بهترین روش کود دهی گندم، محلول پاشی گندم چگونه است؟

نحوه کود دهی گندم

حتماً تابه‌حال مزارع گندم را دیده‌اید. این مزارع به همان نسبت که بزرگ و زیبا هستند به رسیدگی‌های خیلی خاصی احتیاج دارند. یکی از کارهایی که مزرعه دار باید با وسواس خاصی رعایت کند «نحوه کود دهی گندم» است.

برای کود دهی باید محتویات غذایی زمین مشخص شود؛ به همین منظور متخصصان بخش‌های مختلفی از خاک مزرعه را بر می‌دارند و به آزمایشگاه می‌برند و نتیجه این نمونه برداری نوع کود لازم را مشخص می‌کند.

در این مقاله اطلاعات کافی درباره نحوه کود دادن به گندم و همچنین بهترین زمان برای کود دادن به گندم را در اختیارتان قرار می‌دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

خلاصه‌ای از این مقاله
بهترین روش کود دهی گندم برای کودهای مایع، روش محلول پاشی و آبیاری هستند. در روش محلول پاشی کود بر روی اندام‌های هوایی گیاه یعنی برگ و ساقه اسپری می‌شود و تاثیرگذاری این روش بسیار سریع است.
در روش آبیاری باید کودهای مایع را در زمان آبیاری به خاک اضافه کنید، دریافت نتیجه از این روش نسبت به روش محلول پاشی کمی زمانبر تر است، اما تاثیر آن بیشتر در خاک باقی می‌ماند.
به طور کلی می‌توانیم بگوییم که اگر شرایط کود دهی به روش محلول پاشی را دارید، محلول پاشی بهترین روش کود دهی گندم است.

نحوه کود دهی گندم چگونه است؟

برای کود دهی گندم روش‌های متعددی وجود دارد و رقابت بر سر سرعت جذب عناصر غدایی توسط گیاه است بنابراین ضروری است در نحوه کود دهی گندم بهترین روش را انتخاب کنید.

گیاهان یک ساله‌ای مانند گندم، ریشه کم عمقی دارند و به دو صورت دیم و آبی کشت می‌شوند بنابراین استفاده از دو روش محلول پاشی و آبیاری برای کودهای مایع بهترین گزینه است. استفاده از کودهای پودری و گرانوله را به دلیل تاثیرگذاری خیلی کم و دیر هنگام، توصیه نمی‌کنیم.

روش محلول پاشی برای کود دهی گندم

روش محلول پاشی برای گندم دیم و آبی کاربرد دارد و با اسپری کردن کود بر روی بخش‌های مختلف، گیاه قادر است عناصر غذایی به خصوص ریز مغذی‌ها را به سرعت جذب کند و شما تنها در عرض چند روز شاهد ایجاد تغییرات مثبت در مزرعه خود خواهید بود.

در این روش می‌توانید کود و آب را در مخزن‌های کوچک، تانکر محلول پاشی پشت تراکتوری یا پهپاد سمپاش بریزید و کود دهی گندم را انجام دهید.

کود دهی  گندم به روش محلول پاشی

نکاتی که برای محلول پاشی باید رعایت کنید این است که کود دهی در صبح یا عصر، زمانی که هوا خنک‌تر است انجام شود. همچنین در روزهایی که پس از محلول پاشی، امکان بارندگی وجود دارد این کار را انجام ندهید چرا که، باران می‌تواند کودها را بشوید و اثر کود دهی را از بین ببرد.

به طور کلی می‌توانیم بگوییم که اگر شرایط کود دهی به روش محلول پاشی را دارید، محلول پاشی بهترین روش کود دهی گندم است.

روش آبیاری برای کود دهی گندم

روش آبیاری نیز برای کشت گندم آبی استفاده می‌شود. در این روش کافی است مقدار کود مورد نیاز را همراه با آب آبیاری وارد زمین کنید تا ریشه گیاه به مواد مغذی دسترسی پیدا کند. یکی از نکات بسیار مهم در این روش انتخاب بهترین روش آبیاری گندم است که می‌تواند در برداشت محصولی با تناژ بالا بسیار موثر باشد.

بهتر است قبل از این که محلول حاوی کود را به زمین اضافه کنید، ابتدا 10 الی 30 درصد از حجم کل آب را به زمین بدهید تا زمین رطوبت کافی داشته باشد.

کود دهی گندم به روش آبیاری

کود دهی در روش آبیاری، کمی دیرتر از روش محلول پاشی اثر خود را نشان می‌دهد، اما مزیت آن این است که عناصر مورد نیاز گندم، برای زمان طولانی‌تری در دسترس گیاه هستند.

در بخش بعدی بهترین زمان برای کود دادن به گندم را به شما معرفی می‌کنیم.

بهترین زمان کود دهی گندم

نحوه کود دادن به گندم پیچیده نیست فقط به برنامه ریزی زمانی مشخصی نیاز دارد. در واقع گندم گیاهی است که در طول رشد خود مدام به مواد غذایی نیاز پیدا می‌کند اما می‌توان بهترین زمان برای کود دادن به گندم را در چند مرحله خلاصه کرد که عبارت است از:

  • قبل از کاشت

اولین مرحله کود دهی «قبل از کاشت» است. بعد از شخم زدن زمین باید ترکیبی از کودهای میکرو، کودهای گوگرد دار و کودهای حیوانی با خاک ترکیب شوند.

  • هنگام اولین آبیاری

در اولین آبیاری خاک باید فرایند کود دهی مجدداً تکرار شود تا نیازهای غذایی گیاه رفع گردد. در این مرحله هدف تقویت گیاه برای جوانه زدن و تقویت ریشه‌ها است پس به ترتیب کودهای حاوی نیتروژن و کود فسفر لازم می‌باشد.

  • هنگام جوانه زدن

هنگام جوانه زدن گیاه و رشد ساقه باید دوباره از کود استفاده کرد. در این مرحله گیاه انرژی زیادی احتیاج دارد و باید از لحاظ مواد غذایی کاملاً تأمین شود پس به قویترین کود مایع گندم نیاز دارد تا بتواند به خوبی رشد کند.

  • در طول رشد ساقه

برای رشد ساقه گندم باید از کود پتاسیم استفاده کرد. گندم در طول رشد به ریز مغذی‌ها احتیاج دارد بنابراین استفاده از کودهای پتاس بالا و آمینو اسید در طول رشد گندم الزامی است.

  • کود دهی هنگام تولید دانه

مهم‌ترین و آخرین مرحله پرورش گندم «تشکیل خوشه‌ها و دانه‌ها» است. این مرحله، مهم‌ترین مرحله کود دهی می‌باشد. در این زمان نحوه کود دادن به گندم کمی فرق می‌کند؛ زیرا برای اینکه دانه‌ها حسابی پرپشت شوند باید از کودهای دارای فسفر، پتاسیم، منگنز، روی و آهن استفاده کرد.

ما در مقاله “بهترین برنامه کودی گندم و جو” به طور اختصاصی به نیازهای غذایی این گیاه با ارزش در هر مرحله پرداخته‌ایم و کودهای مورد نیاز را معرفی کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم مقاله آن را از دست ندهید.

بهترین کود برای گندم چیست؟

قبل از کشت گندم باید پارامترهای مختلفی مانند میزان رطوبت و بارندگی محیط مشخص شوند سپس با انتخاب یک کود مناسب فرایند کاشت، داشت و برداشت گندم صورت بگیرد. در ادامه دو کود رایج و لازم برای گندم را به شما معرفی می‌کنیم.

  • کود ۱۰ ایکس شوک برای گندم و جو

اگر می‌خواهید از کودی استفاده کنید که علاوه بر داشتن مواد مغذی، صرفه اقتصادی هم داشته باشد «کود ۱۰ ایکس شوک» بهترین گزینه است. این کود با افزایش حاصل خیزی خاک امکان رشد بهتر گندم‌ها را فراهم می‌کند.

این کود تقویتی درصد خلوص بالایی دارد و باعث جوانه زنی بهتر محصول شما می‌شود. به همین دلیل است که به عنوان بهترین کود افزایش تناژ گندم در بین کشاورزان شهرت پیدا کرده است.

همان‌طور که قبلاً اشاره کرده‌ایم پتاسیم یکی از عناصر ضروری برای گندم است که به افزایش فتوسنتز و تأمین انرژی آن برای ادامه فعالیت‌های حیاتی‌اش کمک می‌کند. پتاسیم، گیاه را در برابر بیماری‌ها و آفات مقاوم می‌کند و به خصوص در مراحل آخر و زمان پنجه زنی اهمیت بسیار زیادی دارد.

کود 10x شوک حاوی 20 درصد پتاسیم محلول و قابل جذب است که سبب افزایش وزن دانه‌های گندم شده و تناژ محصول را چند برابر می‌کند. شما می‌توانید با مراجعه به مقاله ” کود ده ایکس شوک برای گندم و جو” تمام اطلاعات لازم از جمله نحوه مصرف را کسب کنید. در ادامه به سوالات شما درباره نحوه کود دادن به گندم پاسخ می‌دهیم.

  • کود فول مکس بمب

کود فول مکس نیز، شامل عناصر ان پی کا، عناصر ریز مغذی، آمینو اسید، جلبک دریایی، هیومیک اسید و فولویک اسید است. این کود می‌تواند توسط هیومیک اسید، خاک را کلاته کند و از طریق فولویک اسید سرعت جذب عناصر را افزایش دهد.

عناصری مانند آمینو اسید و جلبک دریایی در این کود می‌توانند گندم را در برابر تنش‌های محیطی مانند گرما و کم آبی حفظ کنند.

نیتروژن در این کود می‌تواند رشد رویشی گندم را افزایش دهد و پتاسیم در این کود به افزایش وزن و پر شدن دانه‌های گندم کمک می‌کند. همچنین فسفر می‌تواند موجب افزایش ریشه‌زایی گندم شود.

در مراحل مختلف مانند جوانه زنی، رشد برگ‌ها، پنجه زنی، ساقه دهی و خوشه دهی این کود می‌تواند به رشد گندم کمک شایانی کند. اگر می‌خواهید تناژ گندم را تا چندین برابر بیشتر افزایش دهید، کود فول مکس بمب را استفاده کنید.

سخن پایانی

نحوه کود دهی گندم به فضای کشت و نیاز گیاه بستگی دارد. گندم مشخص می‌کند که چه کودی در چه زمانی نیاز دارد. فقط یادتان باشد یکی از نکات نحوه کود دهی گندم انتخاب بهترین و باکیفیت‌ترین کود است که تعیین می‌کند چه مقدار محصول برداشت کنید؛ زیرا کود تأثیر مستقیمی روی محصول نهایی دارد.

ما در این مقاله نحوه کود دادن به گندم را توضیح دادیم و درباره بهترین زمان برای کود دادن به گندم صحبت کرده‌ایم که امیدواریم برایتان مفید باشد.

مطالب مرتبط
* چنانچه دغدغۀ این را دارید که چگونه گندم بیشتری برداشت کنیم؟ پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ ذکر شده را مطالعه کنید.

* می‌دانیم که کود دهی در مرحله پنجه زنی گندم اهیمت بالایی دارد. پیشنهاد می‌کنیم مقالۀ بهترین کود برای پنجه زنی گندم را مطالعه کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به به این مقاله امتیاز بدید!

میانگیــــن امتیـــازات این مقالــه 3.3 / 5. امتیاز های این مقاله: 8

این مقاله امتیازی ندارد، اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها