صفر تا صد برداشت گردو و معرفی بهترین روش آن

برداشت گردو

تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت گردو باید به صورت اصولی انجام شود تا بهترین محصول از یک باغ گردو به دست آید. باغ‌های بزرگ گردو هر ساله در اواخر تابستان به محصول‌دهی می‌رسند.

عوامل تأثیرگذاری که در میزان برداشت سالانه یک باغ گردو می‌توان به آن اشاره کرد خاک خوب، آب و هوای مناسب، آب‌دهی و کوددهی دقیق و مطابق برنامه به درختان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از کودهای افزایش باردهی گردو و ضمناً برداشت محصول در زمان مناسب می‌تواند بار سالانه را چندین برابر کند. در این مطلب نکات طلایی درباره زمان مناسب برداشت و کوددهی به درخت گردو برایتان درج شده است.

چکیده
فصل برداشت گردو بر اساس منطقه‌ای که باغ در آن قرار دارد تعیین می‌شود اما به طور کلی در اکثر مناطق ایران از اواخر تابستان یعنی شهریور تا اوایل پاییز یعنی مهرماه است. 
تأخیر در زمان برداشت علاوه بر تأثیر منفی بر اندازه و رنگ مغز میتواند موجب پوسیدگی و آفت گرفتن گردو هم شود.
ترک پوست سبز گردو نشان‌دهنده رسیدن گردو و آغاز برداشت آن است.
بهترین روش برای چیدن گردوها استفاده از روش‌های جدید ماشینی است.

فصل برداشت گردو

درباره فصل برداشت باید بدانید که بخش زیادی از سوددهی باغ‌های گردو در گرو برداشت به موقع گردو است.

مشکلات برداشت دیر گردو

اگر فصل برداشت را به تأخیر بیندازید مشکلات زیر رخ می‌دهد: 

  • ریزش گردوهای رسیده روی خاک و پوسیدن آن
  • کوچک شدن اندازه مغز گردو
  • سیاه و تلخ شدن مغز گردو
  • کپکی شدن گردو رسیده
  • آفتی شدن محصول

نکته مهم اینجاست که زمانی هم که گردو نارس باشد پوسته سبز از پوسته چوبی گردو جدا نمی‌شود. ضمناً مغز نارس خیلی زود بعد از برداشت چروکیده و خراب می‌شود. بنابراین نه باید گردو را زود بچینید نه دیر؛ زیرا هر دو مورد به یک اندازه می‌تواند سودآوری باغ شما را کاهش دهد. 

برداشت گردو در مناطق مختلف با شرایط آب و هوایی مختلف کاملاً متفاوت است. برخی موارد مانند شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی هر منطقه می‌تواند نقش مهمی در زمان برداشت داشته باشد. البته نوع گردو هم می‌تواند عامل مهمی در زمان برداشت باشد.

عامل مهم دیگر آبیاری درخت گردو به طور منظم است. هر نوع تنش آبی منجر به تغییر زمان برداشت می‌شود. به طور مثال در مناطق سردسیر زمان برداشت در اواخر مهر ماه است.

اما در اکثر مناطق ایران مانند زمان برداشت گردو در شهریار از اواخر شهریور تا اوایل مهر ماه است. برخی علائم می‌تواند نشان دهنده زمان برداشت محصول باشد.

  • ترک زیاد پوسته سبز 
  • قهوه‌ای شدن پوسته بین مغز گردو 
  • ریختن گردوها روی زمین 

نحوه برداشت گردو

با توجه به فواید گردو و اهمیت آن در تغذیه ما ایرانی‌ها پرورش انواع گردو از دیرباز در ایران رواج دارد. گردو به عنوان یک آجیل دوست‌داشتنی در انواع و اقسام مختلف خود با روش‌های متفاوتی برداشت می‌شود. 

برداشت سنتی

در روش برداشت سنتی این کار به صورت دستی انجام می‌شود. وسیله کار در این روش چوب‌های بلند یا لوله‌های فلزی یا پلاستیکی است.

با این وسیله روی شاخه‌های درخت ضربه می‌زنند. با کوچک‌ترین ضربه‌ای گردوهای رسیده می‌ریزند. اگر این اتفاق نیفتاد بدانید که محصول شما نارس است.

برداشت ماشینی

در روش ماشینی یا مکانیکی کار برداشت شامل مراحل زیر است:

  1. تکاندن درخت از قسمت تنه
  2. جمع آوری گردو
  3. جداسازی برگ و ساقه از گردو

تمامی این فرایند با استفاده از دستگاه انجام می‌شود و کارگران خیلی در روند برداشت نقش ندارند. همچنین فاصله کاشت درخت گردو در این روش برداشت مهم است.

بهترین روش برداشت گردو

در روش‌های سنتی احتمال آسیب دیدن افراد در اثر برخورد گردو با سر و صورتشان وجود دارد. ضمناً در مواردی که افراد قصد بالا رفتن از درخت های بلند را داشته باشند، احتمال سقوط در اثر شکستگی شاخه یا حتی سر خوردن از روی درخت نیز است. علاوه بر این موارد محصولی که روی زمین می‌ریزد اگر فوراً جمع‌آوری نشود آلوده و خراب می‌شود!

افزایش میزان برداشت گردو

در مقابل، کاهش خطرات جانی برای کارگران و همچنین کاهش هزینه‌های کارگری از جمله مزایای روش برداشت ماشینی است. ضمناً برداشت سریع و بدون خراب کردن محصول هم می‌تواند در افزایش سود حاصل از باغ تأثیرگذار باشد.

میزان برداشت گردو در هکتار

میزان برداشت گردو در هکتار با توجه به جنس آن متفاوت است. میزان برداشت برای نهال‌های کم بار در هر هکتار ۳ تن و برای نهال‌های پربار در هر هکتار تا ۱۰ تن تخمین زده می‌شود. به صورت میانگین در بین نهال‌های مختلف میزان استاندارد برداشت برای هر هکتار ۳.۵ تا ۶ تن است. 

فراموش نکنید که گردو دسته‌های مختلفی دارد و شناخت انواع ارقام گردو و انتخاب نهال مناسب با موقعیت جغرافیایی نقش مهمی در سودآوری باغ دارد. ضمناً کاشت با شیب مناسب و بعد از آن آب‌دهی به گیاه می‌تواند در میزان محصول شما تأثیرگذار باشد.

در آخر مهم است که در روش‌های جدید کاشت گردو، از کودهای افزایش محصول استفاده کنید. استفاده از کودهای مناسب برای گردو می‌تواند باردهی درختان را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد. 

خرید کودهای افزایش باردهی گردو از نیاز گیاهان

برای رشد بهتر گردو نیاز به کودهای مختلفی است که تمامی آن‌ها در فروشگاه اینترنتی نیاز گیاهان برای شما گردآوری شده‌اند. این کودها از بهترین برندهای دنیا و با درجه خلوص بالا تهیه شده‌اند. علاوه بر آن شما می‌توانید با خرید از این فروشگاه از مشاوره کارشناسان متخصص کشاورزی ما به صورت رایگان بهره‌مند شوید.

جمع بندی نهایی

اگر به عنوان یک باغدار می‌خواهید در حوزه پرورش انواع گردو فعالیت کنید بدانید که کاشت، آب‌دهی، کوددهی جز مهم‌ترین مواردی هستند که برای داشتن باغ پر محصول باید درباره آن اطلاعات دقیق داشته باشید.

اما چیزی که می‌تواند در مسیر بازدهی بیشتر از این کار برایتان حیاتی باشد برداشت گردو در زمان مناسب آن است؛ زیرا اگر این مورد مهم را به منظور افزایش حجم گردو پشت گوش بیندازید نه تنها گردوهای بهتری نخواهید داشت بلکه تمام محصول هم در معرض خطر خرابی قرار می‌دهید.

مطالب مرتبط 
سود باغ گردو به میزان برداشت محصول آن است. مطالعه مقاله «کود فروت ست برای گردو» به شما در افزایش سود حاصل از باغ گردو کمک می‌کند. 
استفاده از پتاسیم برای درختان گردو علاوه بر افزایش رشد باعث افزایش تناژ محصول می‌شود. در همین راستا مطالعه مقاله «فواید کود پتاس برای گردو» را به شما توصیه می‌کنیم.
کود ده ایکس شوک به عنوان یک کود کامل و مغذی برای افزایش باردهی درختان گردو به شمار می‌رود. برای آشنایی با خواص این کود و اثرات آن روی رشد درخت گردو مقاله «کود ده ایکس شوک برای گردو» را مطالعه کنید.

سؤالات متداول

1. آبیاری درخت گردو را در فصل برداشت متوقف کنیم؟

خیر. آبیاری در ترک خورد پوست سبز گردو رسیده تأثیر مستقیم داشته و زمان برداشت گردو را آشکارتر میکند.

2. اگر فصل برداشت را به تأخیر بیندازیم تأثیری در افزایش اندازه گردو دارد؟

خیر این مورد یک باور غلط است. اگر این زمان طولانی‌تر شود احتمال خرابی گردو به دلایل مختلف افزایش می‌یابد.

3. آیا برداشت محصول به روش ماشینی احتمال خشکاندن درخت در اثر تکان ریشه را دارد؟

خیر. باید دقت داشته باشید که روش برداشت ماشینی درخت را به حدی تکان ندهید که ریشه شل شود و یا تنه آسیب ببیند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 2.8 / 5. امتیاز های این مقاله: 4

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها