زمان استفاده از کود سولو پتاس (سولفات پتاسیم)

زمان مصرف کود سولفات پتاسیم

به طور طبیعی عنصر پتاسیم به فراوانی در سطح پوستۀ زمین یافت می‌شود اما با این شرایط که در هنگام استخراج سولفات پتاسیم ما مشکلی روبه رو هستیم و آن هم این مورد است که هیچ‌گاه این عنصر به صورت خالص استخراج نمی‌شود و با عناصری نظیر منیزیم، سدیم و کلرید همراه است. برای جداسازی سولوپتاس نیاز به پردازش‌های خاصی است که باید بر روی مواد دست آمده صورت بگیرد. پس با این وجود این شرایط، باید در تهیۀ کود اصل آن توجه کافی را داشته باشید.
علاوه بر تهیۀ کود اصل سولوپتاس باید به فاکتور‌های متعدد و مهمی در امر کوددهی آن توجه کنید تا بتوانیم نتیجۀ عالی از این کود بگیرید. یکی از این آیتم‌ها که در کنار دیگر آیتم‌ها از حساسیت خاصی برخوردار است زمان استفاده از کود سولو پتاس است که بصورت مفصل در کنار دیگر آیتم‌ها به آن در این مقاله خواهیم پرداخت.

آشنایی با کود سولفات پتاسیم

سولوپتاس چیست؟ مصرف کود سولوپتاسسولفات پتاسیم از جمله کود‌های پرمصرف است که در صنعت کشاورزی و پرورش انواع گل‌ها و گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. نام تجاری سولفات پتاسیم “سولوپتاس” است که از ترکیب دو عنصر پتاس و گوگرد تشکیل شده است. هر کدام از این دو عنصر نقش و عملکرد خاصی دارند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

زمان استفاده از کود سولوپتاس

عنصر پتاسیم (K) یا همان پتاس، بیشتر از محل رسوبات نمکی قدیمی در نقاط مختلف جهان استخراج می‌شود و در خاک‌هایی که قادر نیستند مواد مغذی گیاهان را تأمین کنند مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به عبارتی پتاسیم به صورت مستقیم در بافت گیاه حضور ندارد اما در بسیاری از عملکرد‌های فیزیولوژیکی مهم و اساسی گیاه نقش مهمی را ایفا می‌کند، از جملۀ این عملکرد‌ها می‌تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید پروتئین‌ها، آنزیم‌ها، تشکیل نشاسته و قند‌ها
  • استفاده و بهره‌وری مناسب از آب و جلوگیری از تنش کم آبی
  • حضور پتاسیم برای عمل فتوسنتز گیاه بسیار مهم است.
  • نقش اساسی در حمل و نق داخل گیاه
  • کنترل تعرق گیاه و…

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کود سولفات پتاسیم، می‌توانید مقالۀ کود سولوپتاس چیست؟ را مطالعه فرمایید.

زمان استفاده از کود سولو پتاس

در رابطه با زمان مصرف کود سولفات پتاسیم (سولوپتاس) توجه به این نکته بسیار اساسی و مهم است که اگر در بهترین زمان ممکن از این کود استفاده کنید؛ می‌توانید بیشترین بهرۀ ممکن را از آن بگیرید. بدین صورت پیدا کردن بهترین زمان مصرف کود سولوپتاس می‌تواند برای کشاورزان و باغداران عزیز نقش بسیار مهمی را ایفا کند.

در دو بازه زمانی، استفاده از کود سولفات پتاسیم می‌تواند شما را به نتیجۀ دلخواه و مطلوب برساند. دو زمان مصرف سولوپتاس عبارت‌‌ است از:

  • تحریک گلدهی: اگر در زمانی که درختان و یا گیاهان وارد مرحلۀ گلدهی می‌شوند، در این بازه که تقریباً در فرودین ماه اتفاق می‌افتد کوددهی سولوپتاس را انجام دهید؛ می‌توانید شاهد چند برابر شدن میزان گلدهی محصولاتتان شوید. پس یکی از دو بازه طلایی در رابطه با زمان مصرف سولفات پتاسیم “زمان گلدهی” است.
  • درشت شدن میوه: یکی دیگر از بازه زمانی‌های مهم در کوددهی سولوپتاس هنگامی است که محصولاتتان وارد مرحلۀ حجم‌گیری می‌شوند؛ در این زمان با مصرف کود سولوپتاس می‌توانید به درشت شدن محصولاتتان کمک کنید. به عنوان مثال در گوجه‌فرنگی، هنگامی که گوجه‌ها هنوز سبز هستند و وارد مرحله‌ی رنگ‌گیری و حجم‌گیری نشده‌اند، با کوددهی سولوپتاس می‌توانید شاهد افزایش حجم آنها باشید.

