کرم خراط گردو و 4 روش مقابله با آن

کرم خراط گردو

کرم خراط گردو یکی از آفات مهم باغات گردو است که به واسطه افزایش دما و تداوم خشکسالی‌ها در سال‌های اخیر خسارت قابل توجهی به درختان گردو وارد کرده است. در این مقاله قصد داریم این آفت و چرخه زندگی آن را معرفی کرده و راه‌های کنترل آن را تشریح کنیم. با ما همراه باشید.

خلاصه‌ای از این مقاله
کرم خراط گردو یکی از آفات مهم باغات گردو است. لاروهای این آفت با تغذیه از بافت درخت باعث تولید فضولات و خاک‌اره در محل ورود به شاخه‌ها می‌شوند و موجب خشک شدن و ضعف شاخه‌ها می‌گردند. برای کنترل این آفت، روش‌های مختلفی از جمله تقویت درختان، مبارزه مکانیکی، بیولوژیک، و شیمیایی توصیه می‌شود.

کرم خراط گردو و میزبان‌های آن

کرم خراط گردو با نام علمی zeuzera prina یک آفت چوب‌خوار است که علاوه بر درخت گردو، به درختان زیادی از مثمر تا غیر مثمر حمله می‌کند. کرم خراط می‌تواند به درختان سیب به و گلابی نیز حمله کند. همچنین درختان غیر مثمر مانند افرا، بید و نارون نیز از دیگر میزبان‌های این درخت محسوب می‌شوند.

چرخه زندگی کرم خراط گردو

حشرات کامل این آفت شب‌پره‌های سفید رنگی هستند که از اوایل اردیبهشت ماه الی اواسط شهریور ماه ظاهر می‌شوند. حشرات بالغ پس از جفت‌گیری، تخم‌های خود را در کنار جوانه‌های شاخه‌های یک‌ساله قرار می‌دهند. لاروهای خارج شده از تخم‌ها از محل جوانه‌ها وارد درخت شده و شروع به تغذیه می‌کنند.

لارو کرم خراط گردو

علائم خسارت کرم خراط گردو

لاروهای جوان پس از ورود به داخل شاخه‌ها فضولات و خاک اره تولید می‌کنند. معمولا از محل ورود لارو به داخل شاخه فضولات آفت خارج شده و از این طریق می‌توانید حضور کرم خراط گردو را در باغ تشخیص دهید. در صورتی که این آفت به تنه‌های بزرگ و اصلی درختان وارد شود این فضولات به همراه خاک اره مشاهده خواهند شد.

از دیگر علائم خسارت این آفت سبز خشک شدن برگ‌های شاخه‌ها از قسمت نوک شاخه‌ها به خصوص در شاخه‌های جوان می‌باشد.

خسارت کرم خراط گردو

بهترین راه مبارزه با کرم خراط گردو

برای مبارزه با کرم خراط گردو چند راهکار مختلف وجود دارد.  مبارزه بیولوژیک، شیمیایی، تقویت درختان و همچنین مبارزه مکانیکی از جمله این روش‌ها هستند. در ادامه به تشریح هر کدام می‌پردازیم.

تقویت و کوددهی درختان گردو

یکی از ویژگی‌های مهم آفت کرم خراط توانایی تشخیص درختان ضعیف است به طوری که این آفت ترجیح می‌دهد تخم خود را بر روی جوانه‌های درختان ضعیف بگذارد. در صورتی که درختان باغ را منظم آبیاری کنید و کودهای پتاس بالا استفاده کنید توانایی خسارت کرم خراط به شدت کاهش پیدا می‌کند. زیرا با غلیظ شدن شیره گیاهی امکان نفوذ لاروها به داخل بافت‌ها کمتر خواهد شد.

کود پتاس بالای شوک کودی مناسب جهت تامین کمبود پتاسیم در درخت و مقابله با کرم خراط می‌باشد. این کود با 60% پتاسیم خالص که با تکنولوژی نانو تولید شده است، سریعاً جذب درخت می‌شود. کود نام‌ برده توانایی افزایش ضخامت دیواره سلولی را دارد و توانایی درخت را برای مقابله با این آفت چند برابر می‌کند.

علاوه بر مبارزه با آفات، رعایت «برنامه کودی گردو» به شما کمک می‌کند این محصول را در برابر بیماری‌ها و تنش‌های محیطی مقاوم کنید و شاهد افزایش تناژ نیز باشید. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که حتماً مقالۀ ذکر شده را مطالعه کنید.

مبارزه مکانیکی با کرم خراط گردو

هرس و حذف به موقع شاخه‌های آلوده راهکاری موثر در کنترل این آفت است. از آنجایی که لارو این آفت زمستان را در شاخه‌های آلوده سپری می‌کند، حذف شاخه‌های آلوده و سوزاندن آن‌ها توصیه می‌شود.

استفاده از سیم مفتول آغشته به سم در دالان‌های آفت نیز دیگر راهکار مبارزه مکانیکی است که می‌توانید جهت مبارزه با این آفت انجام دهید.

مبارزه بیولوژیک با کرم خراط گردو

تله‌های جلب کننده حشرات مانند تله‌های نوری و فرمونی نیز راهکار مناسبی جهت مبارزه با این آفت هستند. نصب تله‌های ساتراپ و تله نوری جهت به دام انداختن حشرات بالغ کرم خراط توصیه می‌شود. این روش تاثیر خوبی بر کنترل آفت خواهد داشت از طرفی این روش از نظر محیط زیستی نیز سالم بوده و از هیچ گونه سمی استفاده نمی‌شود.

سم کرم خراط گردو (مبارزه شیمیایی)

استفاده از خمیرهای سمی در دالان‌ها نیز راهکار مناسبی جهت مبارزه با این آفت می‌باشد. به این منظور باید این خمیر را به دالان‌های ایجاد شده توسط آفت تزریق کنید و ورودی دالان را بپوشانید. این سم در داخل دالان متصاعد شده و لارو را از بین می‌برد.

کلام پایانی

کرم خراط از دسته آفات مشکل‌زای باغات گردو است که راهکارهای متعددی برای کنترل این آفت وجود دارد. استفاده از تله‌های نوری و فرمونی به همراه تقویت درختان بهترین راه پیشگیری از خسارت این آفت می‌باشند. در صورت ابتلا باغ به این آفت می‌توان از روش‌های شیمیایی و مکانیکی استفاده کرد. شما از کدام روش برای مقابله با کرم خراط استفاده کرده‌اید و آیا موفقیت آمیز بوده است؟

مطالب مرتبط

برای اینکه محصولتان تا زمان برداشت، سالم بماند نیازمند این است که آگاهی خود را نسبت به «آفات و بیماری‌های گردو» افزایش دهید. پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقالۀ ذکرشده را مطالعه کنید.
جهت پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی گردو باید از یک «قارچ کش برای گردو» استفاده کنید که قوی و موثر باشد. در مقالۀ ذکر شده این قارچ کش را معرفی کرده‌ایم.

سوالات متداول

بهترین راه کنترل کرم خراط چیست؟

بهترین راه مبارزه با کرم خراط استفاده از تله‌های ساتراپ (مبارزه بیولوژیکی) می‌باشد.

بهترین سم برای مبارزه شیمیایی با کرم خراط چیست؟

سموم تماسی مانند دیازینون گزینه مطلوبی جهت مبارزه شیمیایی با کرم خراط است.

از کجا متوجه شوم که کرم خراط به باغم حمله کرده است؟

کرم خراط با ایجاد دالان‌هایی در تنه اصلی و مشاهده فضولات و خاک اره در دالان‌ها تشخیص داده می‌شود. سبز خشک شدن برگ‌های شاخه‌های جوان نیز از دیگر علائم حضور این آفت در باغ است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 5 / 5. امتیاز های این مقاله: 1

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها