ما در این مقاله به نکاتی مهم و کاربردی درباره مصرف کود فسفر بالا اشاره میکنیم که برای کشت هر محصولی از میوه گرفته تا محصولات زراعی، لازم است بدانید و برای افزایش تناژ و دریافت بیشترین بازدهی به آنها عمل کنید.
قبل از آنکه بدانید بهترین زمان مصرف کود فسفر بالا چه زمانی است، بهتر است ابتدا با تعریف کود فسفر بالا آشنا شوید. سپس زمان دقیق استفاده را شرح میدهیم و انواع روشهای مصرف کود فسفر بالا را با یکدیگر مقایسه میکنیم و معایب و مزایای هرکدام را توضیح میدهیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
خلاصهای از این مقاله کود فسفر بالا یکی از سه عنصر درشت مغذی است. بهترین زمان مصرف کود فسفر بالا قبل از کاشت، قبل از گلدهی و در طول فصل رشد از آن است. مرکبات، مغزی جات و برخی از محصولات زراعی نیاز بیشتری به عنصر فسفر دارند. از کود فسفر بالا میتوانید به روشهای آبیاری، محلول پاشی و مصرف خاکی استفاده کنید. چند نوع نانو کود فسفر مایع موجود در فروشگاه ما، کود فسفر 10-52-10 (شوک و بمب) و فسفر بالا 80 درصد شوک و فسفر بالا 90 درصد بمب هستند. |
آشنایی با کاربرد کود فسفر بالا
کودهای فسفر بالا در انواع مختلف تولید میشوند و به طور کلی هرکودی که درصد فسفر بالایی داشته باشد در گروه کودهای فسفر بالا قرار میگیرد. تصمیمگیری برای استفاده از هر کدام تا حد زیادی به هدف شما از کوددهی بستگی دارد.
فسفر عنصری متحرک است این بدان معنا است که گیاهان قادر به انتقال فسفر از بخشهای قدیمیتر به بخشهای جوانتر و فعالتر هستند، یعنی جایی که وجود این عنصر برای فرآیندهای حیاتی مانند رشد ریشه، تشکیل دانه و گلدهی ضروری است.
فسفر در گیاهان کاربردهای مختلفی دارد اما تمام کشاورزان آن را به عنوان تقویت کننده رشد ریشه میشناسند. در واقع فسفر یک عنصر عمومی برای افزایش رشد ریشه هر گیاهی است.
ما قبلاً در مقالهای تحت عنوان کود سیاه چیست؟ به طور کامل درباره ویژگیهای این کود صحبت کردهایم و معایب و مزایای آنها را توضیح دادهایم. پیشنهاد میکنیم جهت تصمیم گیری راحتتر برای انتخاب کود مورد نیاز، حتماً مقاله آن را مطالعه کنید.
بهترین زمان مصرف کود فسفر بالا چه زمانی است؟
به طور کلی از انواع کود فسفر بالا مانند سوپر فسفات، سوپر فسفات تریپل، مونو آمونیوم فسفات، دی آمونیوم فسفات در زمان کاشت یا قبل از کاشت استفاده میشود. قبل از کاشت همراه با شخم زدن به خاک اضافه میشود و دومین مرحله بعد از کاشت دانه، پیاز گیاه یا نهال به خاک اضافه میشود تا سبب سازماندهی ریشه شود.
زمان مصرف کود فسفر بالا برای محصولات زراعی
محصولات زراعی مانند گندم و جو، ذرت و برنج، سبزیجات و صیفیجات نیاز زیادی به فسفر دارند.
زمان کاشت: اولین مرحله آن قبل از کاشت محصول میباشد؛ زیرا به گیاه کمک میکند شروعی قوی داشته باشد و از همان ابتدا سبب استحکام ریشه و ساقه میشود. افزودن کود فسفر در زمان کاشت میتواند به توسعه سریع ریشهها کمک کند.
رشد اولیه: استفاده از کود فسفر در مراحل اولیه رشد یعنی حدوداً یک تا دو هفته پس از کاشت، خصوصاً وقتی گیاهان نیاز به تقویت سیستم ریشهای دارند ضروری است.
اگر در مزرعه خود شاهد بنفش شدن ساقه و و برگ، کاهش رشد گیاه و پنجه دهی ضعیف شدید بدانید که مزرعه شما دچار کمبود فسفر است و باید هرچه زودتر از کود فسفر بالا استفاده کنید و نیاز گیاهان خود را برطرف کنید.
اگر کشت گندم دایرد پیشنهاد میکنیم حتماً کود فسفر بالا برای گندم را نیز مطالعه کنید تا بدانید که گندم در کدام مراحل رشد بیشتر به عنصر فسفر نیاز دارد.
زمان مصرف کود فسفر بالا برای مرکبات
مرکبات میوههایی مانند لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و… را شامل میشود و در ایران بخش زیادی از باغات را به خود اختصاص میدهند، از این جهت، افزایش کیفیت میوهها برای باغداران بسیار حائز اهمیت است. عنصر فسفر در مرکبات علاوه بر بهبود ریشه دهی و افزایش رشد درخت، نقش مهم و بسیار تاثیرگذار را ایفا میکند.