رعایت و توجه به زمان استفاده از کود سولوپتاس به شما کمک می‌کند تا بتوانید از تمامی مزایا و خواص آن بهره ببرید.

استفاده از سولو پتاس در زمان درشت شدن میوه
توجه به زمان مصرف کود سولفات پتاسیم، یکی از فاکتورهای بسیار مهم در کوددهی است که برای گرفتن نتیجۀ دلخواه، باید به آن توجه ویژه‌ای کرد.

فواید سولوپتاس (سولفات پتاسیم)

با توجه به پرمصرف بودن میزان سولوپتاس، بدون شک این کود دارای خواص و مزایای فوق‌العاده‌ای برای محصولات و گیاهان است که در ادامه به خواص کود سولوپتاس می‌پردازیم:

  • بالاتر رفتن ارزش غذایی محصولات از طریق کمک به تشکیل انواع ویتامین‌ها، نشاسته و شکر در گیاه
  • بالاتر رفتن میزان مقاومت گیاه با در شرایط سخت همچون کم آبی و گرمای بسیار زیاد
  • مقاومت در برابر آفتاب سوختگی
  • رنگ‌آوری بهتر محصولات
  • درشت‌تر شدن محصول

کودهای دارای پتاسیم، مزایای فراوانی دارند که در قسمت فوق به آن‌ها اشاره کردیم، در ادامه به معایب کود سولوپتاس می‌پردازیم.

معایب کود سولفات پتاسیم

شاید بپرسید که مگر این کود با مزایای فراوانی که دارد می‌تواند معایبی هم داشته باشد؟ در جواب باید بگوییم بله این کود کم و کاستی‌هایی هم دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  •  در حالی که سولفات پتاسیم پتاسیم و گوگرد را تامین می‌کند، فاقد سایر مواد مغذی ضروری مانند نیتروژن و فسفر است.
  • سولفات پتاسیم در مقایسه با سایر کودهای پتاسیم مانند کلرید پتاسیم حلالیت نسبتاً کمی دارد و خیلی دیر در در دسترس گیاه قرار می‌گیرد.
  • سولفات در سولفات پتاسیم می‌تواند در طول زمان به اسیدی شدن خاک کمک کند، به خصوص اگر بیش از حد استفاده شود. خاک اسیدی می تواند بر گیاهان و میکروارگانیسم‌های خاص تأثیر منفی بگذارد و به طور بالقوه منجر به عدم تعادل pH خاک شود.

علاوه بر موارد ذکر شده، کود سولوپتاس دارای درصد بسیار کمی از پتاسیم است و نمی‌تواند نیاز گیاه را تأمین کند بنابراین بهتر است که از کودهایی استفاده کنید که درصد بالایی از پتاس را دارند. اگر هدف شما از استفادۀ سولوپتاس، درشتی میوه‌ها و افزایش تناژ محصولاتتان مثل سیب زمینی، پسته، چغندر و لوبیا می‌باشد می‌توانید از مقالۀ کود کا 60 شوک بازدید کنید.

علائم کمبود پتاسیم

عنصری همچون پتاسیم، یکی از پرمصرف‌ترین و ضروری‌ترین عناصر مورد نیاز انواع گیاهان است؛ در صورت عدم تأمین این عنصر، گیاه دچار تغییراتی می‌شود که در ادامه علائم کمبود عنصر پتاسیم را با هم بررسی می‌کنیم پس با ما همراه باشید.

وضعیت برگ انواع درختان و گیاهان

در انواع برگ‌های صیفی‌جات که بصورت دو لپه‌ای وجود دارند؛ کمبود پتاسیم خود را به صورت تغییر رنگ نشان می‌دهد که این تغییر رنگ ابتدا زرد و سپس به رنگ قهوه‌ای تبدیل می‌شود و این تغییرات ابتدا از لبه‌های برگ آغاز شده و سپس به بقیه نقاط برگ نیز سرایت می‌کنند.

و از دیگر علائم آن می‌توان به رویش نامنظم و نامرتب برگ‌ها اشاره کرد؛ و این آشفتگی به آسانی و به وضوح برای همگان قابل رویت است.

وضعیت ریشه

اگر ریشه را به عنوان مرکز فرمانروایی گیاه در نظر بگیریم؛ در صورت کمبود پتاسیم، ریشه وارد بحران می‌شود و حالتی همانند له‌شدگی به خود می‌گیرد. و با توجه مریض شدن ریشه، به سرعت این تغییر روند کل ساختمان گیاه را دچار دگرگونی می‌کند و رشد گیاه متوقف می‌شود.

شرایط نابسامان در گیاه، موجب شکل گیری انواع مشکلاتی همچون کاهش مقاومت گیاه در برابر انواع آفات، مشکل سبزینگی و در ادامه مردن برگ‌های گیاه و… می‌شود.

به این نکته نیز توجه کنید که طبیعتاً درمان بیماری‌هایی همچون کمبود پتاسیم بشدت پرهزینه‌تر و زمان‌گیر‌تر از پیشگیری از آن است. پس با اقدامات مناسب و داشتن برنامه غذایی به راحتی می‌توان به بیشترین میزان بهره‌وری از محصولات، به دور از هر گونه بیماری رسید.

نحوه مصرف کود سولوپتاس

یکی از راحت‌ترین و در عین حال ارزان‌ترین راه‌هایی که با انجام آن می‌توانید مقاومت انواع محصولات و گیاهان خود را بالا ببریم استفاده از کود سولوپتاس است. در ادامه نحوه و میزان مصرف این کود را بررسی می‌کنیم.

نحوه‌ استفاده از سولوپتاس

سولوپتاس محلول پاشی می‌شود؛ همچنین سولوپتاس را می‌توان از انواع راه‌های سنتی و مدرن نیز همچون چالکود، همراه با آبیاری و… مورد استفاده قرار داد و از این بابت دچار هیچ‌گونه محدودیتی نیستیم.

مقدار مصرف سولفات پتاسیم

میزان مصرف کود سولوپتاس مانند دیگر کود‌ها به عواملی متعدد و گوناگونی بستگی دارد که این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  • سن گیاه
  • نوع گیاه
  • شرایط خاک

اما اگر بخواهیم بصورت کلی از مقدار مصرف سولوپتاس اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم به شکل زیر می‌توان از آن استفاده کرد.

  • میزان مصرف سولوپتاس برای هر درخت به ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم است.
  • میزان مصرف سولوپتاس در هکتار ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم است.
  • برای محلول پاشی سولوپتاس نیز ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم از کود را باید در یک لیتر آب حل کنید.
  • مصرف کود سولفات پتاسیم مایع به صورت محلول پاشی برای گیاهان زراعی شش تا هشت کیلوگرم در هکتار است. برای باغات هشت تا ده کیلوگرم در هکتار است. و برای گلخانه هم چهار تا شش کیلوگرم در هکتار می توان از این کود استفاده کرد.

سخن پایانی

در این مقاله راجع به زمان استفاده از کود سولو پتاس و روش صحیح استفاده از آن را بررسی کردیم. در مجموعه نیاز گیاهان تمامی تلاش ما بر این منوال است که بتوانیم با ارائه خدمات مشاوری، راه حل مناسبی را در رابطه با مشکلاتتان در اختیارتان قرار دهیم.

در صورت نیاز به خدمات مشاوره‌ای ما می‌توانید با شمارۀ تماس حاصل فرمایید. همچنین در بخش دیدگاه‌ها منتظر دریافت نظرات و سوالات شما عزیزان هستیم و در اولین فرصت پاسخگوی شما همراهان عزیز خواهیم بود.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 3.5 / 5. امتیاز های این مقاله: 17

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
غلامرضا زارعی

سلام زارعی هستم اگه درزاج آب ازکود پتاس استفاده کنیم خوبه یانه چون من زعفران رازاج آب دادم وکود پتاس وکوداوره دادم چه جوریه راهنمایی کنید ممنونم