شناخت انواع درخت پسته (معرفی رقم های پسته)

معرفی انواع درخت پسته

پسته یکی از خشکبار محبوب در ایران و جهان است. خوشبختانه نام کشور عزیزمان ایران در لیست بهترین تولیدکنندگان پسته در جهان قرار دارد. همین موضوع باعث شده است تا حجم قابل‌توجهی از پسته‌های ایرانی به خارج از کشور صادر شوند. همچنین پسته در ایران نسبت به دیگر خشکبارها قیمت بالاتری دارد. به همین دلیل انتخاب بهترین نوع درخت پسته برای کاشت به دغدغه بسیاری از باغداران تبدیل شده است تا بتوانند از فروش آن درآمد کسب کنند. بنابراین شناخت رقم های پسته بر شما واجب بوده و لازم است بهترین نوع درخت پسته را بشناسید. اگر شما نیز می‌خواهید با انواع درخت پسته آشنا شوید بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

شناخت بهترین نوع درخت پسته برای کاشت

بهترین نوع درخت پسته برای کاشت مشخصاتی دارد که بد نیست با آن‌ها آشنا باشید. اولین ویژگی یک نهال عالی پسته این است که در برابر کم‌آبی مقاوم باشد. زیرا برخی از ارقام پسته در مناطق گرمسیری کاشته می‌شوند و بهترین بازدهی را نیز در همین آب و هوا دارند و به همین دلیل باید مقاومت خوبی در برابر کم آبی داشته باشد. یک نهال عالی و باکیفیت باید بازدهی بالایی داشته باشد. در صورت بازدهی پایین سود حاصله از فروش پسته‌ها نیز کاهشی خواهد بود که اتفاق پسندیده‌ای نیست. به طور متوسط پیش‌بینی می‌شود که بهتر است در هر خوشه از درخت حداقل 18 عدد پسته رویت شود. توصیه می‌شود قبل از تهیه درخت پسته نهال آن را کاملاً بررسی نمایید. یک درخت پسته عالی و باکیفیت باید عاری از هر گونه زخم دیدگی و خراش باشد. این خراش می‌تواند در آینده سلامت درخت را با مشکل مواجه کند و حتی موجب خشکی آن شود.

شناخت رقم های پسته و کاشت آنها در باغ

نهال درخت پسته باکیفیت باید یک‌سره باشد. اگر مشاهده کردید که نهال چند شاخه شده است بهتر است از خرید آن صرف‌نظر نمایید. زیرا نهال‌های یک‌تکه از کیفیت بهتری برخوردار هستند و می‌توانند بازدهی بیشتری برای شما داشته باشند. همچنین سعی کنید نهالی خریداری کنید که شناسنامه دار باشد. بهتر است قبل از خرید به سن درخت پسته نیز دقت کنید. بهترین نوع درخت پسته برای کاشت معمولاً بین 1 تا 2 سال سن دارد که باید به آن توجه کنید. علاوه بر این مطمئن شوید که تنه نهال از طول و قطر مناسبی برخوردار باشد تا در آینده مشکلی برای شما پیش نیاید.  

شناخت انواع درخت پسته

حال که با مشخصات یک نهال پسته عالی و ایدئال آشنا شدید وقت آن رسیده تا به سراغ شناخت انواع درخت پسته برویم. در ایران چندین نهال پسته وجود دارند که بهترین بازدهی را داشته و محصول نهایی آن‌ها نیز از بالاترین کیفیت برخوردار هستند. پس بهتر است برای کاشت درخت پسته به سراغ این گزینه‌ها بروید. برای شناخت انواع درخت پسته در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین آن‌ها را به شما معرفی نماییم.  

رقم پسته اکبری

رقم پسته اکبری بدون شک یکی از بهترین گزینه‌ها برای کشت خواهد بود. این رقم کاملاً ایرانی بوده و اولین مورد آن در ایران دیده شده است. پس اگر به دنبال یک نهال ایرانی با مرغوبیت بالا هستید به سراغ پسته اکبری بروید. محصولات این درخت بسیار زیبا و لوکس هستند و برای صادرات از آنها بسیار استقبال می‌شود. پسته اکبری جزو درخت‌های کوتاه بوده و خیلی رشد نمی‌کند. به همین دلیل نگهداری و هرس‌کردن آن برای باغ‌داران عزیز راحت‌تر خواهد بود. لازم به ذکر است که این درخت مناسب مناطق سرد سیر است و برای پرورش آن به یک زمین زراعی با خاک مناسب نیاز خواهید داشت. این درخت پس از پیوند بعد از گذشت حدود 2 الی 3 سال به بازدهی خواهد رسید. به همین دلیل به‌راحتی می‌توانید با فروش محصولات خود هزینه‌های اولیه‌ای که کردید را در جیب خود ببینید. از نظر بازدهی و سودآوری درخت پسته اکبری یکی از بهترین‌ها بوده و شکی در این موضوع نیست.

کاشت پسته با رقم مناسب و افزایش تناژ محصول

البته لازم به ذکر است که این درخت برای باردهی به پیوند احتیاج خواهد داشت. همان‌طور که خودتان به‌خوبی می‌دانید درختان پسته در دو نوع نر و ماده موجود هستند. درصورتی‌که این دو را به هم پیوند نزنید امکان میوه دهی وجود نخواهد داشت و درخت بیهوده رشد خواهد کرد. پس از اینکه عمل پیوند زدن را انجام دادید کافی است که 2 سال صبر نمایید. در بین انواع درخت پسته، مدل اکبری در این زمینه جزو بهترین‌ها است. پس از گذشت 2 سال درخت شروع به باردهی خواهد کرد. پس از آن تنها کافی است پنج سال صبر نمایید تا باردهی درخت به بالاترین سطح خود برسد و محصول بیشتری برداشت کنید. این درخت مقاومت بالایی نسبت به سرما دارد اما در برابر آفاتی مانند پسیل بسیار حساس است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های  این درخت این است که در بین انواع درخت پسته دیر گل می‌باشد. معمولاً شکوفه‌های این درخت در اواخر ماه فروردین نمایان خواهند شد.  

رقم پسته احمد آقایی

در بین انواع درخت پسته، پسته احمد آقایی نیز یکی از بهترین گزینه‌ها است. این نهال نیز کاملاً ایرانی بوده و در ایران رشد می‌کند. یکی از بهترین مناطقی که می‌توان پسته احمد آقایی را کاشت شهر رفسنجان است. حتی این درخت برای اولین‌بار نیز در این مناطق رویت شده است. البته که این درخت در برابر سرما مقاومت کمی دارد بنابراین در مناطق گرم سیر بیشترین نتیجه را خواهد داشت. به همین دلیل شما می‌توانید این درخت را در مناطق گرم نیز بکارید. پسته‌های این درخت به بزرگی و درشتی معروف هستند. به طور متوسط هر کدام از پسته‌های این درخت به دو گرم وزن می‌رسند. اگر پسته‌های درشت و بزرگ را ترجیح می‌دهید به سراغ این درخت بروید و از محصولات آن استفاده نمایید تا طعم اصیل پسته ایرانی را بچشید. پسته‌های احمد آقایی بیشتر در آجیل‌های مرغوب بازار دیده می‌شود. این درخت تنها یک سال زمان نیاز دارد تا پس از اولین پیوند شروع به باردهی کند. پس از اینکه دهه اول فروردین به اتمام رسید رقم احمد آقایی شروع به شکوفه‌کردن می‌کند تا محصولات آن به بار بنشیند.  

رقم پسته کله قوچی

در بین انواع رقم های پسته، کله قوچی بزرگ‌ترین مغز پسته را دارد. محصولات این درخت حتی روی دست احمد آقایی زدند و می‌توانند پسته‌هایی در وزن بیشتر از یک گرم تولید کنند. اگر تابه‌حال به فکر صادرات پسته افتاده‌اید بهتر است به سراغ این نهال بروید. در بین پسته‌های ایرانی رقم کله قوچی بیشترین محبوبیت را بین جهان دارد.

بهترین نوع درخت پسته برای کاشت

پسته‌های این درخت بهتر در بازار جهانی به فروش می‌رسند، البته که نمونه‌های قبلی نیز طرف‌داران زیادی در دنیا دارند. پسته‌های کله قوچی زیبا و یک‌دست هستند و یکی از دلایل محبوبیت این رقم نیز همین بوده و سودآوری زیادی برای باغ‌داران داشته است. این درختِ با قامت متوسط با توجه‌ به ظاهری که دارد، بسیار حساس است و باید در مراقبت از آن کوشا باشید در غیر این صورت می‌تواند شما را متضرر کند. متأسفانه، این درخت عملکرد مناسبی در برابر آفات ندارد. همین موضوع باعث شده تا خیلی سریع تحت‌تأثیر آفات قرار بگیرد. پس بهتر است قبل از کاشت این درخت اطلاعات خود را در برابر آفات درخت پسته افزایش دهید تا در آینده مشکلی زحمات و سرمایه شما را تهدید نکند.  

رقم پسته آمریکایی

چند سالی است که در بین انواع درخت پسته، پسته آمریکایی نیز به محبوبیت بالایی رسیده است. این درخت ایرانی نیست و همان‌طور که از نامش پیدا است از کشور آمریکا به خاک کشور ما راه پیدا کرده است. پسته‌های این درخت از کیفیت بالایی برخوردار است، هر چند به کیفیت نمونه‌های ایرانی نمی‌رسد. یکی از اصلی‌ترین دلایل محبوبیت رقم آمریکایی اصلاح شدن آن است زیرا در آزمایشگاه‌های معتبر اصلاح شده و مشکلات رایج درختان معمولی را ندارد. برای مثال این درخت خیلی سریع و زود به باردهی می‌رسد و می‌توانید پس از کاشت خیلی سریع از محصول آن استفاده نمایید.

انتخاب بهترین نوع درخت پسته برای کاشت

علاوه‌برآن مقاومت بالایی در برابر آفات پیدا کرده است. به همین دلیل در شرایط معمولی و نرمال آفات نمی‌توانند به‌راحتی به درخت نفوذ کرده و به آن آسیبی برسانند. هر چند شما باید تحت هر شرایطی آماده بوده و در صورت بروز مشکل امکانات لازم برای رفع آفات را انجام دهید. همچنین به علت اصلاح شدن آن نسبت به درختان عادی بازدهی بیشتری دارد. یعنی شما می‌توانید بیشتر از درختان معمولی از این رقم محصول برداشت کنید. اگر فقط به فکر سود بیشتر و کسب درآمد هستید رقم پسته آمریکایی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.  

نکات مهم نگهداری از رقم های پسته

حال که شناخت رقم های پسته تمام شد و انواع درخت پسته با آشنا شدید وقت آن رسیده تا اطلاعاتی نیز درباره نگهداری انواع رقم های پسته کسب کنید. حتی اگر بهترین درخت را در بهترین نقاط جغرافیایی بکارید؛ ولی درست از آن نگهداری نکنید نمی‌تواند برای شما سودآور باشد. یکی از نکات برداشت پسته با تناژ بالا، بعد از انتخاب بهترین نوع درخت پسته برای کاشت پیروی از یک برنامه غذایی پسته است. باید توجه کنید که درختان پسته در طول دوره رشد خود به عناصر مغذی زیادی نیاز دارند و ضروری است به صورت متعادل و اصولی کوددهی شوند. لازم به ذکر است که زمان کاشت نهال پسته از اواخر پاییز آغاز شده و تا اوایل بهار ادامه دارد. اگر نتوانستید در این بازه زمانی نهال بکارید بهتر است از کاشت نهال صرف‌نظر کنید و از خرید آن جلوگیری نمایید. هرچند امکان کاشت در فصول مختلف سال امکان‌پذیر است.

افزایش تناژ محصول با انتخاب رقم مناسب پسته

لازم است در کندن گودال‌های درخت نیز دقت کنید. یک گودال استاندارد باید 60 سانتی‌متر عمق داشته باشد. همچنین بهتر است که قطر آن نیز 45 سانتی‌متر باشد تا شرایط عالی برای کاشت نهال فراهم گردد. همچنین باید درخت‌ها را در فواصل 6 در 6 بکارید. تا دوسالگی درخت بهتر است هر هفته یک‌بار به نهال آب بدهید. پس از اینکه درخت سه‌سالگی را رد کرد می‌توانید فاصله بین آبیاری‌ها را به دو برابر برسانید. پس از اینکه درخت پسته کاملاً بالغ شد تنها کافی است ماهی یک‌بار آن را آبیاری کنید و از آب دادن بیش از حد به درخت خودداری کنید. همچنین شما می‌توانید با مراجعه به صفحه وب سایت فروشگاه نیاز گیاهان تمام کودهای مورد نیاز جهت پرورش درختان پسته را به صورت آنلاین و در بسته بندی کاربردی تهیه کنید و از مشورت کارشناسان کشاورزی ما بهره بگیرید.  

جمع‌بندی

در این مقاله با انواع درخت پسته آشنا شدیم و بهترین نوع درخت پسته برای کاشت را معرفی کردیم. شناخت بهترین رقم های پسته باعث می‌شود تا در انتخاب رقم پسته عملکرد بهتری داشته باشید و بتوانید بیشترین بازدهی را کسب نماییم. همان‌طور که می‌دانید شناخت بهترین نوع درخت پسته در میزان قابل‌توجهی به منطقه جغرافیایی کاشت مربوط است. اگر یک درخت را در جای نامناسب بکارید نه‌تنها برای شما باردهی نخواهد داشت؛ بلکه خیلی زود و سریع خشک خواهد شد؛ بنابراین بهتر است در انتخاب درخت پسته موردنظر خود نهایت دقت را داشته باشید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 2 / 5. امتیاز های این مقاله: 1

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها