کود گوگرد چیست و چه کاربردی دارد؟ زمان مصرف

کود گوگرد چیست

در این مقاله ابتدا عنصر گوگرد را شناخته و در ادامه شما را با کاربرد کود گوگرد در کشاورزی آشنا می‌کنیم. بنابراین اگر به دنبال اطلاعات جامع درباره کود گوگرد هستید، این مقاله برای شماست، تا پایان همراه ما باشید.

خلاصه‌ای از این مقاله
کود گوگرد یا سولفور در بخش کشاورزی برای جلوگیری از بروز آفات و درمان آنها، اصلاح خاک‌های شور و قلیایی و همچنین تغذیه گیاهان کاربرد دارد. از این کود هنگام شخم زدن، یخ آب زمستانه و مشاهده آفات و بیماری‌ها می‌توانید استفاده کنید.

کود گوگرد را بشناسید

گوگرد با نماد شیمیایی (Sulfur) یا S نشان داده می‌شود. گوگرد یکی از درشت مغذی‌های ثانویه مورد نیاز گیاه است که به میزان قابل توجهی از آن برای گیاهان مورد نیاز است. این عنصر به طور طبیعی در بسیاری از خاک‌ها وجود دارد و میزان آن می‌تواند بسته به نوع خاک و موقعیت جغرافیایی متفاوت باشد.

استخراج کود گوگرد

از خاک‌هایی که از سنگ‌هایی با محتوای سولفید بالا مانند پیروتیت و کالکوپیریت تشکیل شده‌اند و همچنین خاک مناطق آتشفشانی، گوگرد استخراج می‌شود. اما اینکه گیاه چگونه می‌تواند گوگرد را جذب کند را در بخش بعدی بررسی می‌کنیم.

گیاهان چگونه گوگرد را جذب می کنند؟

گیاهان گوگرد موجود در خاک را تنها از طریق ریشه و به شکل یون‌های سولفات (SO₄²⁻) جذب می‌کنند. البته گیاه می‌تواند مقادیری از گاز دی اکسید گوگرد را از طریق برگ جذب کند که طبیعتاً نمی‌تواند نیاز گیاه به گوگرد را به طور کامل برآورده کند. بنابراین باید تمام تمرکز خود را برای تغذیه گوگرد گیاه، از راه ریشه بگذارید و فقط زمانی که قصد از بین بردن آفات را دارید، کود گوگرد را محلول پاشی کنید.

گوگرد چه کاربردی در کشاورزی دارد؟

در تولید محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای نیاز گوگرد برای رشد مناسب گیاه، افزایش کیفیت خاک و دفاع آفات بسیار موثر است. عملکرد گوگرد در گیاه را می‌توان در سلول به سلول گیاه رصد کرد؛ اما اگر بخواهیم به کاربردهای مهم گوگرد در گیاه و محصولات کشاورزی اشاره کنیم، فرآیندهای زیر از مهم‌ترین آنها هستند:

  • گوگرد به عنوان ماده مغذی

گوگرد به طور مستقیم در سنتز آمینواسیدهای سولفوردار نظیر متیونین و سیستئین تاثیر دارد که برای تولید پروتئین‌ها مهم هستند. در نتیجه پروتئین در برخی گیاهان افزایش می‌یابد. همچنین، در برخی گیاهان مانند دانه‌های روغنی (کلزا، بادام زمینی، ذرت و…)، گوگرد به افزایش تولید روغن کمک می‌کند.

تغذیه گیاهان با گوگرد
  • تشکیل کلروفیل

گوگرد در تشکیل کلروفیل، رنگدانه‌ای که گیاهان برای فتوسنتز استفاده می‌کنند، نقش مهمی دارد. کلروفیل برای جذب نور خورشید و تبدیل آن به انرژی شیمیایی در فرآیند فتوسنتز ضروری است. کمبود گوگرد می‌تواند باعث کاهش تولید کلروفیل و در نتیجه زرد شدن برگ‌ها (کلروز) شود.

  • گوگرد به عنوان آفت کش

گیاهانی که سطح گوگرد مناسبی دارند، توانایی بیشتری در تولید متابولیت‌های ثانویه مانند گلوکوزینولات‌ها دارند که دارای خواص ضد میکروبی و ضد آفت هستند. این مواد می‌توانند به طور طبیعی گیاه را از حمله آفات و بیماری‌ها محافظت کنند.

گوگرد در تقویت سیستم دفاعی گیاهان نقش دارد و به آن‌ها کمک می‌کند تا در برابر تهاجم آفات و بیماری‌ها مقاوم‌تر باشند. به این معنی که گوگرد می‌تواند دیواره سلولی گیاه را تقویت کند و استحکام آن را افزایش دهد.

نکته: دقت کنید که گوگرد برای درمان قارچ‌ها موثر نیست، به این منظور باید حتما از کود فسفیت پتاسیم استفاده کنید. اگر می‌خواهید بدانید کود فسفیت پتاسیم چیست مقالۀ ذکر شده را مطالعه کنید.

  • گوگرد برای اصلاح خاک

گاهی استفاده از کود گوگرد تنها به دلیل اصلاح خاک صورت می‌گیرد به خصوص در خاک‌هایی که دارای pH بالا و خاصیت آهکی هستند. وقتی گوگرد به خاک اضافه می‌شود، توسط باکتری‌های موجود در خاک به اسید سولفوریک تبدیل می‌شود. در نتیجه این واکنش باعث کاهش pH خاک می‌شود و در بازۀ متعادل برای اکثر گیاهان یعنی حدوداً 6.5 تا 7.5 تنظیم کند. این فرآیند باعث افزایش دسترسی ریشه به مواد مغذی مانند آهن، منگنز، مس و زینک می‌شود.

در خاک‌هایی که دارای مقادیر زیادی نمک بوده و شور هستند، گوگرد می‌تواند به از بین بردن سدیم اضافی کمک کند. این فرایند با کمک گوگرد انجام می‌شود که باعث تبادل یونی شده و سدیم را با یون‌های دیگر جایگزین می‌کند، که در نهایت از طریق زهکشی خاک دفع می‌شوند.

  • افزایش تولید محصول در حبوبات

گوگرد برای رشد و افزایش گره‌های ریشه در حبوبات، که در آن‌ها باکتری‌های تثبیت‌کننده نیتروژن زندگی می‌کنند، حیاتی است. این گره‌ها نقش اساسی در فرآیند تثبیت نیتروژن دارند. گوگرد به عنوان یک ماده مغذی مهم، به بهبود سلامت گره‌ها و افزایش توانایی آن‌ها برای تثبیت نیتروژن کمک می‌کند.

افزایش توانایی حبوبات در تثبیت نیتروژن و تشکیل گره‌های بیشتر به طور مستقیم به افزایش تولید محصول و عملکرد دانه‌ها منجر می‌شود.

علائم کمبود گوگرد در گیاهان چیست؟

علائم کمبود گوگرد در گیاهان بسیار شبیه علائمی است که در اثر کمبود نیتروژن در گیاه بروز می‌کند. به این صورت که با تغییر رنگ برگ‌های جوان‌تر شروع می‌شود و با پیشرفت آن در سراسر گیاه، با توقف رشد، همه گیری خود را نشان می‌دهد.

جالب است بدانید که در صورت کمبود گوگرد، برگ‌ها دچار رنگ پریدگی می‌شوند و به سمت سبز کمرنگ، مایل به زرد و گاهی کاملاً به رنگ زرد در می‌آید. همچنین می‌توان مشاهده کرد که ساقه‌ها نازک و برگ‌ها پیچ خورده شده‌اند.

با توجه به اینکه علائم کمبود گوگرد و نیتروژن بسیار شبیه به هم هستند؛ بهتر است از کارشناسان کمک بگیرید.

همچنین برای تعیین اینکه آیا میزان گوگرد موجود در خاک برای رشد گیاهان کافی است یا خیر، آزمایش خاک انجام می‌شود. میزان گوگرد در خاک معمولاً به صورت ppm (قسمت در میلیون) یا mg/kg اندازه‌گیری می‌شود. تحلیل عنصر گوگرد در آزمایش خاک به این صورت است:

  • کمبود شدید: کمتر از 5 ppm
  • کمبود متوسط: 5 تا 10 ppm
  • کافی: 10 تا 20 ppm
  • بالا: بیش از 20 ppm

گوگرد در خاک‌هایی که فاقد مواد مغذی بوده یا خیلی قلیایی هستند جذب نمی‌شود و باید از کود گوگرد برای کمبود آن استفاده کنید.

معرفی کود گوگرد با خلوص 80 درصد

یکی از بهترین کودهای گوگرد در بازار کود گوگرد شوک 80 درصد است. به دلیل مایع بودن این کود، حلالیت آن بسیار زیاد است و مصرف آسانی دارد. در تولید این کود از تکنولوژی نانو مایع استفاده شده است، یعنی ذرات کود به قدری کوچک شده‌اند که سریعاً جذب گیاه می‌شوند.

این کود تاثیر بسیار زیادی در اصلاح خاک، تغذیه گیاه و از بین بردن آفات و حشرات دارد. از بین سه بسته بندی یک لیتری، پنج لیتری و بیست لیتری می‌توانید محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.

Hidden

بهترین زمان استفاده از کودهای گوگرد

اگر بهترین کودهای گوگرد موجود در بازار را هم بخرید؛ اما بهترین زمان مصرف آن را ندانید؛ تمام رشته‌هایتان پنبه می‌شوند. پس اهمیت زمان مصرف کود به همان اندازه است که میزان مصرف آن اهمیت دارد. در کودهای گوگرد، بهترین زمان مصرف شامل این سه مورد است:

  • هنگام شخم زدن و قبل از کاشت گیاه
  • در فصل زمستان (یخ آب زمستانه)
  • هنگام مشاهده آفات و حشرات

در زمین‌های باغی که امکان شخم زدن وجود ندارد، می‌بایست مقدار مشخصی از کود را در سایه انداز درختان کود دهی کنید. از کودهای گوگردی در گلخانه‌ها نیز می‌توانید استفاده کنید. به این طریق که کود را در سطح خاک اطراف گیاه کود دهی کنید.

سخن نهایی

از خواص گوگرد در کشاورزی هم به عنوان کود کوگرد برای تغدیه گیاه و هم به عنوان آفت‌کش برای دفع حشرات و کنترل بیماری هایی نظیر زنگ زدگی در گیاهان استفاده می‌شود. بنابراین در فرمول اغلب آفت کش‌ها می‌توان نشان عنصر گوگرد را دید.

وبسایت نیاز گیاهان، شرکتی فعال و معتبر در حوزه تولید و پخش انواع کودهای کشاورزی، باغی و گلخانه‌ای است. از مزیت های خرید کود از وبسایت نیاز گیاهان، می توان به بهره‌گیری از خدمات جانبی گسترده از جمله مشاوره رایگان ارائه کنیم. کافی است به ما اعتماد کنید!

مطالب مرتبط

یکی دیگر از کودهایی که به طور کامل باعث اصلاح خاک می‌شود کود هیومیک اسید شوک است. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم به این صفحه مراجعه کنید.
یک کود کاملاً ارگانیک و بی خطر کود مرغی شوک است که می‌تواند علاوه بر اصلاح خاک، عناصر درشت مغذی را برای گیاه تأمین کند. پیشنهاد می‌کنیم صفحۀ ذکر شده را مطالعه کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 1.5 / 5. امتیاز های این مقاله: 2

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها