیاه را افزایش داده و در غذاسازی گیاه نقش اساسی دارد، فسفر حجم ریشه‌ها و جذب مواد غذایی را افزایش می‌دهد و پتاسیم بر کیفیت رشد گیاه و محصولات آن اثر گذاشته، سیستم ایمنی گیاه را ارتقا داده و از بروز بیماری‌های زعفران جلوگیری می‌کند.ما قبلا راهنمای جامع خرید NPK را به طور کامل تهیه کردیم و نکات کاربردی درمورد مناسب ترین کود را توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم برای انتخاب هوشمندانه مقاله “راهنمای جامع خرید کودهای ان پی کا” را حتما مطالعه کنید.اما آیا می‌دانید استفاده از این کود چه ضرورتی برای مزرعه زعفران شما دارد؟

افزایش مقاومت گیاه توسط پتاس موجود در کود زاچ آب
توجه داشته باشید که از پتاس به عنوان کود ضد تنش نمی‌توان استفاده کرد و تنها وجود آن به اندازه ی مناسب باعث مقاومت طبیعی گیاه می‌شود

ضرورت به کار گیری کود زاچ آب زعفران

این کوددهی در بحرانی‌ترین دوره حیات گیاه زعفران به کمکش می‌آید. در واقع زمانی که گیاه در یکی از حساس‌ترین مراحل رشد و نمو خود قرار دارد، کود زاچ آب به دادش می‌رسد.بنابراین گیاه زعفران قدرت گرفته و محصول بهتری تولید می‌کند. البته استفاده از کود زاچ آب برای زعفران مزایای زیادی دارد که مهم‌ترین آن عبارتند از:

  • تقویت پیاز‌های دختری زعفران

با استفاده از این کود پیازهای زعفران دختری درشت‌تر و قوی‌تر از قبل خواهند بود. همچنین بازدهی مزرعه زعفران از طریق این نوع کوددهی افزایش می‌یابد. البته این نتایج تنها در صورتی به دست می‌آید که یک برنامه صحیح برای کوددهی زاچ آب زعفران وجود داشته باشد.تکثیر پیاز زعفران در فاصله میان فصل پایان برداشت زعفران تا آخر بهمن است. در این مرحله می‌توان پیاز را از راه ریشه تغذیه کرد. در هیچ مرحله دیگری از کوددهی امکان این کار وجود ندارد. و از طرفی بهترین راه جذب مواد غذایی توسط گیاه از طریق ریشه است.

  • تقویت زمین

خوبی کود زاچ آب این است که این کوددهی زمین و خاک را غنی از عناصر غذایی می‌کند. به این ترتیب شرایط ایده‌آلی برای تولید زعفران در سال‌های بعد نیز به وجود خواهد آمد.

  • بهبود جذب مواد غذایی از خاک توسط ریشه

یک ویژگی خوب کود زاچ آب زعفران این است که قدرت ریشه را در جذب مواد غذایی افزایش می‌دهد. به این ترتیب مواد غذایی بیشتری جذب ریشه شده و محصول بهتری پرورش می‌یابد.

  • بهبود کیفیت و کمیت محصول

یکی از مزایای استفاده صحیح از کود زاچ آب، ارتقا کیفیت محصولات نهایی است. این کود به خوبی ریشه گیاه را تقویت کرده و کیفیت محصول نهایی را بهبود می‌بخشد. همچنین کمیت محصولات نهایی در نتیجه استفاده از این کود، تا 50 درصد افزایش می‌یابد.

افزایش کیفیت محصول نهایی با کود زاچ آب
  • بهبود بازدهی مزرعه

کود زاچ آب از جنبه‌های مختلف به بهبود بازدهی مزارع زعفران کمک می‌کند. با استفاده از یک برنامه زمانبندی شده و صحیح می‌توان محصولات بهتر را با هزینه و انرژی کمتر به دست آورد. همچنین سود اقتصادی نهایی از فروش محصولات بیشتر و باکیفیت‌تر مزرعه، دو چندان خواهد شد.دقت داشته باشید که اگر قرار است مزرعه زعفران شما از همه مزایای این کود بهره ببرد، لازم است از ترکیب مناسب با مقدار مناسب استفاده کنید.

بهترین ترکیب کود زاچ آب در مزارع مختلف

اینکه چه ترکیبی از کودها برای زاچ آب زعفران به کار گرفته شود به شرایط مزرعه و خاک بستگی دارد. در واقع هر مزرعه‌ای با توجه به سن و شرایط خاک خود نیازهای مختلفی دارد. بنابراین برای اینکه بهترین ترکیب کود زاچ آب را در مزرعه خود به کار ببرید، لازم است به نکات زیر توجه کنید:

  • برای مزارع نوزاد از 50 کیلوگرم کود NPK استفاده می‌کنند. کود NPK باید با ترکیب 12 واحد نیتروژن، 12 واحد فسفر و 36 واحد پتاسیم باشد. همچنین 10 کیلوگرم هیومیک اسید برای این مزرعه لازم است. آهن کلاته و ریزمغذی کامل کلاته نیز باید در کود زاچ آب زعفران به کار رود.
  • برای مزارع با تراکم بالاتر از مزارع نوزاد باید از 100 کیلوگرم کود NPK استفاده شود. ترکیب عناصر در این کود باید به ترتیب 10 واحد نیتروژن، 20 واحد فسفر و 30 واحد پتاسیم باشد. همچنین لازم است هیومیک اسید در مرحله کوددهی زاچ آب برای زعفران به کار گرفته شود. آهن کلاته و ریزمغذی کامل کلاته نیز از دیگر عناصر حیاتی برای زاچ آب این نوع مزارع زعفران است. جهت خرید کود هیومیک اسید مایع می‌توانید از طریق صفحۀ ذکر شده اقدام کنید.
  •  اگر تا 7 روز بعد از آبیاری احتمال سرمازدگی گیاه وجود دارد، نمی‌توان از کودهای حاوی ازت برای گیاه زعفران و خاک استفاده کرد.

دقت داشته باشید که هرگز نباید کود دهی شما به صورت تک عنصری باشد و یا اینکه خودتان ترکیب کود خود را بسازید. کود ها باید طی اندازه گیری های دقیق و تکنولوزی های روز تولید شود زیرا که ترکیبات اشتباه می‌تواند به خاک شما آسیب جدی وارد کند.

سخن نهایی

عوامل متعددی در افزایش کیفیت محصول با ارزش زعفران نقش دارند که کود زاچ آب یکی از حیاتی‌ترینِ آنهاست. کود زاچ آب زعفران درست بعد از برداشت محصول و هم زمان با پایان گلدهی زعفران انجام می ‌شود. از کود NPK می‌توان به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای زاچ آب زعفران یاد کرد اما مقدار استفاده و نوع ترکیب آن به شرایط مزرعه و خاک بستگی دارد.همچنین به هیچ عنوان نباید کود دهی شما به صورت تک عنصری باشد و در این زمینه حتما باید با کارشناس مشورت کنید.استفاده از این کود برای زعفران مزایای بی‌شماری به همراه دارد مانند: تقویت پیازهای دختری زعفران، تقویت زمین، بهبود جذب مواد غذایی توسط ریشه، بهبود کیفیت و کمیت محصول و درنهایت بهبود بازدهی مزرعه

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 3.1 / 5. امتیاز های این مقاله: 9

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها