علت خشک شدن درخت بادام چیست؟ + بهترین راه پیشگیری

علت خشک شدن درخت بادام

عوامل مختلفی می‌تواند در خشک شدن درخت بادام تاثیرگذار باشد که مهم‌ترین آن‌ها بیماری‌ها می‌باشند. معمولا نرسیدن آب و مواد غذایی به اندام‌های هوایی درخت باعث خشک شدن درخت می‌شود. بیماری‌هایی مانند گموز و پوسیدگی طوقه و ریشه از جمله مهم‌ترین عوامل خشکیدگی درختان بادام هستند.

در این مقاله قصد داریم نگاهی اجمالی به عوامل موثر در خشک شدن درخت بادام داشته باشیم و به مهم‌ترین دلایل آن بپردازیم. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خلاصه‌ای از این مقاله
بیماری‌های قارچی مانند فیتوفتورا می‌توانند باعث پوسیدگی طوقه و ریشه درختان بادام شوند، که در نتیجه موجب قطع ارتباط آب و مواد غذایی و خشک شدن درخت می‌شود. همچنین، آفات همچون کرم سفید ریشه و سوسک پوستخوار با تغذیه از ریشه‌ها و طوقه درخت، خشک شدن تدریجی درختان بادام را به همراه دارند.
آبیاری غیر اصولی در خاک‌های سنگین و رسی نیز باعث ایجاد شرایط مساعد برای پوسیدگی طوقه و ریشه می‌شود که در نهایت به خشک شدن درختان بادام می‌انجامد.

عوامل بیماری‌زا و نقش آن‌ها در خشک شدن درخت بادام در تابستان

بیماری‌ها جزو عواملی هستند که باعث تخریب بافت‌های درختان از جمله طوقه و ریشه می‌شوند. فعالیت قارچ‌ها روی این اندام باعث پوسیدگی و لهیدگی می‌شود. اگر طوقه و ریشه دچار پوسیدگی شوند راه ارتباطی آب و مواد غذایی قطع می‌شود و درخت خشک می‌شود. در ادامه به بیماری‌های متداول درخت بادام که باعث خشک شدن آن می‌شود خواهیم پرداخت.

بیماری‌های عامل قارچ فیتوفتورا در بادام

قارچ فیتوفتورا به بافت‌های مختلف درختان از جمله طوقه و ریشه حمله می‌کند و این قارچ به‌خصوص در نواحی دارای زخم، توانایی بالایی در نفوذ و ایجاد بیماری دارد.

  • پوسیدگی طوقه

این قارچ به بافت‌های گیاه از جمله طوقه می‌تواند حمله کند از محلی که طوقه قبلا زخم شده باید مراقبت شود که دچار نفوذ قارچ نشود. در صورت ابتلای طوقه درخت به بیماری قارچی، برگ‌ها شروع به زرد شدن و خشک شدن می‌کنند و درخت به یک‌باره شروع به خشک شدن می‌کند. این یکی از شایع‌ترین علت‌های خشک شدن درخت بادام در تابستان است.

  • پوسیدگی ریشه

این قارچ توانایی خسارت به ریشه‌ها و آلوده کردن آن‌ها را نیز دارد و باعث پوسیدگی آن‌ها نیز می‌شود. علائم پوسیدگی ریشه در اندام هوایی مانند پوسیدگی طوقه می‌باشد.

چنانچه درختان باغتان به این بیماری مبتلا شده و می‌خواهید رروند رشد این قارچ متوقف شود از «بهترین سم قارچ کش بادام» استفاده کنید.

کمبود عناصر غذایی، علت خشک شدن درخت بادام

تغذیه متعادل درخت بادام باعث بهبود رشد و افزایش مقاومت نسبت به بیماری‌ها و آفات می‌شود. درخت بادام در صورت کمبود مواد غذایی به خصوص عناصر پرمصرف (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) نسبت به بیماری‌ها حساس می‌شود.

مصرف کودها با توجه به آزمون خاک و برگ می‌تواند در جلوگیری از خشک شدن درخت بادام بسیار موثر باشد.

برای تقویت درختان بادام و پیشگیری از این سری مشکلات پیشنهاد می‌کینم از «برنامه کوددهی بادام» استفاده کنید که بهترین کودها طبق نظر کارشناسان کشاورزی در آن لحاظ شده‌اند. پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقالۀ ذکر شده را مطالعه کنید.

خشک شدن درخت بادام بر اثر کمبود موادغذایی

آفات، علت خشک شدن درخت بادام

دو آفت مهم درختان بادام از جمله کرم سفید ریشه و سوسک پوستخوار از جمله مهم‌ترین آفات بادام هستند که فعالیت و تغذیه آن‌ها از درختان بادام باعث خشک شدن تدریجی و در برخی موارد خشک شدن ناگهانی درختان بادام می‌شود.

  • کرم سفید ریشه

لاروهای کرم سفید ریشه در زیر خاک زندگی می‌کنند و از ریشه‌های درختان تغذیه می‌کنند. فعالیت این کرم باعث سبز خشک شدن برگ‌ها می‌شود و در ادامه باعث خشک شدن کامل درختان می‌شود. معمولا این کرم به دلیل استفاده از کودهای دامی تازه و فرآوری نشده وارد باغ می‌شود.

  • سوسک پوستخوار

این سوسک در بهار تخم‌های خود را زیر پوست ناحیه طوقه درخت می‌گذارد و با مساعد شدن شرایط آب و هوا لاروها از تخم خارج شده و شروع به تغذیه از ناحیه طوقه می‌کنند. فعالیت لاروهای این سوسک باعث خشک شدن درختان بادام در تابستان خواهد شد. معمولا در باغاتی که آبیاری منظم و تغذیه اصولی رعایت می‌شود این آفت نمی‌تواند خسارت قابل توجهی وارد کند.

آبیاری غیر اصولی، علت خشک شدن درخت بادام

در باغاتی که دارای خاک‌های سنگین و رسی بوده و آبیاری آن‌ها به صورت غرقابی اجرا می‌شود پوسیدگی طوقه و ریشه بیشتر دیده می‌شود. در این شرایط آب به طور مستقیم و طولانی مدت با طوقه درخت برخورد می‌کند و شرایط را برای ایجاد گموز و سایر بیماری‌ها فراهم می‌کند. بیماری‌ها نیز عامل مستقیم خشک شدن درخت بادام در تابستان است.

برای اینکه از یک رژیم آبیاری صحیح پیروی کنید و ناخواسته به درختان آسیب نزنید، پیشنهاد می‌کنیم نحوه آبیاری درخت بادام را مطالعه کنید.

سخن پایانی

عامل اول خشک شدن درخت بادام مربوط به بیماری‌های طوقه و ریشه و آفاتی همچون کرم سفید ریشه هستند. سیستم آبیاری نامناسب نیز می‌تواند شرایط را برای ایجاد بیماری‌های طوقه و ریشه فراهم کند. آیا شما کشاورزان تا به حال دچار خشک شدن ناگهانی درخت بادام در باغتان شدید؟ تجربیات خود را با ما و دیگر باغداران به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

برخی باغداران از محصول ندادن درختان بادام شکایت دارند، به همین منظور عوامل این مشکل را در مقالۀ علت «بار ندادن درخت بادام» بررسی کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم آن را مطالعه کنید.
یکی از کودهایی می‌تواند درخت را در برابر آفات مقاوم کند و برای رشد درختان بادام نیز مفید است، «کود گوگرد برای بادام» است. پیشنهاد می‌کنیم از این کود سالانه یکبار حتما استفاده کنید.

پرسش‌های متداول

برخی درختان بادام باغم خشک شده دلیلش چیست؟

عوامل متعددی باعث خشک شدن درخت بادام می‌شوند. از مهم‌ترین‌های آن بیماری‌های طوقه و ریشه است و همچنین کرم سفید ریشه نیز در درجه دوم می‌تواند باعث خشک شدن درخت بادام شود.

آیا درخت بادامی که خشک شده قابل درمان است؟

بستگی به میزان خسارت دارد اگر خسارت به حدی باشد که علائم شدید شده و درخت کاملا خشک شده باشد راهی ندارد اما در مراحل اولیه با رفع عامل و تقویت درخت امکان بازگشت درخت وجود دارد.

 بهترین راه برای پیشگیری از خشک شدن درخت بادام چیست؟

تهیه نهال استاندارد و گواهی شده، کاشت اصولی نهال‌ها و استفاده از روش‌های آبیاری صحیح از مهم‌ترین عوامل موثر بر پیشگیری از خشک شدن درخت بادام می‌باشد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 0 / 5. امتیاز های این مقاله: 0

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها