درخت گردو همچون درختان دیگر برای اینکه زنده بماند و رشد خوبی داشته باشد به آبیاری نیاز دارد. اما آنچه که مهم است استفاده از روشهای صحیح آبیاری درخت گردو است؛ چرا که برای هر نوع درختی باید از روش آبیاری خاص استفاده کرد؛ بنابراین باغدار باید در مورد میزان آبی که برای آبیاری مورد نیاز است اطلاعات کافی داشته باشد.
این موضوع در مورد درخت گردو هم صدق میکند. ما در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه آبیاری صحیح گردو اطلاعاتی ارائه کنیم. اگر شما باغداری هستید که درخت گردو پرورش میدهید این مطلب میتواند برای شما مفید باشد.
چکیده آبیاری درخت گردو به دو روش غرقابی و قطرهای انجام میشود. روش قطرهای به دلیل کاهش مصرف آب، جذب سریعتر توسط ریشه و عدم آسیبهای احتمالی متداول در روش غرقابی توصیه میشود. میزان آبیاری گردو بستگی به شرایط جوی، بارشها، سن درخت و شرایط خاک دارد. در دو سال اول نیاز نهال گردو به آبیاری بیشتر و بعد از آن کمتر میشود. |
روش صحیح آبیاری درخت گردو
اگرچه درخت گردو در شرایط خشکی هم مقاوم است اما کوددهی گردو و آبیاری اصولی منجر به پربارتر شدن درخت میشود. اگر نحوه آبیاری درخت گردو درست نباشد این درخت قادر نیست عناصر و مواد مغذی را از خاک بگیرد و محصولی کوچک و چروکیده تحویل میدهد.
بهخصوص اگر نهال گردو چندلر باشد که یکی از نهالهای معروف اصلاح نژاد شده است. این درخت، ریشههای عمیق دارد و در مقابل سرما و آفات مقاوم است ولی اگر آبیاری گردو چندلر بهصورت اصولی و به دفعات زیاد انجام نشود میوه خوبی نمیدهد؛ به همین دلیل روشهای آبیاری برای انواع گونههای درخت گردو و برای مناطق گرمسیر و سردسیر متفاوت است. این روشها عبارتاند از:
آبیاری به روش غرقابی
روش غرقابی یکی از روشهای سنتی آبیاری محسوب میشود. در این روش آب به لایههای عمیق خاک نفوذ پیدا میکند و ریشه درخت میتواند به مدت طولانی رطوبت را بگیرد.
اگرچه این روش بسیار خوب است و درختان بهخوبی آبیاری میشوند اما بیش از اندازه آب مصرف میشود و علف هرز رشد میکند و بیماریهای قارچی هم افزایش مییابد.
شسته شدن مواد معدنی و خفه شدن ریشه درخت از دیگر معایب روش غرقابی است. این روش برای زمینهای مسطح و بدون شیب کاربرد دارد و میتوان از کودهایی مانند هیومیک اسید برای گردو در این روش استفاده کرد.
آبیاری به روش قطرهای
روش دیگری که برای آبیاری درخت گردو توصیه میشود، روش قطرهای است. روش قطرهای به دو صورت است. آبیاری در زمینهای شیبدار و کوهپایهای با نیروی گرانش زمین صورت میگیرد. به این ترتیب که منبع آب که در بالای باغ بوده آب را به کمک لولهها به باغ میبرد و به پایه درختان میرساند.
در روش دیگر که برای زمینهای مسطح کاربرد دارد از پمپ برقی یا بنزینی کمک میگیرند تا آب را به پای درختان منتقل کند. به علت اینکه در این شیوه بهتدریج آب به عمق ریشه درخت گردو میرسد و به خوبی درخت را آبیاری میکند و همچنین هزینه پایینی دارد بهترین روش آبیاری این درخت محسوب میشود.
امکان استفاده از کودهای مایع نیز در این روش امکان پذیر است. میتوان از کودهایی همچون کود ده ایکس شوک برای گردو در سیستم آبیاری قطرهای استفاده کرد و همزمان با آبیاری، کوددهی نیز انجام شود.
آبیاری گردو چند روز یکبار است؟
به علت اینکه ممکن است درخت گردو در شرایط آبوهوایی مختلف کاشته شود و شرایط محل کاشت آنها با هم متفاوت باشد تعیین میزان آبیاری این درخت بهصورت دقیق و بدون بررسی شرایط، امکان ندارد. یکی از دلایل تأکید کارشناسان روی بررسی دقیق تمام فاکتورها پیش از عواملی که روی این مسئله تأثیر میگذارد عبارتاند از:
- مقدار بارشها؛
- سن درخت گردو؛
- میزان رطوبت هوا؛
- نوع و مدل خاک و زهکشی؛
- شرایط آبهای زیرزمینی یا سطحی؛
درختانی که تازه کاشته شده باشند نسبت به درختان دیگر آب بیشتری لازم دارند، چون ریشه آنها ضعیفتر است و قادر نیستند به مقدار کافی آب و مواد معدنی را از خاک بگیرند. این درختان تا دو سال در دورههای خشک به هفتهای یکبار آبیاری نیاز دارند.
در فصولی که میزان بارش باران بیشتر بوده و خاک رطوبت کافی دارد نیاز به آبیاری کمتر میشود و در فصول گرم با از بین رفتن رطوبت خاک، درخت گردو نیاز به آبیاری بیشتری دارد.
نوع خاک عامل دیگری است که در مقدار آب ذخیره شده تأثیر میگذارد. خاکهای سنگی و شنی آب کمتری را ذخیره میکنند اما خاکهای نرم مانند خاکهای لومی رطوبت بیشتری را بگیرند؛ زیرا ریشههای درختان در این نوع خاک میتوانند ۲ تا ۳ متر در عمق زمین، رطوبت را دریافت کنند.
زمان آبیاری درخت گردو در بهار
وقتی در فصل بهار، بارش باران و نزولات جوی کم باشد، زمان اولین آبیاری درخت گردو اهمیت زیادی پیدا میکند. شروع اولین آبیاری در فصل بهار از ماه خرداد است.
اگرچه در سالیان اخیر به علت اینکه بارشها کم شده و آب در عمق ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتری قرار میگیرد از اوایل اردیبهشت ماه اولین آبیاری انجام میشود.
آبیاری درخت گردو در تابستان
در ماههای تیر و مرداد و شهریور هم گردو به آبیاری نیاز دارد. مدت زمانی که برای آبیاری در فصل تابستان در نظر گرفته میشود با توجه به میزان رطوبت در عمق ۵ سانتیمتری خاک است. معمولاً این درختان در ماههای گرم سال هر ۱۰ تا ۱۵ روز یکبار آبیاری میشوند.
آبیاری درخت گردو در پاییز
انجام آخرین آبیاری این درخت در فصل پاییز به اواسط مهرماه برمیگردد. اگر بارندگی در منطقه اتفاق نیفتد آخرین آبیاری اواسط آبان ماه صورت میگیرد. در صورت وجود تنش رطوبتی در ماههای آبان و آذر، مقاومت و عملکرد درخت در سال بعد کاهش مییابد.
آبیاری درخت گردو در زمستان
در فصل زمستان لازم نیست به درخت گردو آب داده شود. البته در مناطق خیلی خشک در این فصل هم به دفعات محدود باید آبیاری انجام شود.
خرید کودهای مناسب رشد گردو از نیاز گیاهان
برای رشد درخت گردو علاوه بر خاک مناسب و آبیاری بهموقع، کود مرغوب هم لازم است. یکی از عوامل مهم در اثرگذاری کودها اصالت آنها است.
شما میتوانید بهترین کودهای مورد نیاز برای رشد درختان گردو را از فروشگاه اینترنتی نیاز گیاهان تهیه کنید. فراموش نکنید که پیش از خرید از مشاوره رایگان مشاوران مجرب ما بهرهمند شوید.
سخن نهایی
آبیاری درخت گردو تضمین کننده سلامت و باردهی بهینه این درخت است.. نیاز آبی این درخت در فصول مختلف متفاوت است و در فصل گرما چون آب بیشتر تبخیر میشود به آبیاری بیشتری نیاز است و در فصل پاییز و زمستان که میزان تبخیر آب کمتر میشود به آب کمتری نیاز دارد.
روشهای مختلفی برای آبیاری وجود دارد که ما در مطلب امروز بهترین روشها را معرفی کردیم. اگر با سؤال یا ابهامی در این زمینه مواجه هستید کارشناسان ما در سایت نیاز گیاهان آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستند.
مطالب مرتبط
یکی از راه های بازدهی بیشتر درخت گردو استفاده از کودهای مناسب مانند کود 20-20-20 است. با مطالعه مقاله «کود سه بیست شوک برای گردو» اطلاعات لازم درباره فواید این کود برای رشد بهتر این درخت را به دست میآورید. فروت ست به عنوان یک کود تقویتی که انرژی درخت را تامین میکند، شناخته می شود. در همین راستا مطالعه مقاله «کود فروت ست برای درخت گردو» را پیشنهاد میکنیم. یکی دیگر از کودهای مفید در زمان های تنش زا اسید آمینه است. برای آشنایی بیشتر با تأثیر این کود روی درخت گردو مقاله «اسید آمینه برای گردو» را مطالعه کنید. |
سؤالات متداول
مقدار بارشها، شرایط آبهای زیرزمینی یا سطحی، سن درخت گردو، میزان رطوبت هوا، نوع و مدل خاک و زهکشی.
بهترین روش آبیاری گردو، آبیاری قطرهای است زیرا ریشه درخت را به خوبی آبیاری میکند و در مصرف آب صرفهجویی میشود. همچنین استفاده از این روش نسبت به سایر روشها از لحاظ هزینه مقرون به صرفهتر است.
آبیاری اضافی می تواند مشکلاتی مانند بیماری های قارچی و یا ریشه زایی سطحی و کم عمق شود.