عنصر فسفر در درختان مرکبات تعیین کننده طعم میوه است و باعث خوشطعم شدن میوه شده و در نتیجه افزایش بازار پسندی را به همراه دارد. بنابراین ضروری است که بدانید برای بهبود عطر و طعم میوه چه زمانی باید از کود فسفر بالا برای مرکبات استفاده کنید.
- اولین مرحله استفاده از کود فسفر بالا برای مرکبات قبل از کاشت یا در زمان کاشت نهال است تا به افزایش ریشهدهی نهال کمک کند.
- دومین مرحله آن در زمان ریزش گل است که سبب بازیابی انرژی از دست رفته درخت شود.
- سومین مرحله زمان تشکیل میوه است.
- چهارمین مرحله هنگام سفت شدن و درشتن شدن میوه میباشد تا باعث بهبود طعم شود.
از آنجا که مرکبات محصولات بسیار مهمی هستند، یک مقاله را به توضیحات کود فسفر بالا برای مرکبات اختصاص دادهایم. پیشنهاد میکنیم حتماً این مقاله را مطالعه کنید.
زمان مصرف کود فسفر بالا برای محصولات باغی
اوایل بهار: قبل از شروع فصل رشد، برای درختان میوه که نیاز به فسفر برای تقویت گلدهی و تشکیل میوه دارند، حتما از این کود استفاده کنید.
پس از برداشت: مصرف کود فسفر بالا پس از برداشت میتواند به تجدید قوای گیاه برای سال بعد کمک کند.
زمان مصرف کود فسفر بالا برای مغزیجات
زمان مصرف کود فسفر بالا برای مغزیجات، مانند بادام، گردو، فندق، و پسته، به چندین عامل کلیدی بستگی دارد که شامل مراحل رشد گیاه، شرایط خاک، و نیازهای خاص گونه میشود. در ادامه بهترین زمانها برای کود دهی فسفر بالا به مغزیجات آورده شده است:
قبل از کاشت
- اصلاح خاک: اعمال کود فسفر بالا به خاک قبل از کاشت یا در زمان کاشت نهال برای تأمین محیط رشد مناسب برای توسعه ریشههای جوان مهم است.
دوره رشد اولیه
- پس از کاشت نهال: کود دهی با فسفر بالا پس از استقرار نهالها و در طول دوره رشد اولیه میتواند به تقویت سیستم ریشه و تأمین انرژی لازم برای رشد سریع کمک کند.
دوره گلدهی و تشکیل میوه
- قبل گلدهی: کود دهی عنصر فسفر قبل دوره گلدهی میتواند به بهبود کیفیت گلدهی و تشکیل مغز کمک کند و در نتیجه به افزایش بهرهوری مغزیجات منجر شود.
فصل رشد
- پاییز یا اوایل بهار: کود دهی فسفر بالا در پاییز پیش از شروع دوره استراحت زمستانی یا در اوایل بهار قبل از شروع دوره رشد فعال توصیه میشود. این زمانبندی به درختان کمک میکند تا از مواد مغذی ذخیرهشده برای شروع قوی در فصل رشد جدید استفاده کنند.
طریقه مصرف کود فسفر چگونه است؟
روش مصرف کود فسفر بالا به نوع کودی که انتخاب میکنید بستگی دارد. کودهای فسفر بالا به سه شکل مایع، پودری و گرانوله وجود دارند که روش مصرف هرکدام با یکدیگر متفاوت است. بهتر است که کود دهی فسفر در نزدیکی ریشه انجام شود تا ریشه بتواند به سرعت فسفر موجود در خاک را جذب کند.
در ادامه به بررسی روشهای مصرف و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت:
- آبیاری
بهترین روش کوددهی کود فسفر بالا روش آبیاری است. در این روش مقدار مورد نیاز از کود فسفر بالای مایع یا پودری را با مقدار لازم آب مخلوط کنید و سپس همراه با آب آبیاری وارد زمین کنید. استفاده از این روش در زمانهای ابتدای جوانه زنی یا ابتدای کاشت تاثیر فوقالعادهای دارد.
مزایا: در این روش عنصر فسفر به صورت محلول درآمده و به سرعت توسط ریشه جذب میشود و میتواند در کمترین زمان ممکن تاثیر خود را بگذارد. همچنین در این روش با چالش خاصی رو به رو نیستید و با صرف کمترین هزینه و نیروی انسانی میتوانید زمین و باغ بزرگ را را کوددهی کنید.
نکته: در مصرف کود فسفر بالای پودری باید دقت کنیم که حتما به خوبی در آب حل شده باشد تا بتواند بیشترین عملکرد را نشان دهد. درصورتی که بعد از حل کردن کود پودری در آب، مقداری از آن ته نشین شد نشان دهنده وجود ناخالصی در آن است.
- محلول پاشی
در این روش مجددا مقدار مورد نیاز از کود مایع یا پودری را با آب مخلوط کرده و با دستگاههای سمپاش، روی گیاهان اسپری کنید. بهترین زمان محلول پاشی نیز زمانی است که گیاه مراحل ابتدایی رشد را سپری میکند و در خزانه قرار دارد.
مزایا: عنصر فسفر در این روش برخلاف روش آبیاری، مستقیما از طریق برگ جذب شده و با سرعت بیشتری تاثیر خود را خواهد گذاشت.
معایب: استفاده از این روش نیازمند نیروی انسانی بیشتر برای اسپری کردن کود در مزرعه یا باغ شماست و این مسئله سبب افزایش هزینههای اقتصادی جهت تهیه دستگاه مخصوص و نیروی کار میشود.
- مصرف خاکی
در این روش باید چالههایی در نزدیکی ریشه گیاهان حفر کنید و کود گرانوله و جامد را در آنها ریخته و سپس با خاک روی آن را بپوشانید که به آن چالکود میگویند. روش دیگر برای مصرف خاکی پخش کردن کود جامد با دست یا دستگاه بر روی خاک و در زمان قبل از کشت است.
مزایا: کود فسفر در این روش در خاک میماند و گیاه میتواند به مرور و در طول دوره رشد خود از آن استفاده کند.
معایب: عنصر فسفر در این روش به صورت جامد است و جذب آن توسط ریشه به مدت زمان زیادی نیاز دارد. همچنین کودهای گرانوله درصد ناخالصی بالایی دارند و به مرور سبب مسمومیت خاک میشوند؛ بنابراین استفاده از این روش منسوخ شده و چندان توصیه نمیشود.
خرید بهترین کود فسفر بالا برای گیاهان
ما در مجموعه نیاز گیاهان همواره در تلاشیم تا با تهیه و عرضه انواع کودهای شیمیایی و طبیعی مورد نیاز جهت افزایش کیفیت محصولات کشاورزی به شما باغدار و کشاورز محترم به بهترین شکل ممکن خدمات رسانی کنیم.
- کودهای فسفر بالا NPK
کودهای فسفر بالا در فروشگاه ما تنوع بالایی دارند، یک نمونه از کودهای فسفر بالا که طرفداران زیادی در بین مصرف کنندگان دارد، کود فسفر بالا 10-52-10 است. این نوع کود از 52 درصد فسفر، 10 درصد نیتروژن و 10 درصد پتاسیم تشکیل شده است.
به دلیل وجود سه عنصر درشت مغذی در این کود، آن را به کود NPK نیز میشناسیم. با استفاده از این کود میتوانید علاوه بر بهره بردن از مزایای فسفر، از خاصیت رشد رویشی نیتروژن و بالا بردن مقاومت گیاه توسط پتاسیم نیز بهره مند شوید.
در قسمت زیر، دو نوع کود فسفر بالا خارجی تهیه شده با فناوری نانو را از برندهای شوک و بمب مشاهده میکنید.
-
کود فسفر بالا 10.52.10 بمب363.375 تومان – 3.876.000 تومان
-
کود فسفر بالا 10-52-10 مایع شوک408.500 تومان – 4.560.000 تومان
- کودهای فسفر بالا
اگر قصد دارید به طور خاص از مزایای عنصر فسفر بهره مند شوید، پیشنهاد ما به شما کود فسفر بالا 80 درصد شوک و کود فسفر بالا 90درصد بمب هستند.
-
کود فسفر بالا 90 درصد بمب403.750 تومان – 4.037.500 تومان
-
کود فسفر بالا 80 درصد شوک427.500 تومان – 4.750.000 تومان
شما میتوانید جهت تهیه کودهای مورد نیازتان بر روی صفحه محصول کلیک کنید یا وارد وب سایت فروشگاه نیاز گیاهان شده و از این طریق سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.
سخن نهایی
در این مقاله راجع به نحوه و زمان مصرف کود فسفر بالا صحبت کردیم. اشاره کردیم که بهترین زمان کود فسفر بالا در اکثر محصولات قبل از کاشت نهال و هنگام فصل رشد است.
شما عزیزان میتوانید با کارشناسان ما نیز در زمینۀ تهیۀ کودهای کشاورزی مشورت کنید و با دریافت مشاوره بهترین انتخاب را انجام دهید.
مطالب مرتبط یکی از درشت مغذیهای ضروری برای گیاهان عنصر پتاسیم است. ما در مقالهای تمام اطلاعات مربوط به کود پتاس بالا را توضیح دادهایم که مطالعۀ آن را به شما توصیه میکنیم. کود ازت بالا یا همان کود نیتروژن از پر مصرفترین کودهای کشاورزی است. منتهی در زمان مصرف این کود نیز نکات مهمی وجود دارد که در صورت رعایت آنها، میتوانید بهترین نتیجه را از کود دهی دریافت کنید. |